tri-komadaMan Glaze lakovi – recenzije + photo session by Kremašica

 

Mat lakovi za nokte su popularni stil manikira još od protekle jeseni, a taj trend se na našu radost još uvek održava.

ManGlaze firma iz Čikaga fura mat lakove još od 2007. godine i pravi su pioniri u svetu muškog dekorativnog manikira. Još od kada smo pisali o mat lakovima za nokte i lakovima za muškarce… Ima eto, već skoro 2 meseca. U pomenutom članku smo spomenuli kako nam se dopada stil ekipe koja proizvodi ManGlaze, jer su pristupačni za sve svoje online fanove. Pošto je Kremašica spada u ovu grupu, dobila je na poklon 3 ManGlaze laka za nokte da isproba. To su crni mat lak – Matte is Murder, beličasto prozirni mat finiš Matte-Astrophe i svetlo sivkasti lak sa svetlucavim česticama Hot Mess.

Otvorile smo paketić pristigo iz daleka i odmah se zaljubile u naše nove 3 nijanse u kolekciji lakova za nokte. (If anyone from ManGlaze is reading this – thank you very much, you are wonderful! Keep up the good work ;))

Osetila sam se kao da srednjoškolka koja se bez nekog naročitog povoda šminka, frizira, pa pozira pred ogledalom. Sigurna sam da me svaka prava Kremašica potpuno razume. Ipak, ja mogu da svoje okasnelo tinejdž ponašanje i poziranje opravdam time što, eto, baš treba da napišem ovu recenziju, pa mi, kao, trebaju neke lude fotke. Mogu da se vadim do sutra, baš me briga, ja imam nove lakove za isprobati, a vi uživajte u našem malom amaterskom fotosešnu. (Bez ucena!) He he he…

Ambalaža ovih lakova za nokte je potpuno jedinstvena, primamljiva i sjajno prilagođena ciljnoj grupi. Ilustracije na etiketama su tipa grafita i strip crteža. Svaka čast – hrabro i izuzetno moderno. Slika vam sve govori.

 

manglaze_copy

Recenzije:

Matte is Murder lak za nokte koji na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi sedefast lak. Intenzivno tamno sive boje, skoro crne, sa plavičastim i srebrnastim jaaako sitnim svetlucavim česticama. Međutim 10-ak sekundi posle mazanja, površina nokta izgleda sasvim suva, matirana, poput fino išmirglane crne plastike. Izuzetno je dugotrajan upoređujući ga sa ostalim lakovima. Meni je na noktima bio potpuno neoštećen 3 dana. Sjajan je u kombinaciji sa bilo kojom bojom odeće, a odlično izgleda na kraćim noktima i noktima srednje dužine. Četkica je klasična, možda za nijansu duža od standardnih lakova za nokte. Zbog intenzivnosti boje, veoma je lako zamrljati zanoktice i brljaviti tokom mackanja. Mada, sve se da ispraviti sa malo acetona i štapića za uši. U zavisnosti od preciznosti mazanja, potrebno je naneti jedan, ili eventualno dva sloja laka. Sličica na bočici ovog laka postoji u dve varijante, a uradio ih je britanski umetnik Jason Atomic, koji je kao inspiraciju imao devojčicu suicidalnih sklonosti po imenu MANKO. Trenutno se ovaj lak za nokte može poručiti (ako imate PayPal) po ceni od $6.66 + poštarina.

DSCF5496

DSCF5466

 

Hot Mess – lak koji ubija sjaj ukoliko se namaže preko bilo kog drugog laka za nokte, plus dodaje malo (kako oni to kažu BLING BLING) sitnih srebrnih šljokica. Kažu na sajtu ManGlaze-a da se ovaj lak za nokte zove i FishDicks (A zašto? Pojam nemam.) Jako fini lak sa šljokicama za sve one koji inače ne vole šljokice. „Namažite ga preko bilo kog sjajnog laka za nokte i balavite,“ bukvalan je prevod uputstva za upotrebu ovog laka. Interesantno je da je površina nokta namazanog ovim lakom skroz glatka, a svetlucave čestice se potpuno utapaju u ovaj mat beličasti lak. Isprobale smo ga čisto klot, ali i preko običnog crnog laka za nokte. Fino, fino. Ovaj lak košta nekih $13.13. Ilustraciju za etiketu na ovoj bočici laka uradio je Joe Simko.

DSC_0896

ManGlaze-Hot-Mess-with-Top-Coat

Matte-Astropheovaj treći lak je beličasto-proziran. Kada samo njega namažete, nokti izgledaju kao da ste uradili neki fini manikir. Nokti postaju potpuno matirani, neravnine na noktima se popune i ruke deluju mnogo urednije. Ono što iz Man Glaze-a poručuju je da ovaj lak za nokte možete koristiti kao finiš na bilo kojem vašem klasičnom laku za nokte. Matte-Astrophe potpuno uništava sjaj bilo kojeg tradicionalnog laka i čini ga matiranim. U zavisnosti od toga koji drugi brend laka koristite, dobijaćete drugačiji efekat. Ovim lakom praktično duplirate broj nijansi u vašoj kolekciji. Kod nekih lakova se desi da ga ovaj mat lak na neki način izgrebe (izgrize), pa ostavlja taj neravan izgled nokta. Ovo je izgleda taj muževan momenat koji Matte-Astrophe daje jednom manikiru. Neki drugi lakovi odolevaju ovom mat finišu i nokti ostaju glatki, ali mat! Ilustraciju i za ovu bočicu je radio Joe Simko i može se kupiti za $13.

matteastrophe

bezbojni-1

 

 

ManGlaze lakovi nisu testirani na životinjama (Ni Kremašica nije životinja!) Što se samog sastava tiče, ManGlaze lakovi ne sadrže ftalate, aldehide, ni toluen. Kako kažu, oni su bez ove zloćudne toksične trojke. Kompletnu listu sastojaka možete pročitati ako kliknete na sledeći link.

DSCF5511

DSCF5483

DSCF5504

DSCF5517

DSCF5539