x-files-logoPrimetile smo na nekim stranim blogovima sekciju Neobjavljene vesti ove nedelje i jako nam se dopala ideja, pošto imamo puno materijala ovog tipa. Radi se o multimedijalnom materijalu na koji smo nailazile u toku nedelje i bio nam je interesantan, ali ga nismo objavile iz nekih razloga. Najčešće zato što nismo imale šta da napišemo o tome. Ponekad se desi i da sam prateći članak ne bi bio interesantan za kremašice na našem području, a nekada samo pomislimo da tema nije vredna da joj posvetimo čitav članak. To su uglavnom slike o kojima ne treba mnogo govoriti, jer slika vredi hiljadu reči. Nekad su to interesantne pojave, reklame ili proizvodi, a nekada samo neki zaključak. Nakupi se toga…

Otvorile smo novu kategoriju na Kremašici, koji bi bio nešto kao otvaranje Dosijea X. Članke u Dosije X kategoriji ćemo objavljivati nedeljom, tako da ćete ponedeljkom uvek moći da vidite šta smo to videle na netu a nismo objavile. Ako u ovoj rubrici uočite nešto što vas posebno interesuje, a vezano je za šminku, kozmetiku ili lepotu uopšte, ostavite komentar, pa ćemo se potruditi da o tome više istražimo i objavimo kao poseban članak.

U nastavku pogledajte zanimljivosti iz Kremašicine kolekcije koje će ipak biti objavljene zahvaljujući ovoj kategoriji. Za pun užitak, pustite klip dok čitate članak.

 

Hello Kitty motorna testera

hello-kitty-chainsaw

Na prošlogodišnjoj modnoj reviji Emanuel Ungaro za jesen/zimu 2009 je koristio narandžasti karmin za gornju i roza karmin za donju usnu na svojim manekenkama. Ove godine slična pojava na reviji Nanette Lepore – gornja usna roza a donja crvena. Možda se ovoga proleća ovaj trend ipak primi?

Slika levo Emanuel Ungaro A/W 2009 i slika desno Nanette Lepore A/W 2010

two-tone-lip-emanuel-ungarotwo-toned-lip-nanette-lepor

Dvobojne usne

dvobojne-usne

Rihanna je uvek imala maštovite i originalne ideje za manikir, a ja naišla i na tutorijal za njen novčani Money manikir. Tutorijal je loš, al’ su Rihannini nokti uvek kul.

1.31.2010-Rihanna-Close-Up-Low-Res

Evo je i loša kopija pored originala.

money

Od kozmetičke kompanije SK-II izuzetno popularan proizvod je trenutno SK-II Air Touch Foundation – tečni puder u spreju. Interesantno je to što je ovaj proizvod korišćen za šminkanje i fantastičan ten vampira u popularnoj sagi Twilight. Odlikuje ga i briljantan dizajn ambalaže, kao i lakoća korišćenja.

sk_touch

Na slici ispod je i glasnogovornik firme SK-II, poznata glumica Cate Blanchett, sa savršenim tenom.

SK-II

sk-ii_1

Evo jedne malo bajate slike, ali uvek interesantne za pogledati. Madonna fotošopirana za Louis Vuitton reklamu, a u prilogu fotografije pre i posle.

madonna

Odavno hoću da objavim članak o stick-on šminci, al’ eto, nikako da dođe na red. Ultimativni proizvod za lenje i manje kreativne kremašice. Radi se o nalepnicama pomoću kojih dobijate savršenu šminku na očima. Kod nas nema da se kupi, ali, recimo, Avon ih ima u svojoj ponudi za američko tržište.

Avon – Wink Instant Eyeshadow Sheets ($9)

avon.wink

Iz firme ColorOn Pro – set paketić sa više različitih nalepnica i priborom za lepljenje Instant Eye Shadow Kit

coloron

apply-eye-makeup

leopard-lounge1