7
Kvalitet
10
Cena
2
Pakovanje
6.99
Ocena
Helenton Kolor šampon
Osnovni podaci
Kompanija: Luxol Zrenjanin
Linija: Helenton
Naziv: Kolor šampon
Ostali podaci
Cena: 150 dinara (oko 1,4 evra)
Zapremina: tuba 60 gr i 2 kesice blagog hidrogena
Luxol

Kompanija Luxol iz Zrenjanina poznata po  Top Balsamu i Luxol sapunima u svom asortimanu proizvoda ima i Kolor šampon Helenton. Kolor šampon je idealno rešenje za ljude koji ne žele da izlažu njihovu kosu jakim hemijama, a istovremeno i ne zahtevaju veliku promenu u boji i samom tonu njihove kose. Kolor šamponi se brže ispiraju nego trajne farbe za kosu.

Koristila sam dosad dve boje ovog kolor šampona. Jednom sam koristila mahagoni boju, a nakon toga i smeđu nijansu. Kada  sam se ofarbala smeđom nijansom, kosa je zaista izgledala osveženo i dosta mekano.  Ali kosa nije imala baš onako visok sjaj kao što trajna farba ume da ostavi. Više je kosa prirodno izgledala. Pa ko voli i želi baš to, odabraće ovaj kolor šampon. Ovaj kolor šampon na kojem piše brown-smeđa je ustvari tamno braon nijansa. A mahagoni boja koju sam koristila je kao neki preliv crvene boje preko boje kose koja je podloga. Crvena nijansa se veoma brzo ispere (ipak je to kolor šampon).

Uzmite u obzir da uz ovaj kolor šampon dolaze 2 kesice blagog hidrogena koji pomaže da se boja razvije, samim tim ako posvetljujete kosu, može se desiti da nakon potpunog ispiranja boje, kosa zaista i ostane za nijansu svetlija jer je hidrogen uticao na to. Po nekoj definiciji, kolor šamponi se ispiraju već sa sledećim pranjem kose, a ovaj kolor šampon može izdržati i nekoliko pranja, tako da se ovde ne radi o klasičnom kolor šamponu, nego o nekoj polutrajnoj farbi.

Ne dopada mi se u ovoj Luxolovoj Helenton liniji taj neki skromni opis boja po čijem nazivu baš i nisi siguran koja je nijansa boje u pitanju. Samo pakovanje ovog proizvoda je izuzetno lošeg dizajna i kvaliteta ambalaže, što proizvod uopšte ne čini primamljivo na policama parfimerije. Čini mi se da je dizajn ambalaže iz perioda pre inflacije i rata. Ambalaža je bela sa lila i srebrnim detaljima. Definitivno je kompaniji Luxol potreban dizajner ambalaže.  Tako da i na tom polju treba da porade i malo više reklamiraju svoje proizvode i ulože u inventivnost i poboljšanje kvaliteta.

Ovaj kolor šampon košta oko 150 dinara, što ga na drugoj strani čini primamljivim. I tuba ovog proizvoda nije mala, nego zaista zadovoljavajuće veličine.

Kolor šampon je potpuno prosečan, ali mu je cena izuzetno niska.
Preporučujemo
Sastojci:
Trenutno nedostupni.
Pozitivno

  • Izuzetno niska cena,

  • Ne deluje jako isušujuće kao farba za kosu,

  • Dobar samo za osvežavanje boje.

Negativno

  • Loš opis boja na ambalaži

  • Ne pravi drastične razlike u boji kose

  • Skromno pakovanje.

Ocenite proizvod

1 zvezda2 zvezde3 zvezde4 zvezde5 zvezda6 zvezda7 zvezda8 zvezda9 zvezda10 zvezda
Broj glasova: 4
Prosečna ocena: 9.50 od ukupno 10
Loading...

Zlata Milošević

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Odgovori

22 komentara na "Helenton Kolor šampon"

Obavesti me o
avatar

Shamandalie
gost
Shamandalie
November 26, 2010 03:06

Dajem ocenu 5 jer je nekada helenton koristila moja mama i znam da je davao ok rezultate. Ja se mogu samo osloniti na komentar jedne od najiskusnijih frizerki u gradu, da su uvek bili dobri domaci proizvodi jer su namenjeni nasem podnevlju i karakteristikama. Ako ne zelite da rizikujete, probajte BIOKAP koji uistinu kosta 11 evra ali zaista ne ostecuje kosu.

