četke i četkiceOdlične četke za šminkanje uopšte ne moraju puno koštati da bi trajale duže vreme i učinile vaše šminkanje lakšim, interesantnijim, sa mnogo boljim rezultatima koji se vide na vašem licu. Profesionalne četke za šminkanje možete kupiti i online, i to u pola cene. Svaka kremašica bi trebala bar malo uložiti u neki osnovni set četki za šminkanje, jer sa dobrim četkama moćiće da “odradi posao” kao prava makeup artiskinja, bez umazanih prstiju i štapića za uši i prljavih vatica posejanih po celoj sobi ili kupatilu. Sa pravim četkama se i troši manja količina šminke, pa se ovako može i uštedeti. Postoji čitav arsenal raznoraznih aplikatora, četki i četkica sa isto toliko različitih namena. Evo nekih, a vi se odlučite šta bi vam od ovoga najviše koristilo. Možda bi vam baš neka od ovih četkica mnogo pomoglau šminkanju, pa da znate šta da tražite i kako da sa njome postupate…

 Četka za puder – Dobra je za pudere u prahu i kamenu ili za bronzere u prahu. Napravljena je tako da se njome postigne meka tekstura završnim potezima, da vam obrazi ne bi izgledali kao praškasti kolačići. (Na slici je to ova velika bela u sredini)

Kako se koristi: Neki profesionalni šminkeri više vole da koriste one velike pufne za pudere ili sunđerčiće, a onda četkom za puder odstrane višak. Ova tehnika je odlična za šminkanje kojim se zadržava prirodan izgled.

četka za podloguČetka za podlogu – Dizajnirana je tako da njome nanesete odgovarajuću količinu podloge svaki put. Odličan način da učinite boju svog tena ujednačenom i neprozirnom.

Kako se koristi: Nanesite ravnomerno tečnu i kremastu podlogu preko celog lica četkajući na dole i ka spoljašnjem delu lica. Navlažite četku za prozračan efekat podloge.

četka za rumeniloČetka za rumeniloKoristi se za glatku i ujednačenu aplikaciju rumenila, bez oštrih ivica i za postizanje što prirodnijeg izgleda.

Kako se koristi: Prvo protresite četku da biste odstranili višak boje rumenila. Lagano četkom pređite preko jagodica, obraza, brade i ispod linije kose.

konturnaKonturna četka za rumenilo – Dizajnirana za nanošenje rumenila sa mekom ivicom i za nanošenje bez grešaka.

Kako se koristi: Oduvajte ili otresite višak rumenila sa četke, zatim četkajte jagodice i obraze stapajući boje ka spoljašnjoj strani lica i nadole.

za obrveČetkica za obrve – Koristi se za ujednačavanje nanesene olovke za obrve ili za nanošenje senke na obrve. Ona je tu da ukroti neposlušne dlačice i ublaži jako vidljive linije nastale crtanjem obrva. Ovom četkom ćete lako postići lep oblik obrva.

Kako se koristi: Najbolje je da koristite neku mat senku sa nijansom koja je približna vašoj prirodnoj boji obrva. Rasporedite boju preko delova na kojim su vam obrve ređe i izdužite malo obrve pri krajevima.

za senkuČetkica za senku – Stvorena da se njome nanese tačno odgovarajuća količina senke na kapak. Koristimo je da bi stopili boju na kapku sa srednje tamnim nijansama senki.

Kako se koristi: Ovu četkicu možete koristiti samo da naglasite deo kapka ispod obrva ili da obojite donji kapak od trepavica do ruba.

za stapanjeČetkica za stapanje senki na očnom pregibu – Ovo je obavezan deo kozmetičke opreme za sve aplikacije šminke. Ona bi trebalo da se savršeno uklapa u udubljenja na očnom kapku. Koristiti je za srednje tonirane senke za oči ili je koristit bez namakanja u senku, samo za mešanje i stapanje senki direktno na očnom kapku.

Kako se koristi: Senke povezivati prevlačenjem ove četkice iz unutrašnjeg ugla oka ka spoljašnjem za postizanje efekta prozračnih prelaza iz jedne boje u drugu. Blagim potezima preći preko pregiba na gornjem kapku i ublažiti sve oštre i naglašene linije već nanesene senke.

konturnaKonturna četka – Ova velika i pljosnata četka služi za raspoređivanje i razmaivanje svih linija rumenila konture kako bi se postigao što prirodniji izgled onih delova lica koji su istaknuti rumenilom. Ovakav oblik joj omogućava da lako napravi fine prelaze bez istaknutih linija i odlično senči delove uz liniju kose. Dobra je i za nanošenje rumenila.

za dim u očimaČetka za oči za zamrlivanje – Ovo baš i nije četka. Na vrhu ovog aplikatora je meki zaobljeni crni sunđerčić koji savršeno oblikovan za dobijanje onog razmazanog, seksi “dima u očima”.

Kako se koristi: Zahvatite aplikatorom malo tamne senke za oči i prevucite preko linije trepavica, koncentrišite se na spoljne uglove očiju.

za senčenje očijuČetka za senčenje očiju – Ova crna meka četka se koristi za nanošenje osnovne boje senke na kapak. Ovako za početak oslikavanja kapaka imate ujednačenu boju, a ostale boje se posle nje lakše uklope.

Kako se koristi: Zahvatite malo svetlije tonirane senke za oči i prvo otresite višek. Nanesite prah preko celog gornjeg i donjeg kapka. Ovo bi trebalo biti vrlo brzo i jednostavno sa ovakvom veličinom četke.

ajlajnerČetka za ajlajner detalje – Ova mala crna četkica ima jaku gusto upakovane dlačice da bi se njome mogla iscrtati precizna i ravna linija.

Kako se koristi: Koristi se sa tamnom senkom, a njome se iscrtava deo veoma blizu linije trepavica. Krenite sa prevlačenjem od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka. Savršena je za sve detalje tamnijom senkom duž linije trepavica.

pljosnata ajlajnerPljosnata ajlajner četkica – Ovo je široka, pljosnata četkica za deblje i mekše iscrtavanje linije trepavica. Može se koristiti suva ili navlažena.

Kako se koristi: Držite četkicu vertikalno ispod donje linije trepavica i povucite senku nadole da biste postigli onaj razmrljani efekat ili navlažite četkicu i prevlačite duž linije trepavica. Četkicou približite što je više moguće liniji trepavica.

za korektorČetka za korektor – Ova sintetička četka se koristi sa kremastim korektorima da bi se lakše doprlo do najzabačenijih i teže dostupnih delova oka. Njome se lakše nanose manje količine korektora, pa se ne dobija onaj utisak “teške šminke”.

 

Kako se koristi: Umočite vrh četke u korektor i pređite njome preko teško dostupnih i sitnijih delova oka… Unutrašnji uglovi i oko nosa.