Što nisi mazala kremu!?Evo nekih od najčešćih pitanja u vezi krema za oko očiju i odgovori na njih. Ako imate još nerazjašnjenih dilema i pitanja za nas u vezi ove tematike, komentarišite!

Da li mi je zaista potrebna krema za područje oko očiju?

Kratko rečeno – DA! Da biste zaštitili nežnu kožu oko oka, potrebno je nanositi neku hidratantnu kremu svaki dan.

Mogu li jednostavno da koristim svoju regularnu kremu za lice?

Naravno — to zavisi samo od vas. Koža oko očiju nije mnogo drugačija od one koju imate na, recimo, obrazima. Ako vam neka hidratantna krema sasvim odgovara, nema razloga da je ne nanosite i na kapke i podočnjake. U zavisnosti od vašeg tipa kože, možda će vam ipak odgovarati (kao i meni) da koristite poseban namenski proizvod za područje oko očiju. Ako imate, na primer, masnu kožu, možda bi bilo bolje da koristite hidrirajuću kremu za oči, a za lice neki losion za matiranje kože ili neki sličan odgovarajući proizvod. Ne postoji nikakav poseban razlog da ne koristite jednu kremu za sve delove lica.

Kreme za područje oko očiju eliminišu bore, zar ne?

Ne. Zapravo, nijedna krema ne može da eliminiše već postojeće bore. Da je tako, ljudi ne bi ni pokušavali sa stvarima kao što je Botox.

Bezveze. Pa čemu one onda služe?

Dobra krema za predele oko oka održava kožu vlažnom, što ustvari minimizira vidljivost bora i hidrira kožu, a to doprinosi da delovi oko očiju budu manje naduti i i da se na njima ne stvaraju bore u budućnosti. Krema za oko očiju sa glikolnom kiselinom (to je jedna od onih AHA kiselina) može pomoći u blagom pilingu kože, što čini vaše borice manje dubokim, pa samim tim i manje vidljivim. Kreme sa omekšivačima ili emolijentima koje sadrže silikon ili glicerin stvaraju na koži glatku površinu, pa se i time doprinosi smanjenju vidljivosti nabora.

Šta još treba da znam?

Dnevna krema ili bilo koji dnevni preparat za hidrataciju kože lica neće značiti ništa ukoliko ne sadrži zaštitne filtere od sunčevih zraka, i to i od UVA i od UVB zraka. Najbolji način za prevenciju pojave bora oko očiju je da preko dana imate na ovom delu kože kremu za zaštitnim faktorom SPF 15 ili 30. Čak iako na noćnu kremu date pola svoje plate, ako nemate preko dana adekvatnu zaštitu od sunca, novac je uludo bačen.

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

5 komentara na “Sve o kremama za predele oko očiju”

  1. Svetlana - Samo bih molila za odgovor na pitanje, u kom uzrastu, dobu je potrebno početi sa upotrebom antirid krema. Znam da je sad praksa da se preporučuje i sa 25 godina i da čak u kreme za devojke/žene uzrasta 30 god.stavljaju hijaluron što po meni svakako nije opravdano. Hvala
  2. alma021 - mene isto zanima vezano za ovu kremu jer sam ju pocela koristiti a imam 21 god hvala
  3. goldie - Drage Svetlana i alma021 da, preporučuje se i sa 25 godina da se koriste antirid kreme. Ali ipak, sve je individualno. Neke žene jednostavno izgledaju mlađe a neke starije za njihove godine koristile ili ne antirid kreme. Ukoliko imate suvu kožu lica, definitivno bi trebali koristiti hidrirajuće i antirid kreme kako bi zaštitili kožu od spoljašnjih uticaja. Koža stari od izloženosti sunčevim UV zracima, pa tako ako idete u solarijum, to ne može nijedna krema da "obriše". Znači, zavisi od vaše kože, gena i načina života. Ipak, savet bi mogao biti: Ako osećate da vas zateže koža na licu, onda je poželjno hidrirati je. Posle 30. bi obavezno trebalo misliti na vlagu i elastičnost kože na celom telu (i licu).
  4. Jecka - Imam 25 godina i dosta borica(ne samo smejalica) oko ociju, narocito na podocnjacima.. koju antirid kremu biste mi preporucili?

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.