Keune Tinta Color Farba za kosu

Keune Tinta Color Farba za kosu
Kvalitet
Cena
Pakovanje
Srednja ocena autora sa koeficijentima:
Kompanija:
Keune
Linija:
Tinta Color
Naziv:
Farba za kosu - 5.35 čokoladno smeđa
Cena:
543 din (oko 5,1 evro)
Zapremina:
60 ml farbe + 60 ml razvijača
Web:
Autor Recenzije:
cherry
Datum:
11th March 2009

Iako imam prirodno vrlo gustu i kvalitetnu kosu, razlika farbanja Keune-ovim bojama u odnosu na druge farbe je evidentna. U pozitivnom smislu.

Sastojci:
Trenutno nedostupni.
Pozitivno
Negativno
  • Izuzetno kavlitetna farba,
  • Dobra tekstura, pogodna za nanošenje i razmazivanje,
  • Odlični rezultati boje, sjaj na kosi.
  • Ne sadrži u pakovanju rukavice, ni regenerator.

Koristila sam nekoliko različitih boja Keune farbi za kosu. Pre godinu dana sam se redovno farbala u crveno i isprobala sam gomile farbi, ali su mi Keune-ove bakarne bile daleko najefikasnije i najsjajnije. Jednostavno, dobar efekat nikad nije izostajao, a na probi su bile boje 7.43, 7.44 i crvena 5.67. Bila sam zadovoljna, a na fotografijama iz tog perioda, kosa mi izgleda jako negovana, sjajna i ujednačena.

Rešila sam da promenim boju kose, ređe se farbam i vratim se u svoju prirodnu – smeđu. Veoma je teško “ubiti” crvenkasti sjaj posle godina i godina farbanja u crveno. Isprobala sam baš tamnu Keune-ovu čokoladno smeđu br. 5.35. To je baš bilo moderno u tom trenutku, a mislim da je još uvek. Rezultati su bili veoma interesantni. Kosa mi je bila izuzetno sjajna, a boja tamna, ali privlačna. Kao, recimo čokolada za kuvanje, koja se kasnije isprala za možda par nijansi.

Iako imam prirodno vrlo gustu i kvalitetnu kosu, razlika farbanja Keune-ovim bojama u odnosu na druge farbe je evidentna. U pozitivnom smislu.

keune_tintacolor_chocoVečiti problem oko farbi za kosu je mililitraža, koja meni, izgleda, nikada nije dovoljna. Sa ovom farbom nisam imala većih problema, jer je količinski sasvim zdovoljavajuća. 60 ml farbe + 60 ml hidrogena. To je ok.

Kada se umuti, ova farba ima biserni sjaj, vrlo je gusta, kremasta i lepo se može razmazati i rasporediti po celoj kosi. Ima oštar miris, ali nije toliko neprijatan i može se podneti. Drži se na glavi pola sata, osim kada je u pitanju farbanje plavuša. Tada je potrebno duže vreme.

Ono što možda može da se uzme kao negativna strana ovog proizvoda je to što je namenjena za profesionalnu upotrebu, pa u pakovanju nećete naći rukavice, regenerator, uputstvo za upotrebu, pa čak ni hidrogen. Meni ovo nije smetalo, jer imam kući svu potrebnu opremu.

Cena je malo veća s obzirom da u nju ulazi samo tuba sa farbom. Trenutno košta oko 500 dinara, ali se uvek može naći neko sniženje u gradu.

Share Button

NAPOMENA: Recenzija predstavlja subjektivnu ocenu proizvoda od strane autora recenzije, pa predlažemo aktivno učešće čitalaca u ocenjivanju kako bi se stekao što realniji utisak. Recenzija predstavlja ocenu za samo jedan proizvod, a ne za celu liniju proizvoda navedenog proizvođača. Ukoliko želite da napišete recenziju, popunite ovaj formular.

avatar

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici
Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

45 komentara na “Keune Tinta Color Farba za kosu”

  • avatar
    
    Tamara:

    Meni je Keune farba THE BEST !!! Sve sam isprobala, ali mi je jedino od ove kosa sjajna, a boja predivna. Mnogi su mi govorili da je ne koristim, jer ce mi kosa opadati u pramenovima….ma kakvi, to su gluposti zaista ! Lakme, Revlon, Goldwell, Garnier, Palette…su nula, moja topla preporuka je Keune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +6 (from 10 votes)
    • avatar
      
      maya:

      Koja je cena Keune farbe plus hidrogen?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • avatar
        

        U ovom momentu, jedna Keune farba i hidrogen bi koštali zajedno između 700 i 800 dinara, u zavisnosti od toga gde kupuješ farbu i da li bi kupila neki jeftiniji hidrogen ili baš Keune (koji je nešto skuplji).

