Beograd, 20. april 2022. – Upotreba proizvoda sa SPF faktorom neizostavni je deo svake skincare rutine i to je nešto sa čime će se većina dermakozmetičkih stručnjaka složiti, preporučujući one koji pružaju zaštitu od što šireg opsega UVA i UVB zraka. Međutim, da li ste znali da zraci koji spadaju u spektar od 380 do 400 nanometara čine čak 30% onih koji dolaze u kontakt sa našom kožom? La Roche-Posay, brend preporučen od strane 90.000 dermatologa širom sveta, lansirao je novi Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+ koji pruža ultimativnu zaštitu, stvarajući nevidljivu barijeru za najupornije UV zrake koji upravo pripadaju pomenutom malom delu spektra. Za ovo revolucionarno rešenje bilo je potrebno 10 godina istraživanja, kao i preko 65 kliničkih studija rađenih u saradnji sa vrhunskim medicinskim i dermakozmetičkim stručnjacima. Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+ trenutno se na našem tržištu može naći u dve varijante – Invisible Fluid SPF50+ i Hydrating Cream SPF50+. Sa specijalno dizajniranom formulom koja sadrži revolucionarni filter Meksoril 400, Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ efikasno deluje protiv bora i tamnih fleka uzrokovanih sunčevim dejstvom (tzv. fotostarenje), dok u isto vreme pruža zaštitu od do sada najšireg spektra sunčevih zraka. Ukratko, ništa uvMUNE promiče!

Anthelios UVMUNE 400_fotografija 1

Zašto ovo zovemo UV revolucijom?

Da bismo dali adekvatan odgovor na ovo pitanje, moramo se podsetiti na to šta su to UV zraci. Naime, sunčevi zraci koji prodiru u našu kožu mogu se podeliti u dva spektra – UVA i UVB. Iako se oba dovode u vezu sa opekotinama, prevremenim starenjem, oksidativnim stresom, hiperpigmentacijama, alergijama i ozbiljnim kožnim bolestima kao što je rak kože, važno je znati da čak 95% UV zraka koji stignu do zemlje pripadaju UVA spektru, te smo njima najčešće izloženi. Uz to, UVA zraci prodiru u dublje slojeve naše kože, stimulišući proizvodnju slobodnih radikala koji mogu dovesti do ozbiljnih kožnih oboljenja.
Ono što Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ čini drugačijim od ostalih, ali i revolucionarnim proizvodom na tržištu, jeste specijalno dizajnirani filter Meksoril 400, zahvaljujući kome se pokriva onaj mali deo spektra UVA zraka (380 – 400 nm) kojem je naša koža u velikoj meri izložena tokom cele godine.

Anthelios UVMUNE 400_fotografija 4-min

Poznata voditeljka, Kristina Radenković, koja je bila deo događaja kojim je obeleženo zvanično lansiranje Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ na srpsko tržište, objasnila je na koji način je SPF deo njene svakodnevne skincare rutine i šta za nju znači najnoviji Anthelios:
“Od samog rođenja sam osetljiva na sunce. Vrlo lako crvenim, imam i alergiju i za mene je neophodno da uz sebe imam dobar SPF proizvod, a moja porodica i ja godinama poverenje poklanjamo brendu La Roche-Posay. Kako rastemo mi, tako raste i brend, konstantno ulažući u ispitivanja i inovacije. Veoma se radujem da isprobam Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ jer, ovde sam to naučila, pruža zaštitu na daleko dubljem nivou i pokriva do sada najširi spektar UV zraka.”
Sa njom se usaglasila i prof. dr Danica Tiodorović, dermatovenerolog iz KC Niš koja je takođe govorila na temu zaštite kože lica od sunca na pomenutom događaju:

„UVA zraci čija se talasna dužina kreće od 320-400 nm prodiru znatno dublje u našu kožu i smatraju se najodgovornijim za nastanak karcinoma, fotostarenja i brojnih alergija na koži. Upotreba fotoprotektivnih krema predstavlja prvu liniju odbrane od UVA i UVB zraka i moja preporuka uvek bi bio faktor zaštite veći od 30, zato što obezbeđuje duži i bolji efekat. Ohrabruje što je La Roche-Posay lansirao novi Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+ koji pokriva do sada najširi spektar sunčevih zraka, uz 50+ SPF faktor. ”

 

Revolucija ima svoje ime – Meksoril 400

Lansiranjem proizvoda koji sadrže filter Meksoril 400, prvi koji pruža zaštitu od UVA zraka u spektru 380 – 400 nanometara, brend La Roche-Posay postavio je nove standarde u nezi i zaštiti vaše kože. Invisible Fluid SPF50+ i Hydrating Cream SPF50+ klinički dokazano štite od ovih štetnih zraka, poznatih da prouzrokuju dublja oštećenja ćelija kože, dok u isto vreme pružaju osećaj lakoće i prozračnosti. Zahvaljujući njima, koža praktično čuva prirodne odbrambene mehanizme kojima se uspešno bori protiv oksidativnog stresa, hiperpigmentacija, kao i bora i pegica izazvanih fotostarenjem. Koža lica dobija snažnog saveznika koji joj obezbeđuje širu i efikasniju zaštitu svakog dana – nevidljivu i neprobojnu barijeru zvanu Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ – #NIŠTAuvMUNEPROMIČE.
Više informacija o Anthelios UVMUNE 400, kao i ostalim La Roche-Posay proizvodima sa SPF zaštitom potražite na sajtu La Roche-Posay.

 

La Roche-Posay brine za životnu sredinu

Lansiranjem Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+, La Roche-Posay ostaje veran misiji da njihove formulacije proizvoda za zaštitu kože ne ugrožavaju biodiverzitet u morima i okeanima. Takođe, brend je zacrtao cilj da do 2025. godine poveća udeo reciklirane plastike u svojoj ambalaži na 70%.

 

Da li ste znali?

80% znakova starenja (bore, hiperpigmentacije) uzrokovani su izlaganjem sunčevim zracima
95% UV zraka pripada UVA sprektru
30% UV zraka spada u spektar između 380 i 400 nanometara
20x više je koža izložena UVA nego UVB zracima
Preko 65 ispitivanja i više od 10 godina bilo je potrebno La Roche-Posay stručnjacima da razviju revolucionarni Meksoril 400 filter

*zvanično saopštenje La Roche-Posay