[Saopštenje] Iako nas topli dani raduju, na suncu postaju vidljivije sve one sitne nesavršenosti koje zimi lakše prekrivamo šminkom. Zaštitni faktor se preporučuje svima, a naročito osobama sklonim promenama na koži. Verujemo da ste SPF uvrstili u svoju dnevnu rutinu tokom cele godine, posebno ako su vam kao „uspomena“ na prošlo leto ostale tamne mrlje na licu.
Dobra vest je da postoji rešenje za mrlje, fleke od akni i slične nepravilnosti koje jednim imenom zovemo hiperpigmentacije. Iako ne predstavljaju zdravstveni problem, onome ko ih ima znaju da naruše samopouzdanje, baš kao što se desilo sa kožom lica naše poznate glumice Bojane Ordinačev. Krila ih je manje više uspešno puderom i korektorom, dok konačno nije pronašla rešenje, a u želji da pomogne drugima koji imaju isti problem svoje iskustvo je podelila na društvenim mrežama.

KOŽA SVE PAMTI

„Iako u mnogim trenucima naša koža trpi velike promene, jedna od najvećih promena jesu flekice koje sam dobila nakon porođaja. Dugo nisam mogla da pronađem način kako da ih se rešim, sve do trenutka dok nisam otkrila Liftactiv B3 dark spot serum, koji mi već posle kratkotrajnog korišćenja doneo velike promene. Flekice su se smanjile, a moja koža je ponovo dobila sjaj kao nekada. Flekice su neizbežne kod većine žena kada uđu u postporođajni period, ali Vichy u svom asortimanu nudi rešenje i za ovaj problem. Koristim ga već tri meseca i u planu mi je da nastavim“, poručuje Bojana Ordinačev.

Forografija Bojana Ordinačev

PROTOKOL PROTIV HIPERPIGMENTACIJA

Za najbolje rezultate u borbi protiv pigmentacijskih fleka preporuka je da se kao prvi korak ujutru i uveče koristi Liftactiv B3 serum koji deluje na protiv hiperpigmentacijskih fleka i bora, a za dodatni efekat novu Liftactiv B3 anti-dark spot kremu sa SPF50 faktorom, koja vam pruža završni i suštinski važan korak u vidu SPF zaštite, kako izlaganje sunčevim zracima ne bi izazvalo nove i intenziviralo postojeće fleke. Ova krema se preporučuje ženama koje žele tretman protiv starenja, a kojim se koriguje i smanjuje pojava hiperpigmentacijskih mrlja i bora.

MOĆ AKTIVNIH SASTOJAKA

Klinički je dokazano da B3 Anti-Dark spots protokol smanjuje površinu hiperpigmentacijskih mrlja čak i do -88%, a čak 98% žena primećuje da su hiperpigmentacijske mrlje manje uočljive.
Glavni aktivni sastojak Liftactiv B3 seruma protiv hiperpigmentacijskih fleka i bora je glikolna kiselina, najpoznatija iz porodice AHA kiselina. Ona vrši piling površinskih ćelija i umanjuje vidljivost mrlja i pegica, ali isto tako deluje na sintezu kolagena i umanjuje fine bore. Mrtve ćelije s površine se nežno ljušte, otkrivajući glatku nežnu kožu, a ten postaje blistaviji i ujednačeniji.
Drugi ključni sastojak je niacinamid, još jedan dermatokozmetički „multitasker“. Pored toga što izbeljuje fleke, on takođe ublažava bore, smiruje iritacije, hidrira kožu i tretira kožu sklonu aknama. Jednom rečju, Liftactiv B3 serum protiv hiperpigmentacijskih fleka i bora deluje dvostruko: tretira mrlje tamo gde nastaju u najdubljem sloju epiderma, dok na samoj površini uklanja njihov vidljivi deo.

Vichy Liftactiv B3 dark spot serum

OPREZNO SA NASMEJANIM SUNCEM

Kada je koža izložena suncu, njena prirodna reakcija je da proizvodi melanin, smeđi pigment koji joj pomaže u blokiranju UV zračenja. Ponekad dolazi do neujednačenog povećanja proizvodnje melanina, pa se višak nakuplja između ćelija kože i tako nastaju hiperpigmentacije.

One pogađaju ljude svih tipova kože i mogu se pojaviti bilo gde na licu ili telu usled prekomernog izlaganja suncu, hormonskog disbalansa ili starenja. Često se javljaju na mestu ožiljaka od akni, ali je većina tamnih mrlja posledica izlaganja suncu. Danas je, zbog veće izloženosti kože štetnim spoljašnjim faktorima kao što su UV zraci i nečistoća, pojava hiperpigmentacijskih fleka povećana za 25 odsto.

SNAŽNA ZAŠTITA OD ŠIROKOG UV SPEKTRA

Osim efikasnosti koju pruža, ono što će vam se dodatno dopasti kod Liftactiv B3 anti-darkspot kreme jeste lagana tekstura koja se iz kremaste menja u puderastu, koža istog trenutka postaje glatka i hidrirana, a ne manje važno je da je koža brzo upija, nije lepljiva, ni masna.
Kao i sa svim proizvodima koji sadrže glikolnu kiselinu neophodno je da koristite i SPF, imajući u vidu da ova kiselina može povećati osetljivost na sunce, kao i rizik od opekotina i novih mrlja. Liftactiv B3 krema protiv hiperpigmentacijskih fleka i bora pružiće vam snažnu zaštitu od širokog spektra UV zračenja sa zaštitnim faktorom 50.
Da uklonite postojeće mrlje i sprečite pojavu novih, budite dosledni u kozmetičkoj rutini i uverite se u efikasnost ovog protokola, koji je delotvoran protiv mrlja i bora. Neka zdravlje bude na prvom mestu. Počnite od svoje kože tako što ćete joj pomoći da zablista u punom sjaju!

Vichy Liftactiv B3 dark spot serum