        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: +1 (from 1 vote)
  • avatar
    
    Makica:

    extra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    Lela:

    samo keune moze da izvuce sjajne pepeljaste,sivkaste svetle tonove,cak i kod onih koji imaju crveni pigment-ne bude gadnih zuckastih tonova! sve sam isprobala i ni blizu nisu. najbolja je,ubedljivo…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +8 (from 8 votes)
  • avatar
    
    Jedna Jovana:

    Keune najbolja farba za plavuse svih nijansi :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +9 (from 9 votes)
  • avatar
    
    Ana:

    Ja sam izgleda neki izuzetak, koristila sam dva puta zaredom njihovu farbu, neka intenzivno crvena sto dodje sa dve tubice dodatnog crvenog pigmenta, i njihov hidrogen,boja je UZASNA, toliko spada kad se kosa pere da je moj otac mislio da sam mi curi krv iz nosa kad sam izapirala sampon. poslije dve sedmice kosa je boje prirodnih ridjokosa onako narandzasta, jedina pozitivna stvar je da kosa stvarno ima sjaj ali sta mi on vrijedi sad

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 4 votes)
  • avatar
    
    Mala:

    gdje se moze kupiti ova Keune farba???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  • avatar
    
    Zlata:

    Meni se bas svidja farba Keune 5.35!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  • avatar
    
    Sara:

    Svidja mi se nijanse plave boje i sivkaste.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  • avatar
    
    Pupica:

    molim vas za savjet…ja sam crnka i zelim da stavim neku svjetliju nijansu poput svijetlo smedja,pepeljasto plava,ne zelim cokoladne nijanse koje se vremenom presijavaju na crvenooo!!!predlozite mi konkretno koju nijansu keune farbe da stavim…hvala unaprijed!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 6 votes)
  • avatar
    
    Danijela:

    samo jedna ispravka mi gresimo kad drzimo farbu na glavi po 30 min ili 45 min ja sam zivi dokaz za to da je dovoljno drzati farbu i 20 minuta i da odlicno primi tako da drage moje ne morate drzati farbu po sat vremena nema smisla!!POZDRAV PLAVUSA

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 4 votes)
  • avatar
    

    [...] Posle 3, 4 pranja, kosa je počela da poprima tu pravu čokoladnu boju i da postaje sjajnija, ali je u početku zaista bila skoro crna i zagasita. To je jedino što mi se nije dopalo u odnosu na, recimo, Keune čokoladnu farbu. [...]

  • avatar
    
    olja:

    najbolja farba koju sam koristila….dobro hvata, cak i posle puno pranja zadrzava lepu boju….jedina zamerka je sto sam isprobavajuci mnoge nijanse ukapirala da na mojoj kosi skoro sve vuku na crveno bez obzira jel je hazel ili mahagoni ili red ili bakar…..vrlo si slicne boje…..

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  • avatar
    
    Gaga:

    Hmhm, znaci li to da ja pored kupljene farbe treba dodatno i hifrogen da uzmem? :O

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    • avatar
      
      kremasica:

      Da

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    Bojana:

    Kao dete sam imala platinasto plavu boju kose i kada je u pubertetu pocela da tamni(postala je tamno pepeljasta plava) ja sam pocela da dramim i napravila veliku gresku-ofarbala sam se.Vremenom sam shvatila koliko je moja prirodna boja kose interesantna i retka i kad sam pozelela da se vratim u moju boju nisam uspela i ne uspevam vec par godina.Nijedna farba mi ne odgovara,stalno dobijam neke fuj zute tonove.Treba mi savet da li Keune moze da izvuce tu pepeljasto plavu boju,da izgleda sto prirodnije jer sam se ja vec umorila od experimentisanja.Pomagajte …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  • avatar
    
    Smakica:

    Ja sam imala najbolje iskustvo u farbanju kose sa Keune bojama. Dok nisam naisla na njihovu boju svetlo smedja-broj 8 u njihovoj ponudi, probala sam svakakve farbe i sa nijednom nije bio rezultat kao sa Keune-ovom farbom. Mekana i sjajna kosa, postojana i prirodna boja. Cak me je dosta devojaka pitalo da li mi je to prirodna boja kose. Zato, ako imate nedoumicu da li da probate, ja kazem SAMO NAPRED! :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  • avatar
    
