Beograd, 5. oktobar, 2023. godine – Povezanost između pojave bubuljica i ispitnih rokova predstavlja jednu od večitih misterija studentskog života. Odgovore na ova i slična pitanja mogu dobiti studenti u Beogradu, Kragujevcu i Nišu tokom CeraVe dana i to direktno od stručnjaka, kao što je specijalista dermatovenerologije dr Jovana Majstorović, a njoj će se u okviru održanih panela pridružiti i Dušan Petrović, poznati fotograf i influenser koji je i jedan od ambasadora brenda. Ovaj projekat je kreiran u saradnji sa dermatolozima, baš kao i svi proizvodi brenda CeraVe, i ima za cilj efikasna rešenja za mlade kako bi pravilno negovali svoju kožu.

Prvi u nizu edukativnih događaja biće održan 9. oktobra na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, zatim se 11. oktobra nastavljaju žurkom u Studentskom gradu. Potom slede Filozofski fakultet u Nišu 13. oktobra i Medicinski fakultet u Kragujevcu 16. oktobra.
Ispred zgrade fakulteta, studentima će na raspolaganju biti dermatolozi koji će obavljati besplatne preglede kože i pružati savete o tome kako pravilno negovati kožu u skladu sa njenim tipom i potrebama. Uz prijatnu atmosferu, šoljicu kafe i fotkanje, studenti će imati priliku da se druže, uživaju ali i nauče kako da neguju svoju kožu.

CeraVe dani

CERAVE TEHNOLOGIJA ZA LJEPŠU I ZDRAVIJU KOŽU

Osim korisnih saveta, studenti i studentkinje će imati priliku da isprobaju uzorke CeraVe proizvoda za čišćenje i kreme za negu lica i tela. Ovi proizvodi poznati su u svetu zbog svog bogatstva ceramidima, prirodnim lipidima koji se nalaze u koži i jedinstvene patentirane MVE tehnologije za postepeno oslobađanje sastojaka, što pruža dugotrajne efekte. Naučno je dokazano da ova kombinacija uspešno obnavlja kožnu barijeru, kao i da predstavlja prvu liniju odbrane od čestica zagađenja, bakterija, UV zračenja i drugih spoljnih faktora.
Svi zainteresovani za dublje razumevanje pravilne nege kože imaće priliku da prisustvuju panel diskusiji u sali fakulteta na kojem se projekat održava i postaviti stručnjacima pitanja koja ih zanimaju. Panelisti će biti specijalista dermatovenerologije dr. Jovana Majstorović, Medical Omnichannel Manager divizije L’Oreal Dermatological Beauty, magistar farmacije i specijalista kozmetologije Ana Kovačević i brend ambasador Dušan Petrović, koji će odgovoriti na pitanja studenata i pružiti im stručne savete i korisne informacije o nezi kože i njenoj rutini.
,,Zadovoljstvo je što sam deo ovog projekta edukacije mladih o pravilnoj nezi kože, jer oni ponekad znaju da traže savete na pogrešnom mestu. Koža je naš najveći organ i prva linija zaštite i neophodna joj je adekvatna nega u zavisnosti od tipa. Iz prakse vidimo da veliki broj mladih ima kožu sklonu nepravilnostima, da ih muče akne koje često izlaze pred ispite, što nimalo ne čudi jer koža itekako reaguje na stres. Važno je da im mi dermatolozi pomognemo u pronalasku najboljih rešenja i zato je CeraVe kao brend koji su razvili dermatolozi pravi partner za ovakve akcije!’’ istakla je specijalistkinja dermatoverenologije, dr Jovana Majstorović.
Prepoznatljvo lice CeraVe brenda, fotograf Dušan Petrović je već na svojim mrežama najavio zabavu, druženje, fotografisanje i podelio uzbuđenje što će još jednom biti deo ovog edukativnog projekta. „Veliki broj nas se u nekom periodu života borio ili sada suočava sa problematičnom kožom, te je ovo zaista sjajna prilika za studente da se informišu na pravoj adresi o adekvatnim savetima za negu svoje kože. Iako je moja koža prilično zahvalna, to ne znači da joj osnovna nega nije potrebna. Verujem da će i moje iskustvo i saveti stručnjaka biti od velike koristi svima koji nam se pridruže na predavanjima.“, dodao je Dušan.

CERAVE PONUDA ZA SVE STUDENTE U SRBIJI

U periodu od 5. oktobra do 20. novembra aktuelna je akcija na sve CeraVe proizvode u online apoteci Galen Pharm. Uz kod CERADAYS studenti imaju 20 odsto popusta na proizvode iz širokog asortimana brenda među kojima su linije za čišćenje, negu lica i negu tela za različite tipove kože: suvu, masnu, mešovitu i izrazito suvu i grubu kožu.
Među mladima, posebno se ističe linija Blemish Control, namenjena koži sklonoj nepravilnostima. Ova linija obuhvata Gel za čišćenje i Gel za negu kože sklonu nepravilnostima, i postala je izuzetno popularna. Takođe, proizvodi za čišćenje lica i tela, posebno prilagođeni za svaki tip kože, stekli su kultni status. To uključuje Hidratantnu emulziju za čišćenje lica i Penušavi gel za čišćenje lica, koji ne samo da efikasno čiste, hidriraju, već i uklanjaju višak sebuma, a istovremeno čuvaju zaštitnu barijeru kože.