ariesSrećan rođendan Ovnovi! Ovaj znak je neka vrsta novorođenčeta Astrologije, jer on započinje novi ciklus Zodijaka, ali na samu pomisao da su pripadnici ovog znaka infantilne osobe vec biste bili potpuno u krivu. Ovo je jedan žustri vatreni znak, koji voli avanturu, odiše samopouzdanjem i hrabrošću. Za sve dame Ovnove može se reći da su borbene i imaju sve predispozicije da svojim sposobnostima budu veoma uspešne. Pogledajte samo glumicu Sarah-u Michelle Gellar, koja je tako dobro iznela ulogu heroine Buffy Summers – ubice vampira! Sarah Jessica Parker kao predstavnik ovog znaka, pokazala se izuzetno talentovanom za organizaciju i preuzimanje rizika, što pokazuje ogroman uspeh u njenom plasiranju sopstvene linije odeće i njenih parfema. Još jedan tipičan predstavnik ovog vatrenog znaka, Mandy Moore, na najbolji način pokazuje kako jedan Ovan završava posao, prilikom izvođenja Rihanna-ine pesme „Umbrella“ na svoj originalan i romantičan način. Sa druge strane, Ovnovi se mogu ponašati kao prava razmažena deca kada stvari ne idu onako kako su oni zamišljali.

 

Po tom pitanju, Ovnovi često imaju tvrd stav, pa ćete među damama Ovnovima naići na nekoliko pravih diva: Mariah Carey, Diana Ross, Celine Dion, Aretha Franklin, Fergie. Da bi pronašli neki kompromis između samopouzdanja i sebičnosti, Ovnovi bi trebalo da se potrude i više postavljaju pitanja. Naravno, i više da slušaju odgovore i savete. Za savete za ulepšavanje dama u znaku Ovna, čitajte dalje.

jennifer-garnerŠta je za Ovnove: Ovnovi vladaju glavom, pa je za njih najbolje da svoj stav prvenstveno iznesu frizurom. Neke žene Ovnovi, kao na primer, Jennifer Garner i Reese Witherspoon, izgledaju odlično sa klasičnim, urednim frizurama, kao što su obične pletenice i punđe. Neke druge žene ovog znaka, kao što su Mariah Carey ili Fergie, uživaju da prve ponesu neku interesantnu frizuru. Pokušajte, kao i one, da eksperimentišete sa smelim frizurama, ekstravagantnim loknama i novim bojama makeup-a. U svakom slučaju, vaša zaštitna boja je crvena, pa nemojte biti sramežljivi i preskakati prilike da ponesete rubin crveni ruž ili krvavo crvene nokte. Jedino što treba da zapamtite je da je dovoljno da sa crvenim detaljem ukombinujete neku neutralnu bež boju ili boju šampanjca, i vaša dekorativna kozmetika ce vam pružiti maksimum u izgledu.

 

31543217.2d1e72 red_lipstick2 chignon5

 

Šta nije za Ovnove: „Granola“ stil, odnosno stil u kome preovladuje upotreba žitarica. Izbegavajte ovakve boje. Nemojte posezati za tim zemljanim, smeđim i peskastim bojama. Jeste da je lepo i dobro hraniti se zdravo i živeti ekološki, ali ukoliko ste Ovan i želite da učinite nešto dobro za sebe i planetu, pre investirajte u neku kozmetiku bez parabena ili onu sa prirodnim i organskim sastojcima. Na vama će ovakve nijanse izgledati dosadno ujednačene i nemaštovite. Bolje ćete se osećati sa toplijim i intenzivnijim bojama.