    Smakica:

    Imam pitanje za autorku – cherry. Kako sam godinama koristila Keune svetlo smedju boju, resila sam da nesto promenim i da se ofarbam u naradzastu. Vidim da si ti koristila njihove boje 7.34 i 7.44, pa mi reci kakva boja se dobija. Ja bih vise da mi vuce na naradzasto nego na crveno. Unapred hvala ;)!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  • avatar
    

    Draga Smakice,
    pogledaj boje na sličici koja se nalazi na sledećem linku
    http://www.beautybailout.com/assets/images/tinta3.jpg
    7.43 i 7.44 su u trećem redu. Ovakav rezultat ćeš dobiti na nekoj svetlo smeđoj ili tamno plavoj podlozi, kakvu recimo ima ta devojka sa slike. Inače, do takve boje se može doći posle nekih 4, 5 farbanja.
    Meni su ove boje bile stvarno dobre, a kosa ima zlatasti sjaj. 7.43 je malo manje agresivna, manje crvena, ali je tamnija. Ona je više bakarno narandžasta, a 7.44 je više paradajzična. Koju god da odabereš, za početak odaberi neki slabiji hidrogen (recimo, onaj od 6%). Možeš i pomešati boje da ih malo koriguješ. Srećno :) … i javi kako je ispalo!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 3 votes)
    • avatar
      
      Iva:

      I ja bih isprobala tako nesto :)
      Alli nisam mogla da ih nadjem u prodaji :(
      Gde ih mogu kupiti u Beogradu? ili mozda Novom Sadu?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  • avatar
    
    Cveeta:

    Koji hidrogen bi bio dobar za nijansu kao što je 5.35? Htela bih da kupim Keune-ov hidrogen, kad već uzimam njihovu farbu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • avatar
      
      goldie:

      9% hidrogen je ok za smedje tonove. Kada su tamnije nijanse u pitanju onda ide i 6% hidrogen, za plave ide 12%.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • avatar
        
        Cveeta:

        Hvala :) Ja sam prirodno smeđa, hoću da mi kosa živne.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: -3 (from 3 votes)
  • avatar
    
    13oktobar:

    mnogo je jaka farba,koza glave potpuno pocrveni posle upotrebe ove farbe i iz mog licnog iskustva mi se cini da dosta ostecuje kosu

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 7 votes)
  • avatar
    
    garfieldica021:

    Ima li ko iskustva sa crvenim nijansama (a i zna li ko koji su to brojevi) ? Trenutno sam crna sa nadom da cu uspeti da izvucem crvenu nijansu, pa trazim najbolju farbu.. Znam da su Keune farbe malko skuplje u odnosu na ostale, ali idem logikom da su mozda i kvalitetnije (da su rezultati bojenja bolji i da je nijansa postojanija od regularnih), mada se jos nisam usudila da probam.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    

    [...] paletu boja permanentne farbe za kosu Keune Tinta Color na jednom mestu, a kako možete videti po recenziji i komentarima, radi se o vrlo kvalitetnom proizvodu za profesionalno bojenje kose. Puno je i pitanja bilo [...]

  • avatar
    
    iva:

    Razmisljam da se ofarbam u narandasto i uzmem keune 7.44, ali zaista nigde nisam mogla da ih nadjem u prodaji :(
    Pomoc? gde ih mogu kupiti u Beogradu? Ili Novom Sadu?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • avatar
      

      Keune farbe se mogu kupiti u Mercatoru (i u većim Roda marketima), u Lili drogerijama i u dm-u. Ima ih i u Beogradu i u Novom Sadu. Moguće je da nisi odmah pronašla odgovarajuću nijansu, jer se prodala. Trebalo bi obići više različitih mesta i parfimerija koje su snabdevene Keune proizvodima i pratiti stanje. Trba ih uhvatiti posle nabavke robe, dok se privlačne nijanse još nisu rasprodale. Možda bi bilo najbolje da se raspitaš kod zaposlenih radnica u Lili ili dm drogerijama za određeni broj farbe.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • avatar
        
        iva:

        Hvala puno!Sura idem u potragu :)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    dawn:

    Moze li mi neko reci da li se Mix colors (0.44) mog koristiti same, kao farba?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    zuki:

    Isprobavala sam razne proizvodjace ali svaka boja nema veze sa slikom na kutiji i tako resim da probam keune!Rezultat fantastican boja kao u katalogu a kosa kao svila.Da li se ispira to cu videti !boja mi je srednje cokoladno plava 7.35

