Naslovna » Nega kose » Rigenforte losion sa matičnim ćelijama protiv opadanja kose
thumb_up
Kompanija
ESI
Linija
Rigenforte
Cena
2200 din (12 ampula)

*Cena je informativnog karaktera

Zapremina
12x10ml
thumb_up
Kompanija
ESI
Linija
Rigenforte
Cena
2200 din (12 ampula)
*Cena je informativnog karaktera
Zapremina
12x10ml
Autor:

Rigenforte losion sa matičnim ćelijama protiv opadanja kose

Rigenforte losion u ampulama protiv opadanja kose je kod mene smanjio količinu opadanja kose.

Poznato je da 2 do 3 meseca nakon porođaja pod uticajem smanjenja nivoa hormona, kosa počinje da opada. Tokom trudnoće, pod uticajem estrogena, faza rasta kose se produžava. Nakon porođaja, zbog smanjenja hormona, kosa ulazi u fazu mirovanja. Mnoge žene mogu primetiti pojačano opadanje kose u periodu nakon trudnoće. Naravno postoje izuzeci, gde ženama kosa pojačano opada i u toku trudnoće, to je obično posledica nedostatka vitamina i gvožđa. Ali isto tako, nakon trudnoće, usled opadanja nivoa hormona i anemije, kosa naglo počinje da opada. Potpuno je normalno da dnevno opadne 100 dlaka, ali u ovim slučajevima nakon trudnoće, opada i 300 dlaka dnevno.

Takođe danas imamo i pojavu opadanja kose tri meseca nakon preležane korone. Kada se organizam bori sa nekom teškom infekcijom, doživljamo fiziološki stres. U tom momentu telo štedi na nebitnim strukturama kao što je dlaka i uskraćuje priliv hranljivih materija. Usled toga, ciklus rasta dlake se prekida, i dlaka ulazi u fazu mirovanja, a potom u fazu opadanja.

rigenforte-losion-protiv-opadanja-kose

Meni se desilo da sam imala koronu na samom porođaju. Nakon porođaja sam imala i visoku temperaturu i nekoliko dana sam se borila sa infekcijom. Tačno 3 meseca nakon porođaja, kosa je počela da mi opada. Opadanje je toliko bilo stresno i zastrašujuće da sam imala utisak da ću u roku od 24h biti ćelava. Meni je kosa opadala i nakon prve trudnoće, ali nakon ove druge je opadanje zaista bilo nesnosno. Koliko god bih se češljala, provlačila ruku kroz kosu, kosa se i lomila i opadala je. Mislim da je opadalo i 500 dlaka dnevno, pogotovo pri pranju kose. U roku od dve nedelje sam imala izrazite zaliske, kosa je bila jako slaba i lomljiva. Toliko je kose bilo svuda po stanu, da sam usisavala 2 puta dnevno, a kose je bilo svuda po podu i nameštaju.

Kada vam se dešava nešto ovako, potpuno je prirodno da se uspaničite i osećate jako loše iako znate da je to sve privremeno i da će opadanje kose prestati. Ja sam morala da probam da preduzmem nešto i nakon pretrage na netu dostupne preparate protiv opadanja kose, odlučila sam se da poručim Rigenforte losion, šampon, balsam i tablete. Odlučila sam se za Rigenforte jer su oni u ponudi imali pored kozmetičkih preparata i tablete sa vitaminima koji su podstiču rast kose po nekoj razumnoj ceni. Inače sam nakon trudnoće pila gvožđe i grupu vitamina kako bih oporavila organizam, pošto mi je u poslednjem triemestru palo gvožđe.

