8
Kvalitet
9
Cena
8
Pakovanje
8.33
Ocena
Palette Farba za kosu 10 min
Osnovni podaci
Kompanija: Schwarzkopf & Henkel
Linija: Palette
Naziv: Farba za kosu 10 min.
Ostali podaci
Cena: 290 dinara - 2.7 evra
Zapremina: Tubica 50 ml + hidrogen 50ml
henkel

Šta? Rešila si da pređeš u crnke?! Ovo sam čula već 4 puta od kako sam se pre nekoliko dana ofarbala Schwarzkopf Pallete farbom koja deluje za 10 minuta. Stvar je u tome što ja uopšte nisam želela da imam crnu kosu. Ofarbala sam se farbom u čokoladno braon boji, broj 450 (nešto je svetlija i crvenkastija od ove na slici), i to preko svetlo smeđe podloge. Doduše, držala sam farbu na kosi nekih 15-ak minuta, pa je boja ispala nešto intenzivnija. Ili je možda to slučaj i kada se drži svega 10 minuta, jer je farba zaista jaka kako bi se “primila” za tako kratko vreme.

palette natural warm brownNa sajtu Schwarzkopf-a sam pročitala da je u pitanju sastojak po imenu arginin koji pomaže da pigmenti brže prodru u srž vlasi i daju dovoljno jaku boju za kraći vremenski period. Arginin je jedna od 20 najčešćih amino kiselina koje ima u ljudskom telu. (Za one koji vole da pročitaju još malo činjenica sa Wikipedije – arginin je važan sastojak organizma koji učestvuje u ćelijskoj deobi, zarastanju rana, imunološkom sistemu, oslobađanju od amonijaka i lučenju hormona. Ima ga i u nekim biljkama, životnjskom mesu i mlečnim proizvodima.)

Vratimo se Pallete farbi. U pakovanju je tuba sa farbom, razvijač boje (kažu da ove smeđe i crne imaju nizak procenat amonijaka, pa da zato manje štete kosi), par rukavica (onih kesastih) i tubica maske za kosu za dve upotrebe. Količina farbe baš i nije velika, naročito za one sa dužom kosom, ali ja sam taj problem rešila dodavajući malo hidrogena iz svojih zaliha.

Sama farba, kada se razmuti, ima veoma prijatan miris i ne štipa za oči i nos. Pakovanje za kosu koje se nanosi posle ispiranja je dosta dobro, sa nekim blažim voćnim mirisom.

Posle 3, 4 pranja, kosa je počela da poprima tu pravu čokoladnu boju i da postaje sjajnija, ali je u početku zaista bila skoro crna i zagasita. To je jedino što mi se nije dopalo u odnosu na, recimo, Keune čokoladnu farbu.

Cena je zaista ok. Ja sam pakovanje ove Pallete brzo delujuće farbe kupila za 355 dinara (ili oko 4 evra). Pakovanje je standardno, mada bolje od većine farbi po toj ceni.

Preporučujem onima koji žele da dobiju izuzetno pigmentovanu boju kose.
Preporučujemo
Sastojci:
arginin
Pozitivno
 • Prijatnog voćnog mirisa
 • Veoma jaka farba
Negativno
 • Možda i previše jaka boja

Ocenite proizvod

1 zvezda2 zvezde3 zvezde4 zvezde5 zvezda6 zvezda7 zvezda8 zvezda9 zvezda10 zvezda
Broj glasova: 3
Prosečna ocena: 5,00 od ukupno 10
Loading...

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

9 komentara na “Palette Farba za kosu 10 min”

 1. Marijana - :)
 2. Nadja - Ja sam je drzala tacno 10 minuta, i posle pranja sam se veoma neprijatno iznenadila jer mi je kosa bila daleko tamnija od predvidjene! Da zlo bude gore, boja je bila neravnomerna i posle par pranja se cinilo kao da sam izvukla pramenove.Posle nekih 10 pranja mi se skroz isprala. Ovu farbu ne bih preporucila nikome.. :/
 3. Snežana - Umesto čokoladne dobila sam crnu boju kose. Držala sam 10min. Kosa mi je bila suva nakon farbanja, a kasnije se i brzo ispirala boja, tako da sam bila šarena. Užas!
 4. Tijana - Ja koristim palettinu farbu vec dugi niz godina, farbam se u teget crnu ili plavo crnu i mogu reci da sam prezadovoljna. Probala sam londine, garnierove, stil color, igorine, ali sam definitivno zakljucila da mi palettine najbolje odgovaraju.
 5. Pupica - ja sam crnka,zelim da posvijetlim kosu,u neku pepeljasto-plavu....ne zelim da stavljam smedje nijanse jer se one ispiranjem ,presijavaju na crvnenu boju....preporucite mi neku nijansu....HITNOOOO!!!!!:(
 6. Goldie - @pupica Probaj sa Keune farbom za kosu, kazu zene da jedino Keune uspe da izvuce plavu nijansu bez zutih nijansi. Ako odaberes neku silver nijansu plave boje, mislim da ces uspeti da posvetlis tvoju crnu kosu. Uzmi Keune katalog u prodavnici i trazi nijansu plave na kojoj pise silver ili ash. Pozz
 7. Jasna - ja sam plavusa farbam se paletom e20 sada bi htela u crno da li neko zna da li to moze da uspe iz prve
 8. Goldieui - @jasna Iz plave u crno nije nikakav problem. Uspece ti iz prve.
 9. sonja - Za mene je ova boja bila veliko razocarenje,daleko tamnija i vrlo ne ujednaceno ofarbana kosa

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.