Zeno pro i Thermaclear aparatiŠta je to?

Mali aparat koji srečava pojavu bubuljice u samom startu njenog formiranja. Ima ih više različitih, od raznih konkurentnih proizvođača, ali su se po popularnosti izdvojila dva: Zeno pro i Thermaclear (na slici). Dostupni u više boja.   :-? 

Kako radi?

Emitovanjem toplote na deo kože pod kojim se stvara bubuljica, on ubija većinu bakterija koje su odgovorne za razvijanje bubuljice. Ne uklanja bubuljice koje su već izašle na površinu, kao ni mitisere! Troši obične AAA baterije koje su dostupne u svakom kiosku, ali sadrži ketridže koji se moraju menjati s vremena na vreme. Zeno se dobija sa 60 komada u osnovnom pakovanju, a ketridži za Thermaclear aparatić se menjaju otprilike jednom godišnje. Hm… Mora biti neka fora da proizvođačima plaćate dodatno.

Kako se koristi?

Potrebno je uključiti aparat da se prvo malo zagreje. Zeno aparatu je potrebno minut, a Thermaclear je spreman za upotrebu nakon 10-ak sekundi. Vrh aparata se prisloni na ciljno mesto na koži i tako drži neko vreme. Zeno aparatom je potrebno zagrevati formirajuću bubuljičicu oko 2 minuta, a on sam ispušta tihe signalne zvuke nakon svakih 30 sekundi. Osećaj toplote na koži je prijatan i umirujuć. Thermaclear aparat uklanja bubuljicu u začetku za samo par sekundi, ali je osećaj malo neprijatan – jače peckanje na sekund. Posle tretmana, može se desiti da ostane manje crvenilo na koži, pa se ne preporučuje za upotrebu neposredno pre izlaska iz kuće.

Zeno mini

Da li radi?

Nemamo pojma! Nema da se kupi kod nas :-x . Ljudi na internetu kažu da rade oba (a ono što piše na internetu – mora da je istina!), ali da je veoma nezgodno „uhvatiti“ bubuljicu u periodu dok se još nije razvila. Mnogi kažu da se ovim aparatima može sprečiti nastanak bubuljica, ali da ipak pre koriste neke preparate u vidu kreme, losiona, gela,…

Koliko košta ovo zadovoljstvo?

Zeno pro košta $189, a postoji i osnovni model za $150. Ketridži koštaju $25 po komadu. Thermaclear aparat košta $149.95, a novi nastavci za vrh aparata koje treba menjati jednom godišnje koštaju $19.95. Izašao je i novi, lakši i lepši portabl mini Zeno (na slici dole) koji košta $89. Ako je već izašla nova generacija proizvoda, onda valjda radi nešto tim bubuljicama! E da, kažu i da će vam vratiti novac ukoliko ne dobjete željene rezultate na koži.

Kod nas nema ovakvih proizvoda u prodaji, a realno, ne vidim razloga za to. Mislim da bi ovako nešto išlo k’o alva, naročito u zemlji u kojoj je vrhunac tehnološkog dotignuća aparata za ulepšavanje pinceta sa LED diodom! Ne kažem da je ovo loš proizvod, naprotiv! To je samo početak, ali lepo bi bilo videti malo inovacija. Dragi distributeri kozmetičkih proizvoda, eto vam tema za razmišljanje.

Ako vas interesuje nešto više o ovim proizvodima, možete kliknuti na Zeno ili Thermaclear.