Anja
gost
Anja
November 26, 2010 03:06

Dizajn pakovanja je stvarno plac majke bozje… Neverovatno da ne mogu u 21. veku da shvate da dobar izgled prodaje proizvod. Ovo sada belo roze izgleda ko rumunski proizvod iz vremena Causeskua…

Jelena
gost
Jelena
November 26, 2010 03:06

10

Luxol
gost
Luxol
November 26, 2010 03:07

nase proizvode sada mozete pogledati i na nasem novom web sajtu http://www.luxol.rs

Suzana
gost
Suzana
November 26, 2010 03:07

kazite mi da li se ovaj helenton kolor sampon ispere skroz nakon vise pranja kose.imam plavu kosu a kupila sam crni pa me zanima.hvala

N
gost
N
November 26, 2010 03:08

da li se zaista ispere nakon vise pranja, posto ne zelim da imam trajno sarenu kosu, imam plavu a zelim da probam mahagoni

Nada Sucura
gost
Nada Sucura
November 26, 2010 03:08

Koristim desetak godina,prezadovoljna sam.

Iva
gost
Iva
November 26, 2010 03:09

da li se ispira taj helenton kolor sampon ili ne?hitno potreban odgovor,hvala.

ZZZZ
gost
ZZZZ
November 26, 2010 03:09

Ispere se. Samo uzmite u obzir da se ovaj kolor sampon koristi u kombinaciji sa slabim hidrogenom koji dobijete u pakovanju. Tako da ukoliko imate tamniju kosu, moze vam nakon ispiranja kosa biti za nijansu svetlija.

Dragana
gost
Dragana
November 26, 2010 03:09
Imam prirodno svijetlu kosu, vise plavu nego smedju i koristim Helentom vec 8 godina, preko mahagoni, pa svijetlo smedje, tamno smedje i evo vec 4-5 godina crne.Meni se ne ispira, traje mi kao nekome farba s tim da mi kosa nije ni malo ostecena, stvarno su za svaku pohvalu.E jedno kao sto je neko vec rekao pakovanje bi moglo biti bolje, ako nista bar da je se sem sto pise i vidi nijansa na kutiji.Ja se na primjer ne sjecam bas kako mi je ispala ta svijetlo smedja, i sad bih se vratila u nju, ali znam da u njihovoj… Detaljnije »
Sanja
gost
Sanja
November 26, 2010 03:10

Koristila sam ga nekoliko godina, sa plavom podlogom i crnim helentonom, i nije se strasno ispirao zaista

vanja
gost
vanja
December 10, 2010 15:03

Da li moze i farbana plava kosa da se oboji tim kolor samponom i da se posle nekog vremena ispere?

ana
gost
ana
January 1, 2011 21:30

za sampone za smedju kosu ocena 2…ne vise

vanja
gost
vanja
August 19, 2011 19:41

DA LI MOZDA POSTOJI SAJT SA PALETOM BOJA?

Administrator
August 20, 2011 23:29

Ima na Luxol-ovom sajtu tzv. ton karta. Evo link 🙂

Vesna Popovic
gost
Vesna Popovic
November 23, 2011 18:17

Molim Vas odgovorite mi gde mogu da kupim kolor sampon helenton br. 31

Vesna Popovic je ocenila/o proizvod:

Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10

Vesna Popovic
gost
Vesna Popovic
November 23, 2011 18:19

Godinama koristim Vas proizvod HELENTON KOLOR SAMPON BR. 31. Sada ne mogu da ga kupim jer ga nem a u prodavnicama. Gde mogu da ga kupim ako se jos proizvodi?

Vesna Popovic je ocenila/o proizvod:

Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10Vesna Popovic gives a rating of 10

Tijana
gost
Tijana
May 28, 2015 09:18
Најбољи колор шампон ИКАДА!!! Ја га користим од 1991. године, црни, број 20. Не испира се баш тако ко што неко прича, јер он мени служи ко фарба! Ја покривам седе (рано сам оседела) и одличан је! Коса је сјајна , мека, не замаже те крвнички па да не можеш да скинеш боју са коже (као рецимо други колор шампони и фарбе). Паковање јесте јадно, али искрено, није ме брига кад ми одговара. Таман сам се порадовала што га има већ дуже у Роди, кад сад опет га нема! Баш ме то нервира….не знам где да га нађем! Tijana je… Detaljnije »
Mira
gost
Mira
November 24, 2015 18:31

Helenton nje najbolji kolor šampon koji postoji.Poput prethodne gospodje koristim preko 20 godina crni br. 20 Helenton i prezadovoljna sam. Jedno vreme ga nije bilo, zamenila sam ga Stil-om. Ogromna je razlika. Helenton se vrlo malo ispira, neprimetno skoro. Pokriva sede izvrsno i drži boju do novog izrastka. Meni traje 30-40 dana. Pakovanje je najmanje bitan detalj. Moglo bi da izgleda lepše ali ok.

wpDiscuz