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    Sara:

    Da, izvlaci super plavu nijansu ali je jaka i isusuje kosu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  • avatar
    
    Slavica Tomasevic:

    molim Vas da mi kazete koja je zamena za Keune 8.45 posto se ocigledno vise neproivodi.Izuzetno sam zadovoljna za Keune duzi niz godina.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  • avatar
    
    ANA:

    keune farbu 1517 sam dugo koristila i bila prezadovoljna svojom pepeljastom bojom…onda sam odjednom resila,ni ja neznam iz kog razloga,da predjem na neku drugu farbu…..sve sam izbrobala,unistila kosu i sada sam u fazi regeneracije kose…nisam se farbala 4meseca….i moje sledec farbanje ce biti sa keune farbom…..definitivno je najbolja,bolje nema verujte……kosa je zdrava i sjajna a o boji i da ne pricam…….hvala vam sto postojite………..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  • avatar
    
    malena:

    trebala bi jednu informaciju prvi puta koristim keune farbu,no vidim da se treba kupiti hidrogen moze li bilo koji i kosa mi je blond a izrast tamno smeđ zanima me koji hidrogen da uzmem i kako se to sve mijesa,…..boja koju sam kupila je 10.7

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    nely:

    mene zanima koji hidrogen je najbolje uzeti za nijanse 8,svijetlo plave, i takodjer da li se preljev za kosu pravi na nacin hidrogen:boja 2:1, hvala

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    biljahn:

    Imam smedju kosu sa crvenim pigmentom,prirodna.Momentalno na kosi su mi izvuceni pramenovi blansom i medeni preliv.Medjutim sad hocu da farbam izrastak i svi mi preporucuju 1517.Ali se bojimda ne budem siva,a zelim da mi kosa baca na belo,ali ne previse,ngo neka zlatna boja,svetlija,pa sta mi preporucujete?Hvala.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • avatar
      

      Preporučujem samo ponovno izvlačenje pramenova i preliv. Neće se videti više izrastak, a ni razlika između starih i novih pramenova.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • avatar
        
        biljahn:

        hvala,i meni to deluje kao najbolje resenje.Uzela sam danas keune 1517 i 2 keune hidrogena od 9%.Mislim da ce biti lepo.Samo nisam pitala,da li mogu izvuci boju bez blansa?Neka svetla plava boja da mi bude,da baca na belo,ali ne previse,vise da bude prorodna?Kao i vecina zena,ne volim blans ni najmanje.:)

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    
    ivana:

    koji hidrogen da koristim za 1517 farbu? mislim da je puno jak 12%, ja bi 6%? pomagajte :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • avatar
      

      @ivana
      Izgleda da si se ti već odlučila koji ćeš hidrogen da koristiš. :) Ukoliko već imaš jako svetlu podlogu, neće smetati da uzmeš malo slabiji hidrogen, možda onaj od 9%. Puno toga zavisi i od kvaliteta kose, a i od toga koliko dugo ćeš držati farbu na kosi nakon nanošenja. Za plave farbe se preporučuje hidrogen od 12% koncentracije da bi se dobili što bolji rezultati, s druge strane, zavisi i kakve ti rezultate želiš da postigneš. Ti si korisnik i sve je na tebi… Isprobaj, pa nam javi koji si hidrogen koristila i kakvi su rezultati sa Super pepeljasto ljubičasto plavom :)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • avatar
    

    […] i efikasno pakovanje za kosu u pakovanju od 20 ml. Kupila sam ga u DM-u, nakon što sam uzela farbu za kosu Keune, jer u njenom pakovanju nema balzama i sličnih preparata za negu posle farbanja. Trebalo mi je […]

  • avatar
    
    Zehra Alibašić:

    ja imam crnu kosu i želim da se farbam u keune boju 0/10 . hoće li mi moći kosa imalo biti onako plava, ne bih baš da bude skroz plava kao što boja jeste, malo bih nešto tamnije, ali da li je moguće uopšte da postignem išta što nije crno ? i koji hidrogen da koristim ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • avatar
      

      Da li će ispasti plavo ili ne, to ne može da se garantuje. Zavisi od mnogo faktora a najviše od vaše kose i njenog pigmenta i ponašanja.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Ocena korisnika

VN:F [1.9.22_1171]
Kvalitet
Cena
Pakovanje
Rating: 8.7/10 (10 votes cast)

Ostavi komentar

*

Poslednji komentari