Makeup_fundKremašica se već dugo bavi ocenjivanjem proizvoda, i to po više kriterijuma, a ono što u velikoj meri utiče na ocenu jednog kozmetičkog proizvoda jeste njegova cena. Postoji toliko šminke i kozmetike koje bismo isprobali, ali nemamo dovoljno sredstava ili jednostavno mislimo da nisu vredni tog novca.

A koji su to najskuplji kozmetički proizvodi i šta, zaboga, oni rade? Kremašica je saznala za vas. Evo liste proizvoda koje većina ljudi (uključujući i nas) ne bi mogli sebi da priušte, ali uprkos tome, voleli bi da o njima nešto saznaju.

 

1. La Mer The Essence, $3500

LaMerTheEssenceVelika je verovatnoća da ste do sada čuli za veoma poznatu i zacenjenu kremicu za hidrataciju kože Crème de la Mer. Mnoge poznate ličnosti je koriste i na sva usta hvale godinama. Malo manje poznata (s razlogom) je krema La Mer The Essence, za koju kažu da oslobađa prirodnu energiju i moć zaceljivanja kože. Sa ovom kremom obećavaju da će se kroz ciklus obnove od 21 dan koža potpuno regenerisati (za „samo“ 3500 američkih dolara).

 

2. Re-Nutriv Re-Creation dnevna krema i Re-Creation noćna krema od Estée Lauder, $1320

ReNutriv_DayNight_wideweb__470x3300Kada je Re-Nutriv kolekcija prvi put dospela na tržište 1958, iz Estée Lauder-a su kuražno nastupili sa reklamom u kojoj je postavljeno pitanje: „Šta to čini kremu vrednom $115?“ Odgovor koji su dali, bio je: „Materijali koji ulaze u sastav čuvene umetničke slike ne doprinose njenoj ceni, ali ono što se plaća kod nje je konačna kreacija.“ A šta bi bila konačna kreacija dvodelnog seta koji se sastoji iz dnevne i noćne kreme? Iz Estée Lauder-a kažu: „Sistem za dvadesetčetvoročasovnu negu kože i podmlađivanje, koji koristi najnoviju tehnologiju i najekskluzivnije sastojke da bi se vašoj koži pružila šansa za novi početak“.  To je tačno ono što biste i tražili za ovakvu cenu, zar ne?

3. La Prairie Cellular Radiance Concentrate Pure Gold, koncentrovani serum – čisto zlato, $930

La_Prairie_PureGoldPodrazumeva se da neki proizvod sa „čisto zlato“ u nazivu i nije nešto što biste kupili zajedno sa namirnicama ili na rasprodaji, ali šta ovaj svetlucavi metal u nazivu znači za vašu kožu? Iz La Prairie-a kažu: „24-karatno zlato u koloidnom gelu se momentalno topi i dospeva u kožu i time usporava uništavanje kolagena i elastina. Ovim se pomaže koži da zadrži svoju mladalačku elastičnost i čvrstoću.“ E da, po kineskoj narodnoj medicini, zlato ima zaceljujuća svojstva. Oni sa zlatnim kreditnim karticama to najbolje znaju.

4. NV Perricone Neuropeptide Facial Conformer, konformer ili izravnjivač za lice $900

NVPerriconeNeuropeptideFacialConformerDermatolog raznih holivudskih zvezda, Dr Nicolas Perricone, koji je poznatiji po objavljenim knjigama o očuvanju mladalačkog izgleda (uključujući tu i The Wrinkle Cure and The Perricone Prescription – Lek za bore i recept Perricone-a), jedan je od najvećih zagovornika ovog preparata. Sudeći po njegovoj slavi, za očekivati je da ovaj proizvod bude melem za kožu, ali ne i za novčanik. Prema statistikama, 79% korisnika ovog kozmetičkog proizvoda je primetilo pozitivne efekte na glatkoću i ujednačenost kože, a 72% primetilo je poboljšanje toniranosti, čvrstini, nijansi i boji kože. Svi potrošači koji su bili oduševljeni ovim tretmanom, mogli su da upare svoj NV neuropeptidni Perricone serum sa odgovarajućim Perricone preparatom za kožu oko očiju za tričavih $290. Ove cene i pakovanje koje vidite na slici, bili su aktuelni 25. juna 2008.

Malo manje „uspešni“ u trci za najskuplji kozmetički preparat, bili su i:

Krema – Bergman Supreme Cream, $850

Kažu: kombinacija Beta-Glukan, sa glikoproteinima i vitaminima E, F i B5, ključni su za sastav kreme protiv bora i lifting kože.

BergmanSupremeCream

Noćno ulje – YSL Temps Majeur Night Oil, $580

Kažu: Sadrži nešto što se zove Ganoderma Lucidum, iliti „pečurka besmrtnosti“, koja je toliko cenjena u kineskoj medicini, da je bila specijalno čuvana samo za vladare.

NocnoUljeYSL

Nutritivna luksuzna krema – Steven Victor MD Bio-Nutrive Luxury Cream, $595

Kažu: Ova krema bogata omekšivačima, deluje kao više preparata istovremeno – tretman za podmlađivanje koji ispravlja znakove starenja, dok istovremeno revitalizuje kožu.

NutritivnaKremaStevenVictor

Guerlain Orchidée Impériale, $560

Kažu: Ovaj proizvod reprodukuje funkcionalne osobine Orhideje na vašoj koži, za izvanrednu zaštitu protiv starenja kože.

GuerlainOrchideeImperiale

Krema – SK-II LXP Ultimate Revival Cream, $450

Kažu: Ona je jedinstveno luksuzne teksture sa visokom koncentracijom nečega što se zove SK-II Pitera i pomaže u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože.

SK-II_LPX_UltimateRevivalCream

Revitalizujuća krema – Shiseido Future Solution Total Revitalizing Cream, $416

Kažu: Ima punu lepezu efekata protiv znakova starenja.

ShiseidoFutureSolution

Lancome Secret de Vie (Tajna života), $395

Kažu: Stimuliše metaboličku aktivnost ćelije do 118%. Rezultati su vidljivi, opipljivi, trenutni i dugotrajni.

LancomeSecretDeVie

Serum za reparaciju – Pevonia Botanica Timeless Repair Serum, $322.50

Kažu: Sadrži najviše koncentracije kavijara i nečega što se zove escutox da bi se trenutno postigao efekat omakšavanja i izravnavanja finih linijica. Escutox je prirodna varijanta Botox-a i mešavina je 90% Hibiskusa i 10% morskih algi i skualena (biohemijski prethodnik steroida) dobijenog iz zelenih maslina.

PevoniaBotanicaTimelessSerum