Beograd, 31. mart 2022. godine –Pojava akni i bubuljica nije samo stvar estetike. Vrlo često, ove uporne nepravilnosti na koži mogu dovesti do anksioznosti, čak depresije, što za posledicu može imati pojavu novih akni i samim tim je izlazak iz tog začaranog kruga sve teži. Istraživanje koje je za La Roche-Posay sprovedeno u februaru i martu pokazalo je da čak 49,7% tinejdžera oseća loše kada ima akne ili bubuljice, dok skoro trećina ne želi da izađe iz kuće kada je suočena sa ovim nepravilnostima. (Istraživanje na 1,790 ispitanika u RS koji imaju kožu sklonu nepravilnostima, sprovedeno od strane platforme Joomboos, u periodu od februara do marta meseca 2022. godine.) To se može vrlo negativno odraziti na njihovo samopouzdanje, inače ugroženo u ovim osetljivim godinama. Sa druge strane, ni odrasli nisu pošteđeni upornih bubuljica, koje se najčešće javljaju kao posledica stresa.

Usled klimatskih promena, uticaja spoljnih agresora kao što su – zagađenje vazduha, uticaj sunčevih zraka, kao i zbog neadekvatne ishrane, mladi, ali i odrasli sve češće se suočavaju sa aknama. Ovo je jedan od najčešćih kožnih problema koji pogađa 26 000 ljudi, a osim što utiče na estetiku lica, utiče na mentalno zdravlje.  Istraživanja su pokazala da se 50 odsto pacijenata sa aknama se samoizoluje, 46 odsto njih ima predispozicije da razvije depresiju, dok se 350.000 školskih dana propusti zbog istog problema. Bilo da pripadate prvoj ili drugoj grupi, jedno je sasvim sigurno – potrebno vam je efikasno i brzo rešenje, ono iza kojeg stoji 90.000 dermatologa. Podaci su iz istraživanja dermokozmetičkog tržišta koje su sproveli IQVIA i drugi partneri (Ipsos, TNS) između septembra 2017. i avgusta 2018. među dermatolozima u 62 zemlje.

Effaclar Duo + protiv nepravilnosti u tinejdžerskom dobu

Pomešana osećanja, burna reagovanja, školski i fakultetski izazovi mogu uticati na to da se mladi osećaju kao da ih niko ne razume. Usled hormona koji u ovom periodu prosto divljaju, trpe i koža i sigurnost koju imaju u sebe. Effaclar Duo+ krema pažljivo je dizajnirana upravo za njih, svesna njihovih osetljivih godina i želje da se svetu pokažu u najboljem svetlu. Formula je zasnovana na bazi tri ključna sastojka: niacinamid koji smanjuje crvenilo i upalne procese, procerad koji štiti od pojave fleka na koži nakon povlačenja akni i aqua posae filiformisa i manoze koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže i stimulišu regeneraciju kože. Prvi rezultati vidljivi su već nakon 12 sati, dok se većina nepravilnosti značajno umanjuje posle 8 dana korišćenja. Glavni benefiti Effaclar Duo+ kreme su brzo čišćenje postojećih bubuljica, sprečavanje njihove ponovne pojave i ograničavanje rizika od pojave fleka. To potvrđuju i brojne studije brenda, a čak 13.000 ispitanika širom sveta sa kožom sklonom aknama potvrdilo je smanjen broj bubuljica i mitisera, te da je ograničen nastanak postupalne hiperpigmentacije.

Effaclar Duo + krema

Effaclar Ultra koncentrovani serum za ublažavanje akni i bora kod odraslih

Završetak puberteta za mnoge ne znači i kraj sa aknama i bubuljicama. Naprotiv, čak 40 odsto žena između 20-40 godina i dalje pati od ovih kožnih nepravilnosti, što se za neke od njih može vrlo negativno odraziti na svakodnevne aktivnosti i interakcije sa drugima. Effaclar Ultra koncentrovani serum svojom kombinacijom aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama deluje kao piling i sredstvo za umirenje kože, dok istovremeno sprečava ponovno pojavljivanje akni i drugih nesavršenosti. Dokazano je da serum deluje odmah uz vidljiva poboljšanja kože već nakon prvog nanošenja. Ono što ovaj serum čini posebno efikasnim jesu tri kiseline i niacinamid koji pruža vidljivu efikasnost, prekriva nepravilnosti i u periodu od 28 dana umanjuje do 49 odsto ožiljaka uzrokovanih aknama. (straživanje dermokozmetičkog tržišta koje su sproveli IQVIA i drugi partneri (Ipsos, TNS) između septembra 2017. i avgusta 2018. među dermatolozima u 62 zemlje)

Effaclar Koncentrovani Serum

Protokol protiv akni po meri dermatologa

Istraživanje koje je za potrebe La Roche-Posay početkom godine sproveo Joomboos, jedna od najpopularnijih platformi za mlade u regionu, pokazalo je da u našoj zemlji samo 14% tinejdžera posećuje dermatologe kada su suočeni sa nesavršenostima na koži u vidu akni i bubuljica. Uz to, tek nešto malo više od 20% njih proizvode za negu lica kupuje u apotekama. Stručnjaci za negu kože stoga preporučuju mladima da im se uvek mogu obratiti za pomoć i savetuju dnevnu rutinu koja uključuje Effaclar Duo+ kremu i Effaclar penušavi gel za čišćenje lica kako bi dugotrajno smanjili nepravilnosti i sprečili njihovo ponovno pojavljivanje. Za nešto starije, dermatolozi preporučuju upotrebu Effaclar Ultra koncentrovanog seruma u kombinaciji sa Effaclar micro-piling gelom za čišćenje kože koji dubinski čiste masnoće, uklanjaju višak sebuma, čineći kožu glatkom i ujednačenijom. Oba skincare protokola možete pronaći u apotekama po specijalim cenama u vreme trajanja promotivnog perioda, a do isteka zaliha.

Effaclar dnevna rutina

*zvanično saopštenje La Roche-Posay