[saopštenje] Beograd, 14. jun 2021. – Vodeći dermokozmetički brend preporučen od strane dermatologa širom sveta, La Roche-Posay, organizovao je veliki internacionalni online događaj posvećen zaštiti od sunca koji je okupio brojne svetske stručnjake. Tim povodom, kao pravi aktivisti za zdravlje kože i pioniri kada je reč o zaštiti od sunca, već 27 godina sa prestižnom Anthelios linijom proizvoda pružaju svakoj koži optimalnu zaštitu. Ovoga puta, idu korak dalje, te postavljajući tri ključna cilja: podizanje svesti o svim efektima sunčevog zračenja na koži, pružanje najnovijih dermatoloških znanja i rešenja koja pomažu ljudima da se bolje zaštite i spreče rak kože. Zajedno sa vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima, Brend je otkrio nove publikacije o fotozaštiti, koje pokazuju da je neophodno da zaštita od sunca bude prilagođena svakom fototipu kože, kao i problemu poput akni, ekcema, alergije ili osetljive kože.

Iako sunce ima svoje dobre strane, ipak, one može izazvati brojne problem sa kožom, te je u današnje vreme neophodno podići svest o uticaju sunčevog zračenja, ali i objasniti sve njegove uticaje:

  • – 95% UV zraka koji dopiru do Zemlje su UVA, za razliku od UVB koji su odgovorni za opekotine, UVA zraci su odgovorni za starenje kože, hiperpigmentaciju i oštećenje DNK
  • – 365 dana u godini UVA zraci su prisutni tokom cele godine i mogu da prolaze kroz oblake i prozore
  • – 80% znakova starenja (pigmentacija i bore) nastaju usled izlaganja UV zračenju1
  • – 5 ili više slučajeva plikova od opekotina od sunca nastaju tokom detinjstva i adolescencije čime se za 80% pospešuje rizik od nastanka raka kože
  • – 50% više slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika karcinoma, tokom poslednje decenije
  • – 99% melanoma su izlečivi ukoliko se otkriju na vreme

 

Stoga iz Ra Loche Posay izdvajaju i preporučuju ova tri proizvoda:

 

#1 INVISIBLE FLUID – MOĆ NETLOCK TEHNOLOGIJE
Iako su brojke i dalje niske, sve više ljudi je svesno negativnog uticaja svakodnevnog izlaganja suncu na koži i želi da koristi dnevnu zaštitu od sunca. Zahvaljujući inovativnoj Netlock tehnologiji, Anthelios Invisible Fluid SPF50+ pruža kombinaciju ultra visoke UV zaštite i teksture koja je izuzetno lagana, vodootporna, otporna na znojenje i pesak. Savršen je za svakodnevnu upotrebu, pa čak i kada je UV zračenje visoko, a dodatno je pogodan za sve tipove kože.

 

Anthelios_Invisible-Fluid

 

#2 AGE CORRECT – ZAŠTITA OD SUNCA I NEGA U JEDNOM
Da bi zaštitio našu kožu, brend La Roche-Posay pomera granice i predstavlja inovaciju za zaštitu od sunca – Anthelios Age-Correct SPF 50, kompleks koji deluje protiv UVA i UVB zračenja i efikasno ublažava znakove starenja nakon samo četiri nedelje. U pitanju je dnevna anti-aging fotozaštita sa efikasnim sastojcima kao što su hijaluronska i LHA kiselina, PHE-resorcinol, niacinamid, glicerin i termalna izvorska voda La Roche-Posay.

Anthelios-age-correct-spf50

 

#3 ECO-OSVEŠĆEN – POGODAN ZA VAŠU KOŽU I ZA PLANETU
Pokrenut kao pilot u Francuskoj prošlog leta, novi ekološki-osvešćen Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF50+ i Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF30 sa minimalnim brojem sastojaka pruža visoku efikasnost, a prikladan je i za osetljivu kožu kožu sklonu reakcijama na izloženost suncu, konačno je lansiran na globalnom nivou. Koristeći najnoviju tehnologiju zaštite od sunca, ovo je ujedno i prva kartonska tuba koja sadrži 45 odsto manje plastike u poređenju sa prosečnom plastičnom tubom. Sa ciljem da podihne svest o ekologiji, Brend ima u planu da do 2025. godine smanji upotrebu plastike za 70 odsto, a do 2030. godine čak za 100 odsto.

Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF50+