1. Mikrodermabrazija je oblik:

mikrodermoabrayija

Tačan odgovor : Skidanje mrtvih ćelija kože. Mikrodermoabrazija je profesionalno mehaničko ljuštenje gornjeg sloja mrtvih ćelija kože da bi se time dobila lepša, sjajna i mlada koža. Mikrodermoabrazija se može primenjivati i na koži na grudima i rukama, a za najbolje rezultate, preporučuje se serija ovakvih tretmana.

2. Kada bi koristili građevinsku metaforu, kolagen i elastin bi za kožu bili:

zgrada

Tačan odgovor : Sistem skela. Kolagen i Elastin imaju potpornu funkciju i deluju tako što učvršćuju kožu. Kada se nivo Kolagena i Elastina u koži smanjuje – pod uticajem UV zračenja, zagađenja, pušenja, stresa – pojavljuju se bore i linijice na koži.

3. Brzo reagujući slobodni radikali su:

radikali

Tačan odgovor : Molekuli sa manjkom elektrona. Negativni uticaji, kao što je zagađenje, loša ishrana, pušenje, preterano izlaganje suncu, oštećuje ćelije (i izaziva da njeni molekuli gube elektrone). Ovi oštećeni molekuli koji se nazivaju slobodni radikali ili oksidanti, mogu oštetiti DNK zdrave kože i izazvati udubljenja, bore i proširene pore. Antioksidanti su najbolji način za borbu protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

4. Stručnjaci preporučuju da se za lice i ostale izložene delove tela koriste proizvodi sa SPF zaštitnim faktorom:

sunce

Tačan odgovor : Svaki dan. UVA i UVB zraci mogu izazvati oštećenja na koži, čak i u hladu ili kad je oblačno. Iz ovih razloga, stručnjaci i dermatolozi preporučuju nošenje najmanje SPF15 zaštitni faktor, i to svakodnevno.

5. Dr Daniel Maes je vodeći stručnjak za istraživanje i razvoj u kojoj kompaniji?

danijel

Tačan odgovor : Estee Lauder. Dr Maes je bio guru vođa koji se krio iza svih Estee Lauder popularnih preparata za negu kože, još od 1991. Jedna od najpopularnijih krema ove firme koja je produkt Dr Maesa je Advanced Night Repair (Intenzivni noćni serum za reparaciju).

6. Ako se u vašem losionu za telo nalazi hemikalija DHA, šta će ona učiniti vašoj koži?

Chemicals

Tačan odgovor : Potamneti je. Skoro svaki proizvod za samopotamnjivanje sadrži DHA iliti Dihidroksiaceton. Dobija se iz šećera i uzrokuje hemijsku reakciju unutar kože čime je čini tamnijom. DHA nije štetan za kožu i mnogo je sigurnija opcija od sunčanja.

7. Antioksidanti mogu…

antioxidants

Tačan odgovor : Mogu pomoći u zaštiti od oksidacije ćelija kože. Dobijaju se iz prirode, npr. iz zelenog čaja, kivi voća ili morskih algi. Antioksidanti koji se dodaju svakodnevnoj nezi kože pomažu ćelijama prilikom oštećujuće oksidacije. Time pomažu protiv prevremenog starenja.

8. Koliko proizvoda za negu kože poseduje prosečna Australijanka?

Jane-Cosmetics-700287

Tačan odgovor : Sedam. Prosečna Australijanka ima u posedu sedam proizvoda za negu kože, dok čak 27% Amerikanki ima u posedu više od deset ovakvih proizvoda.

9. Koji deo lica ima najmanje lojnih žlezda?

lice

Tačan odgovor: Usne. Usne imaju samo nekoliko žležda.