3
Kvalitet
5
Cena
10
Pakovanje
5.06
Ocena
Chicco Baby Moments šampon za bebe
Osnovni podaci
Kompanija: Chicco
Linija: Chicco
Naziv: Chicco Baby Moments šampon za bebe
Ostali podaci
Cena: 5-6 EUR
Zapremina: 500 ml
Chicco

Pošto sam odlučila da promijenim njegu kose i odbacim dugogodišnju praksu stalnog korišćenja štetnih šampona prepunih SLS i sličnih deterdženata, bacila sam se na posao i danima tražila po marketima i drogerijama neki dječiji šampon, koji je zaista blag. Nije mi bilo lako, naročito jer nisam bila upućena u to da je naša Kuća Hemija zapravo ista kao Lilly u Srbiji, tj. da prodaju iste brendove. Zbog toga sam se ograničila na drogerije u kojima sam inače do tada kupovala i našla ovaj bebeći, kako ja to volim da kažem, šampon. Znači, iako je namijenjen bebama i maloj djeci, ja sam ga koristila na sebi.

Kupila sam najveće pakovanje od 500ml po cijeni od 5-6 eura, naravno, kao i uvijek, nisam zapamtila tačnu cijenu, ali znam da je bila u tom rasponu, ni manje ni više. Pored toga što ga ima u drogerijama, nalazila sam ga i u većim marketima poput Lakovića i Volija.
E sad, kupila sam ga prvenstveno zbog toga što nema SLSa, alkohola, parabena i drugih štetnih supstanci, vjerujući da mi neće isušiti kosu. Međutim, ovo je možda jedan od najgorih šampona koje sam koristila, a da se sjećam. Ne znam kako, ni po kojoj logici, ali meni je ovaj šampon tako isušivao tjeme, a ne daj Bože dva puta da krenem da šamponiram ili da uzmem da njime perem dužinu. Kosa mi je ostajala tako suva nakon njega i jako se teško raščešljavala kosa pri tjemenu. Ostatak sam i uspjevala, ali jedino zato što uvijek koristim pakovanje za kosu koje mi pomogne da je raščešljam. Takođe, jako teško pjeni i čak treba vodu da dodajem kako bih uspjela da ga fino utrljam i očistim tjeme, što znam da jeste osobina svih šampona bez sulfata, ali ipak da napomenem.
Iskreno sam vrlo nezadovoljna, nisam očekivala od dječijeg šampona, kojeg kako vidim na sajtu čak preporučuju za novorođenčad, da bude ovako agresivan, pogotovo zbog sastava. Sigurno ga neću ponovo kupiti.
Inače sam ga koristila jednom da operem četkice za šminku i bio mi je OK, ali iskreno preferiram da ih perem deterdžentom za suđe kako bih sigurno uklonila sve bakterije i ostatke šminke, tako da ovo nisam praktikovala.

Ipak, ovo može biti samo moje iskustvo, ali ne znam. Tjeme mi se inače brzo masti i nikada nisam imala problema sa isušivanjem tjemena, čak ni kada mi je njega kose bila samo šamponiranje litarskim šamponom dva puta i to svaki drugi dan, tako da ne shvatam kako je ovaj šampon uspio tako da me razočara i veoma mi je žao zbog toga.

Ne preporučujem ovaj šampon.
Ne preporučujemo
Sastojci:
Pozitivno
  • Veliko pakovanje
  • Sporo se troši
Negativno
  • Isušuje, Uopšte nije “nježan prema osjetljivoj glavi novorođenčadi” kao što kažu na sajtu, kosa se teško raščešljava

Ocenite proizvod

1 zvezda2 zvezde3 zvezde4 zvezde5 zvezda6 zvezda7 zvezda8 zvezda9 zvezda10 zvezda
Još uvek niko nije glasao, budi prvi!
Loading...
avatar

Iva Scepanovicgost na Kremašici

Iva Scepanovic
je autor teksta: Chicco Baby Moments šampon za bebe

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.