Beograd, 6. 12. 2022 – Kompanija dm drogerie markt uručila je donaciju porodilištu GAK „Narodni front“ u vrednosti od 14.436.120 dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima, Odeljenje neonatologije dobiće tri nova savremena medicinska uređaja – ultrazvučni aparat s tri sonde, uređaj za skrining sluha i „ICU monitor“ za zbrinjavanje beba na intenzivnoj nezi u prvim danima nakon rođenja.
Nabavkom ove opreme kompanija dm omogućila je kvalitetnije preglede i negu za novorođenčad, a lekarima i medicinskom osoblju znatno olakšala rad i unapređenje neonatalne službe. Prilikom prijema donacije, prof. dr Željko Miković, direktor GAK „Narodni front“, izjavio je, između ostalog, da se kompanija dm ovom donacijom svrstala u red najvećih donatora ove klinike.

Ovim humanim i vrednim gestom kompanija dm svrstava se u red najvećih donatora klinike GAK ’Narodni front’ i društveno najodgovornijih kompanija u Srbiji. Prošle godine na odeljenju neonatologije Klinike zbrinuto je i lečeno ukupno 8.264 novorođenčadi, od čega je 1.009 (12%) nedonoščadi. U istom periodu klinika je pružila intenzivnu ili specijalnu negu za oko 2.300 novorođenčadi, a zbog potrebe dalje reanimacije, nege i lečenja neonatoloških bolesti neophodno je da imamo najsavremeniju medicinsku opremu – i tu potrebu je dm prepoznao. Ultrazvučni aparat za novorođenčad koji nam je doniran predstavlja svetski standard u neinvazivnoj dijagnostici i skriningu novorođenčadi, a mi ćemo ga koristiti i za ranu ekspertnu dijagnostiku urođenih srčanih mana, kao i anomalija abdominalnih organa. Ovaj uređaj omogućiće monitoring dece na terapijskoj hipotermiji i time znatno uticati na prognozu, ishod i dalje terapijske strategije“, izjavio je prof. Miković.

Kako ističu iz najvećeg drogerijskog lanca u Evropi, ova donacija samo je nastavak osluškivanja potreba zajednice i podrške najvažnijim društvenim grupama u našem okruženju.
Veoma smo ponosni na to što smo kao kompanija u prilici da pružimo podršku lokalnoj zajednici i što ime dm drogerie markt već uveliko stoji ’rame uz rame’ uz epitete kao što su – društvena odgovornost i angažovanost. Neonatologija je važan segment zdravstvenog sistema i pomoć usmerena ka unapređenju ove grane medicine zapravo je ulaganje u sve buduće generacije koje će doći na svet u ovom porodilištu, u kome se zbrinjavaju pacijenti iz cele Srbije. Donacijom Ginekološko-akušerskoj klinici ’Narodni front’ želeli smo da damo podršku svim mamama, novorođenim bebama i zdravstvenim radnicima u ovoj ustanovi, jer su oni stubovi našeg društva. Raduje nas što ćemo na taj način unaprediti njihovu svakodnevicu i boravak u ovoj ustanovi, i verujemo da nas čeka još mnogo takvih poduhvata u našem okruženju“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

Ova donacija deo je humanitarnih aktivnosti dm-a, koji je u našoj zemlji prepoznat kao jedna od društveno najangažovanijih kompanija. Ovaj drogerijski lanac do sada je raznim zdravstvenim ustanovama i Srbiji donirao višemilionske sume u vidu novčanih sredstava ili neophodne robe, a posebnu podršku poklanja i socijalno ugroženim i osetljivim kategorijama stanovništva.