[saopštenje] Svake godine, 25 miliona žena prolazi kroz menopauzu, što je prirodna faza u životu svake žene. Do 2025. godine se očekuje da će broj postmenopauzalnih žena širom sveta dostići neverovatne 1.2 milijarde.

Menopauza predstavlja transformaciju tela i duha sa različitim izazovima za svaku ženu. Tokom ovog perioda, žene često redefinišu svoje prioritete i interesovanja, što može voditi otkrivanju novih strasti i hobija. Povezivanje sa drugim ženama koje prolaze kroz slična iskustva može rezultirati snažnim zajednicama podrške i trajnim prijateljstvima. Važno je znati da menopauza ne zahteva pauzu i da se sve može odvijati svojim prirodnim tokom uz odgovarajuću podršku.

Svetski Dan Menopauze, koji se obeležava svake godine 18. oktobra, ima za cilj podizanje svesti o važnosti razumevanja i podrške ženama tokom ovog životnog prelaza. To je vreme kada se žene povezuju, dele iskustva i inspirišu jedna drugu da se suoče s menopauzom sa samopouzdanjem i vitalnošću.

U periodu koji prethodi menopauzi, postepeno opadanje nivoa reproduktivnih hormona ima značajan uticaj na organizam. Ovaj proces izaziva različite simptome koji se manifestuju širom tela, uključujući i kožu. Fluktuacije u nivoima estrogena i kortizola ubrzavaju proces starenja kože, rezultirajući gubitkom vlažnosti i kolagena u koži, što dalje dovodi do pojave suvoće, opuštanja kože i pojave bora.

Vichy Neovadiol

SVE POČINJE OD NAŠE KOŽE

Može se osetiti mnogo toga tokom 3 faze menopauze, ali prva promena primetiće se na koži.

U fazi perimenopauze, koja označava početak hormonalnih promena, žene često doživljavaju neredovne menstrualne cikluse. Ovaj period nosi različite fizičke simptome poput vrućina, promena u koži, rasta kose, fluktuacija težine, i mnoge druge. Psihički efekti, kao što su promene raspoloženja i nesanica, takođe su česti.

Nakon perimenopauze, dolazi menopauza, koja se zvanično smatra početkom kada menstruacija izostane duže od godinu dana. U ovoj fazi, neki simptomi mogu postepeno smanjivati, poput vrućina i promena raspoloženja. Međutim, drugi simptomi kao što su starenje kože i rizik od osteoporoze mogu se pojačati, zahtevajući nastavak brige o zdravlju. Menopauza takođe dovodi do hormonskih promena koje utiču na kožu lica, uključujući smanjenje produkcije kolagena i elastina, kao i smanjenje nivoa DHEA hormona.

U ovim životnim fazama, podrška najbližih prijatelja, porodice i partnera je neprocenjiva, ali tu je i posebna snaga koju donosi brend Vichy, francuski dermokozmetički lider. Vichy se posvećuje osnaživanju žena u njihovom putovanju kroz menopauzu i pruža podršku tokom ove važne faze života. Vichy nas podseća na važnost podrške i samopouzdanja tokom menopauze. Njihova misija je da inspirišu žene da se pripreme za izazove koji dolaze. Iako se suočavanje sa simptomima starenja i prelazom u menopauzu može činiti izazovnim, mnoge žene se suočavaju s dodatnom preprekom – teškoćom u otvorenom razgovoru s partnerom i prijateljima o ovim važnim životnim promenama i njihovim uticajem na svakodnevni život. Vichy je tu da pruži podršku i zajedno s vama korača kroz ovu fazu punu promena. Kao pionir s dvadeset godina iskustva u pružanju nege za zrelu kožu, Vichy je formulisao liniju proizvoda – Neovadiol.

Vichy Neovadiol

NEOVADIOL PROTOKOL ZA SVAKU FAZU MENOPAUZE

Neovadiol linija preoblikuje kožu na više nivoa i vraća joj mladolikost, volumen, gustinu, mekoću i blistavost. Obuhvata Dnevnu negu za gustinu i punoću kože u perimenopauzi, kao i Noćnu negu za gustinu i obnovu kože u perimenopauzi, s efektom hlađenja. Dok za period post-menopauze uključuje Hranljivu dnevnu negu za kožu u postmenopauzi i Hranljivu noćnu negu za čvrstinu kože u postmenopauzi.

U svakoj fazi menopauze, kao prvi korak do savršenog protokola, a pre dnevne i noćne nege, preporučuje se Neovadiol Meno 5 BI-Serum koji aktivira dinamičnost 5 mehanizama protiv starenja kože u menopauzi: preoblikuje konture lica, smanjuje vidljivost staračkih fleka, smanjuje bore, vraća koži sjaj, nadoknađuje lipide u površinskim slojevima.

 

NEMA PAUZE U MENOPAUZI

Menopauza je životni period svake žene koji zahteva podršku u prevazilaženju promena i izazova. U Facebook grupi „NEMA PAUZE U MENOPAUZI“ sa gotovo 8 hiljada članica, žene iskreno razgovaraju o svojim iskustvima i traže savete kako da se suoče s promenama. Pitanje koje ih sve zanima jeste: Zašto bismo pravile pauzu u menopauzi?