Paula BegounPaula Begoun, autor knjige “Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me” ili u slobodnom prevodu “Ne idi u parfimeriju bez mene” koja je doživela svoje sedmo izdanje, daje po njenom mišljenju 5 mitova i činjenica o kozmetičkim proizvodima. Paula je jedna fina gospođa koja je zaradila dosta keša od prodaje svojih knjiga, a kozmetika i šminka su u centru njenog interesovanja. Zato, nema sumnje da je isprobala na tone krema i mackalica, jeftinijih i skupljih, pa nema razloga da joj ne verujemo. Ona kaže ovako:

  1. Mit: Postoji proizvod koji stvarno eliminiše bore.

Činjenica: Nažalost, ne postoji mačični napitak ili bilo kakva dobitna kombinacija proizvoda, ma koliko oni skupi bili, koji zaista i do kraja ukljanjaju bore sa lica.

  1. Mit: Postoje proizvodi za negu kože koji zaista bolje deluju nego Botoks.

Činjenica: Nijedan proizvod za negu kože ne deluje kao Botoks, bez obzira na sve sastojke i tvrdnje odrugim proizvodima. Čak ni sam Botoks ne radi kao Botoks ako ga nanesete samo površinski i ne ubrizgate ga direktno u mišiće lica.

  1. Mit: Svakome je potrebna dnevna i noćna krema: Koža zahteva posebnu negu u toku noći.

Činjenica: JEDINA razlika između dnevne i noćne kreme za hidrataciju je ta što dnevna krema u sebi sadrži dodatno i neku dobro uklopljenu zaštitu od sunca.

  1. Mit: Mineralna ulja su veoma loš sastojak kozmetičkih proizvoda za kožu jer nastaju od sirovih ulja i “guše” i opterećuju kožu.

Činjenica: Ovo je jedna blesava dezinformacija o mineralnim uljima i derivatima nafte kao sastojcima proizvoda za negu kože. Na kraju krajeva, sirovo ulje je prirodni proizvod koliko i svaka druga supstanca dobijena iz Zemljine kore. Mineralna ulja i derivati nafte se smatraju najbezbednijim, najneiritantnijim sastojcima za hidrataciju ikada pronađenim.

  1. Mit: Kreme za “oko očiju” su specijalno formulisane za nežnu kožu kapaka.

Činjenica: Ne postoji nijedan dokaz, istraživanje ili dokument koji bi potvrdio da koža oko očiju zahteva kremu sa različitim sastojcima od onih za lice, vrat ili dekolte.

 

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.