Beograd, 4. april 2024. – Ispucale ruke, suva stopala, grubi laktovi, neprijatno zatezanje u uglovima usana… Verovatno nema osobe koja se nekad nije srela s problemom suve i ispucale kože. Ma koliko se trudili oko redovne nege, pojedini delovi lica i tela često zahtevaju dodatni tretman koji će pružiti trenutno olakšanje, ali i dugotrajnu hidrataciju. Upravo takav jedan proizvod stiže na naše tržište iz laboratorije popularnog američkog dermokozmetičkog brenda koji preporučuju dermatolozi.
CeraVe Napredna obnavljajuća mast je jedan od najprodavanijih proizvoda ovog brenda na američkom tržištu, a razlozi su više nego očigledni. Bez obzira na to gde se problem suve i ispucale kože manifestuje na telu ili licu, CeraVe obnavljajuća mast je efikasno rešenje koje će vam odmah pružiti olakšanje i unaprediti zdravlje vaše kože.

NIŠTA BEZ CERAMIDA

Nova formula sa tri esencijalna ceramida, hijaluronskom kiselinom i vazelinom stvara fizičku barijeru na površini kože, sprečavajući gubitak vlage. Ceramidi su jedan od ključnih sastojaka za zdravlje kože, koji pomaže u održavanju hidratacije i jačanju zaštitne barijere. Oni prirodno čine i do 50 odsto lipidne membrane naše kože i za CeraVe su više od sastojka – oni su zaštitni znak brenda, a tri esencijalna ceramida (1, 3 i 6-II) zastupljena su baš u svakom njihovom proizvodu.
Hijaluronska kiselina je poznata po svojoj sposobnosti zadržavanja vlage, čineći kožu mekom i hidriranom. Vazelin, koji je prisutan u visokom procentu u ovoj masti (49,5%), formira zaštitni sloj na površini kože, čime sprečava dalji gubitak vlage i omogućava koži da se regeneriše.
Formula je bez mirisa, boja i lanolina, koji često predstavlja problem za ljude sa osetljivom kožom. Pogodna je za usne, ruke, laktove, stopala, lice, telo, sve tipove kože i uzraste, uključujući bebe1 starije od jednog meseca.

CeraVe obnavljajuću mast sa ceramidima i hijaluronom

LAKO DO HIDRIRANE I ZAŠTIĆENE KOŽE

Bez obzira gde se manifestuje – na rukama i stopalima, licu ili celom telu – suva koža može izazvati osećaj zatezanja, svraba i nelagodnosti. Ponekad se peruta i gruba je na dodir. Takvo stanje izazivaju različiti faktori, od vremenskih uslova i genetike do upotrebe agresivnih sredstava za negu. Prilično je raširen problem koji pogađa osobe svih uzrasta. Prema istraživanju Mintela iz 2020. godine, 43% odraslih je prijavilo da su imali suvu kožu na šakama, stopalima i telu u prethodnih godinu dana. To je i jedan od češćih razloga za posetu lekaru – 55% dermatologa je konsultovano zbog saveta u vezi sa najboljim tretmanom za zaštitu suve i oštećene kože.
CeraVe obnavljajuća mast ne samo što pruža trenutno olakšanje od suve i ispucale kože, već redovna upotreba ove masti može pomoći u dugoročnom poboljšanju stanja kože.
„Suva, gruba i ispucala koža može da se pojavi iz različitih razloga u bilo koje doba godine i jedan je od najčešćih razloga zbog kojih se ljudi javljaju dermatologu. Posebno je čest problem kod starije populacije. Bez obzira na tip kože i starosnu dob, svima uvek preporučujem CeraVe Naprednu reparativnu mast koja pomaže u zaštiti kožne barijere i pruža trajnu hidrataciju,“ rekao je sertifikovani dermatolog i lokalni partner brenda.