Tako sam naručila Rigenforte koncentrovani losion u ampulama koje se koriste nakon pranja kose, jedna dnevno. Uzela sam pakovanje od 12 komada za 12 dana. Iako oni preporučuju da se ampule koriste i 12 nedelja svaki dan, nakon čega se prelazi na 1-2 puta nedeljno. Ja sam ih koristila 12 dana svakodnevno. Naručila sam i šampon i balzam. I pila sam 1 kapsulu dnevno Rigenforte vitamina. Nakon prve ture od 12 dana, primetila sam da kosa manje opada pri pranju, manje kose bude na podu pri češljanju, u četki i u rukama. U roku od mesec dana od upotrebe Rigenfote preparata i kapsula, izbila mi je nova tamnija kosa na zaliscima, a i po celoj glavi. Fotografisala sam zaliske jer se tu vidi ta promena, iako je meni kosa opadala sa cele glave. Ispod su dve slike poređenja zalizaka pre upotrebe i nakon upotrebe ovih proizvoda. Razlika je mesec dana i na desnoj slici se vidi poprilična dugačka nova kosa.

pre i posle - Opadanje kose pre i posle - Opadanje kose

Nisam se farbala ovaj period jer nisam želela da dodatno oštećujem kosu koja je jako slaba. Kada sam primetila manje opadanje kose, onda sam i skratila kosu, jer su krajevi bili izuzetno suvi i beživotni, pa se kosa i lomila. Definitivno mogu da potvrdim da je ovaj kompletni tretman ubrzao rast nove kose i ojačao koren. Koristila sam i Rigenforte šampon i balsam. Šampon bi trebalo da stimuliše rast kose i povećava volumen, a balsam da ojača i neguje tanku oslabljenu dlaku. Nisam sigurna da li ovaj šampon i balsam nešto rade jer mi samo češljanje kose nije olakšano nakon upotrebe balsama i nisam primetila da mi šampon povećava volumen. Rigenforte losion u ampulama mi je bio baš super za upotrebu. Radi se o „mirišljavoj vodici“ koja ne masti kosu i jako se lako nanosi na koren, hladi, potrebno je malo i masirati koren kose. Ampule su plastične sa aplikatorom.

rigenforte-losion-protiv-opadanja-kose

Što se tiče Rigenforte kapsula,  one sadrže patentirani Biotinax® kompleks sa biotinom (vitamin H) mineralima, vitaminima i aminokiselinama (metionin i cistin). Biotin i selen doprinose održavanju zdrave kose, cink doprinosi održavanju zdravih noktiju, bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose, a vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Pretpostavljam da su i kapsule uticale da mi se opadanje kose stabilizuje i smiri već za mesec dana. Opet, ko zna, možda bi se sve to desilo i prirodno, bez upotrebe ičega, to nikad ne možemo znati. Ali opet sa druge strane, znam da sam barem nešto probala i uradila, nisam sedela skrštenih ruku. I samim tim sam se osećala psihički bolje.

Tako da je moja preporuka da ako dođe do opadanja kose, probajte da koristite i vitamine i kozmetičke preparate paralelno kako bi pomogli organizmu da se što pre oporavi ukoliko je opadanje kose nastalo nakon trudnoće ili pod uticajem stresa. Osećaćete se bolje jer ste ipak nešto preduzeli, budite strpljivi i istrajni.

*recenzija je lično iskustvo autora nakon testiranja proizvoda

Pozitivno
  • prijatan za upotrebu
  • pomaže rast nove kose
Sastojci
aqua, alcohol denat, butylene glycol, methionine, biotin, tetrasodium disuccinoyl cystine, trifolium pratense flower extract, panthenol, rubus idaeus leaf cell culture, parfum, glycerin, dextran, acetyl tetrapeptide-3, menthol

Kremasica.com nije online prodavnica.

Recenzija je lično iskustvo autora nakon testiranja proizvoda i informativnog je karaktera.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

thumb_up
Kompanija
ESI
Linija
Rigenforte
Cena
2200 din (12 ampula)
*Cena je informativnog karaktera
Zapremina
12x10ml
Pozitivno
  • prijatan za upotrebu
  • pomaže rast nove kose
Sastojci
aqua, alcohol denat, butylene glycol, methionine, biotin, tetrasodium disuccinoyl cystine, trifolium pratense flower extract, panthenol, rubus idaeus leaf cell culture, parfum, glycerin, dextran, acetyl tetrapeptide-3, menthol

Kremasica.com nije online prodavnica.

Recenzija je lično iskustvo autora nakon testiranja proizvoda i informativnog je karaktera.

Komentari

Ostavite komentar

Vaš komentar će biti pregledan ukoliko je potrebno.