angelina-joliePisali smo o prolećnim trendovima frizura i kao jedan od trendova smo naveli konjski repić. Konjski rep već toliko odoleva vremenu i uvek je aktuelan. Sada je pored puštene kovrdžave kose, konjski rep veoma interesantan. Možete videti na slici Angelinu Jolie sa veoma dugačkom kosom i jednostavnim konjskim repom, kao jednom svakodnevnom, ali prelepom frizurom.
Konjski rep može podjednako lepo izgledati i kao frizura za žene koje se bave sportom i kao elegantna frizura na nekom prijemu. Konjski rep možemo nazvati i frizurom bez granica. Mogu je imati ljudi različitog starosnog doba, rase i pola.

Svako ko ima malo dužu kosu, može je vezati u repić. Ono što je bitno jeste da ukoliko stalno vezujete kosu u rep, poželjno je menjati visinu vezivanja repa da bi izbegli navikavanje korena dlaka da rastu u određenom smeru. Ono što takođe trebate znati, to je veća osetljivost mokre ili vlažne kose. Kada vezujete kosu u repić dok je mokra, to radite malo pažljivije i nežnije. Češljajte je manje i kraće ako je mokra, a želite je vezati. Ono što je možda najbolja stvar kod konjskog repa je to da ova frizura nije ograničena na određen tip kose i to da je konjski rep često osnova za neke druge frizure, kao što su kikice i razne vrste punđa. Za predloge frizura čitajte dalje…

Zašto je konjski rep odolevao godinama posvedočiće varijacije frizura poznatih svetskih zvezda na narednim slikama:

Alexa Havins ima zanimljiv konjski rep sa dugim šiškama na premijeri filma „Never Back Down“ u ArcLight Theaters 2008.  godine u Los Anđelesu.

alexa-havins

Drew Barrymore na premijeri filma iz 2009. godine “He’s Just Not That Into You” ima predivan zaokruženi konjski rep koji može biti univerzalna frizura za bilo koji događaj.

drew-barrymore

America Ferrera je imala veoma jednostavan niski konjski rep na ovogodišnjoj dodeli  Annual Screen Actors Guild Awards (SAGA). Kovrdžavi krajevi dodaju jedan romantični efekat ovakvom konjskom repu.

america-ferrera

Kada imate dugačku kosu, onda visoki konjski repovi mogu izgledati sjajno. Ako želite jednostavniji opušten izgled, onda se opredelite za niske repove koje možete malo ukriviti u stranu.

Shannen Doherty koju pamtimo po serijama emitovanim kod nas, „Beverly Hills“ i „Charmed“, je na ovogodišnjem Annual Black Tie Charity Gala događaju imala zategnut, gladak i elegantan konjski rep.

shannon-doherty

Konjski rep prebačen u jednu stranu je veoma popularan ove sezone. Nicole Richie je na dodeli MTV Australia Video Music Awards 2007. imala ovakvu frizuru. Za ovakvu frizuru prvo je potrebno malo uviti kosu, napraviti rep i osigurati ga gumicom. Za dodatni gladak izgled koristite lak za kosu.

nicole-richi
Salma Hayek sa simpatičnim jednostavnim konjski repom sa debelim tupo sečenim šiškama. Možete ovakvu frizuru kombinovati na sunčanim naočarima jer odlično izgleda. Za ovakvu frizuru potrebno je imati ravnu kosu ili je prethodno ispeglati. Koristite neki proizvod za dodatni sjaj kose u ovom slučaju da bi frizura delovala glatko i zategnuto.

 

salma-hayek

Dodati volumen kose (natapirani deo iznad čela) daće vam sexy izgled.

elisha-cuthbert

Vaš konjski rep možete ukrasiti šnalicama koje će biti svojevrsna dekoracija. Pogledajte simpatičan konjski rep Paris Hilton.

paris-hilton

Visoki zategnuti konjski rep uvek izgleda totalno sexy. Možete imati ovakvu frizuru i na poslu i u noćnom klubu. Ako imate visoko čelo kao Tyra Banks, poželjno je imati šiške.

tyra-banks

Veoma visok konjski rep može vašem izgledu skinuti nekoliko godina sa lica. Ovakav konjski rep nije za svakog. Ako imate veoma visoko čelo ili ako imate veće i nepravilne zaliske možete izgledati potpuno neatraktivno sa ovakvom frizurom. Za postizanje ovakve frizure potrebno je koristiti preparate za volumen kose i isfenirati kosu pridodajući joj volumen. Na kraju postići glatak izgled sa lakom za kosu.

highpony

Još fotografija frizura konjskih repova možete pogledati u našoj galeriji: Galerija slika
Nastavak na sledećoj strani…

Ako su vam se dopale neke od ovih frizura onda pogledajte četiri tutorijala koja slede. U prvom tutorijalu videćete profesionalnog frizera koji nam pokazuje kako napraviti perfektno glatak konjski rep. Savršeni konjski rep treba da bude napravljen bar u visini očiju ili izdignutije od toga. Na početku tutorijala videćete da se javlja problem neuredne kose ispod repa kada pravite konjski rep, što ćete izbeći tako što ćete malo nagnuti glavu nazad prilikom formiranja repa da bi se napravila zategnutija varijanta konjskog repa. Kosa je na početku poprskana toplom posoljenom vodom (kao morskom vodom). Kosa je prosušena fenirajući je unazad. Za konjski rep postoje profesionalne gumice za kosu, tačnije, to nije klasična gumica nego guma koja na svojim krajevima ima kukice koje nazivaju hair bungee. Pošto nije lako kod nas doći do ovih gumica, možete videti u video klipu kako da improvizujete ovakvu gumicu od klasične gumice za kosu i dve ukosnice.

U drugom tutorijalu možete videti kako postići Gwen Stefani stil konjskog repa. Da, to je onaj sa volumenom napred iznad čela koji daje taj glamur celoj frizuri. Kako uzdvojiti deo kose za volumen i kako ga oblikovati pogledajte u narednom video klipu.

Isti stilista iz prethodnog video klipa je od konjskog repa oblikovao pletenicu i potom savršeno lepu i elegantnu punđu. Pogledajte, veoma je simpatično.

I na kraju pogledajte kako napraviti zanimljiv moderan konjski rep u stranu. Potrebno je malo natapirati kosu nazad i biti maštovit sa gumicama, tj. trakicama za kosu. Pogledajte!