Beograd, oktobar 2022 – Sa ranim znacima menopauze koji se najpre primete na koži, godišnje se suoči oko 25 miliona žena, a istraživanja pokazuju da će do kraja 2025. godine oko 1.2 milijarde njih biti u razdoblju postmenopauze. Ipak, od samog ulaska u taj period, kao i simptoma starenja, čak polovini žena mnogo teže pada ideja otvorenog razgovora sa partnerom i porodicom na temu perimenopauze i postmenopauze, kao i toga šta ona sa sobom nosi. Sa ciljem da ohrabri žene da o ovoj temi glasno govore, ali i da podigne svest o značaju podrške porodice, a naročito partnera, brend Vichy, među liderima u oblasti nege zrele kože, koji je više od dve decenije podrška ženama, kreirao je snažnu kampanju pod nazivom #NEMAPAUZEUMENOPAUZI čime ističe koliko je važno da se svaka od njih oseća udobno i inspirisano u sopstvenoj koži i poziva sve da podrže žene u ovoj fazi životnog razdoblja. U sklopu kampanje kreirane su i Facebook grupe #NemaPauzeuMenopauzi, za sve žene u ovom razdoblju života, gde brojne članice dele svoja iskustva, pronalaze savete stručnjaka te su podrška jedne drugima.
Kao podršku, kada je reč o nezi njene kože u tom periodu, stručnjaci brenda Vichy, razvili su inovativni Neovadiol MENO 5 BI-serum koji deluje na bore, preoblikuje konture lica, smanjuje vidljivost staračkih fleka, vraća koži sjaj i nadoknađuje lipide u površinskim slojevima. U pitanju je kombinacija vodene i uljane faze, bazirane na dermokozmetički ispitanim aktivnim sastojcima u optimalnoj koncentraciji za maksimalne rezultate u usporavanju znakova starenja kože i dubinsku hidrataciju tokom dana. Vodena faza obogaćena proksilanom, ekstraktom semenke sene, vitaminom B3-Cg, glikolnom kiselinom i Vichy vulkanskom vodom, dok je uljana faza obogaćena vitaminom E i omega 6-9 masnim kiselinama, koji obezbeđuju prijatan osećaj i gipkost kože nakon nanošenja. Potrebno je samo da promućkate proizvod i pomoću dozera na vrhu proizvoda istisnete serum i laganim tapkanjem nanesete na lice, vrat i dekolte.

Vichy Neovadiol Meno 5 Bi Serum

DOKAZANA EFIKASNOST NAKON MESEC DANA KORIŠĆENJA

Efikasnost preparata ogleda se u povraćaju izgleda punije kože, željenih kontura i zdravog sjaja lica, a njegova delotvornost dokazana je i kroz kliničku studiju u koju je bilo uključeno više od stotinu žena različitih fototipova kože u različitim fazama ciklusa menopauze. Za samo mesec dana redovne primene Neovadiol MENO 5 BI-seruma, nivo lipida u površinskim slojevima kože korisnica porastao je i do 61%  uz 14% više prirodnog sjaja. Dodatna dermatološka ispitivanja pokazala su i da se za samo dva meseca nakon korišćenja ovog proizvoda bore u predelu lica i dekoltea smanjuju za 12% 5, koža je do 11% manje opuštena, a staračke pege su i do 22% manje vidljive. Kako bi nega kože u menopauzi bila potpuna, preporučuje se sledeći Vichy protokol: nakon nanošenja nekoliko kapi Neovadiol MENO 5 BI-seruma za kožu u peri i postmenopauzi, nanesite Neovadiol negu za područje oko očiju i usana, koja sada ima poboljšanu formulu, a potom Neovadiol dnevnu negu za lice.

Vichy Neovadiol Meno 5 Bi Serum

NEMA PAUZE U MENOPAUZI

Brend Vichy sada već tradicionalno organizuje MenoTalk panel gde se otvoreno, bez ustezanja govori o temi koja je vrlo važna a o kojoj se nedovoljno govori. Menopauza je period u životu svake žene i zahteva podršku kako bi se prebrodile krize, prihvatile promene i prevazišli potencijalni problemi.
Kako bi se podigla svest o važnosti ovog perioda kroz koji prolazi svaka žena organizovana je edukativna diskusija, koju je vodila dr Katarina Bajec, a gošće su bile čuvena novinarka Duška Jovanić i dr Olga Osipov, dermatolog, koje su podelile svoja iskustva kao i savete ženama koje tek ulaze u ovaj životni period. „Drago mi je da se govori o ovoj temi jer pored svih strahova kojima smo izloženi svakog dana, suočavamo se i sa menopauzom, zato bih volela da se taj strah razbije. Smatram da je koža najskuplji i najbolji aksesoar svake žene, pod time ne mislim na cenu, ali ukoliko imate negovanu kožu u bilo kom periodu svog života, sve drugo će pasti u drugi plan i zračićete’’, izjavila je Duška Jovanić.

Podrška ženama je neizmerno važna, naročito kada je reč o perimenopauzi i postmenopauzi, i zato vas pozivamo da ih razumete, te podržite kada prolaze kroz ovaj životni period. Brend Vichy ovom kampanjom šalje podršku i snažno poručuje da #NEMAPAUZEUMENOPAUZI.

Klinička studija je sprovedena na 42 žene u trajanju od 2 meseca, korišćena je formula sa lipidima koji nadoknađuju smanjenu količinu sebuma tokom menopauze.