Olive_with_tits_-_Mess_ProductionAko to do sada niste primetili, biti kremašica nije samo stvar spoljašnjeg izgleda. Šta više, prava kremašica mnogo više obraća pažnju na hemijske i biološke (dakle, naučne), duhovne, umetničke, emotivne i druge aspekte kozmetike od običnih smrtnica.
Kozmetika i nega spoljašnjeg izgleda, taj mali, ali nezaobilazni deo života jedne kremašice postoji čak i na mestima na kojima ih nikad ne biste tražili. Ili bar ne namerno. Kremašica zato ovu potragu čini umesto vas, iz čiste zabave, a na obostrano zadovoljstvo!
Da pređemo na stvar. Ovaj tekst i njegov sledeći nastavak posvećujemo video klipovima u kojima se pojavljuju spravice za ulepšavanje i briga o lepoti. Dakle, kozmetika u filmskoj sferi umetnosti.
Ovaj prvi tekst posvetili smo crtanim i animiranim filmovima koji su nas na neki način vaspitali i uticali na naše filozofiranje o lepoti. Članak koji će se pojaviti kao nastavak ove priče, posvetićemo spravicama za ulepšavanje u filmu.

Počinjemo sa jednim od omiljenih crtanih likova, devojci koja voli masline, plavu senku za oči, duge trepavice, ima specifičan glas, dečka siledžiju krotke naravi i obožava da se doteruje – Olivom.
Oliva je jedna klasična kremašica. Dok je sedela za svojom tastaturom i smišljala scenario za predstavu „Aladinova čarobna lampa“, ona je za svoj lik u predstavi, lik princeze, unela nekoliko spravica za ulepšavanje iz mašte. Znala je da samo ogledalo koje prikazuje sliku spreda i sliku otpozadi na svom naličju predstavlja gedžet dostojan jedne princeze. Imala je i odličnu zamisao mazanje noktiju na nogama bez brljanja. Sećate li se ove scene?

 

https://vimeo.com/5113015
Dok neke žene u svom neseseru vide samo par ruževa za usne, Kremašica u njima vidi obojenu masu od masti i voska, sa specifičnim ukusom i mirisom, supstancu koja vam može prouzrokovati dijareju, izazvati trovanje, ali i produžiti život, način da popravite svoje samopouzdanje, da nekoga zavedete, inspiraciju za umetničko delo, modni detalj, sredstvo kojim su se generacije žena služile da okolini stave do znanja svoj stav i ukus.
Olivi su njeni crtači i scenaristi stvorili gedžet za nanošenje ruža za usne kakav jedna kremašica zamišlja, znajući da je takva stvar njoj izuzetno draga i potrebna.

Ima i nekih sprava za ulepšavanje koje su se u crtaćima koristile za odmazdu i takoreći, zloupotrebljavale se. Među gomilom onih sjajnih mašina i ogromnih čudnih skalamerija u crtanim filmovima sa gospodinom Sofronijem Leghornom, našao se i jedan koji je u stanju da poštenog petla pretvori u koku lepoticu. Ovo beše sigurno jedan od značajnijih momenata transeksualizma među dobro sinhronizovanim crtaćima Warner Brothers-a. Luuudoo burazeru, luudoo!

https://vimeo.com/5115769
Ako pogledamo neke crtane filmove sa SF tematikom, naićićemo na čitav niz automatizovanih i „user friendly“ spravica namenjenih kremašicama u budućnosti. Iako beše finih spravica u futurističkom crtaću “The Jetsons” iz 1960. godine, izdvajamo jednu iz izuzetno nam dragog crtaća Wall-e. Iako se ovim crtaćem predviđa da će ljudiu tom postapokaliptičnom periodu biti glupi, lenji i debeli, oni će posedovati malog robota namenjenog isključivo negovanju njihovog debelog lica.

https://vimeo.com/5136269

https://vimeo.com/5136369
Eh, a današnji klinci i novi crtaći?! Ne brinite! I u trenutku dok čitate ovaj tekst, čitave horde mini kremašica oblikuje svoje shvatanje mamine šminke, ženske, pa i muške lepote. Evo jednog od novijih crtaća koji se svojevremeno našao i na nacionalnoj televiziji, a za ciljnu grupu ima pretinejdžerski deo prevashodno ženske populacije. Pogledajte popularni crtani novijih generacija, Winx.

Ni 3D animirane filmove nije zaobišla kozmetička tematika. Neki od vas su možda primetili da u galeriji klipova imamo jednu kratku Tajvansku 3D animaciju pod nazivom “Cubic Tragedy”. Devojka koja želi da se dotera novom kozmetičkom spravicom dok je zarobljena u 3D programu sa kozmetičkim alatkama iz ovog programa, a završava kao jedna od Picasso-ovih slika u suzama. Ko nije primetio, može ga pogledati ispod.

Za kraj – nešto za uživanje. Slučajno otkriveni klip na Youtube-u pod nazivom “Doll face”. (Hvala LjUbAzNoM kOmSiJi na ovom otkriću.) Jedna sjajna 3D animacija! A ima i poruku, svoje naravoučenije. Molim lepo…