Make-Up-For-Ever-Oranges-Spring-2010-Orange-Swatches-51Danas objavljujemo ono što smo propustile u poslednje dve nedelje, jer je bilo manjih zastoja u radu našeg servera, pa time i sajta. Još jednom se izvinjavamo za propuste koji su se desili.

Evo šta je to što u poslednje dve nedelje nije bilo probrano, ni zaslužilo da dobije svoj naslov i pasus teksta.

Počinjemo sa predviđanjima boja broj 2 u šminkanju za proleće/leto 2010 od MAC-a. Tu je i kolekcija od Make Up Forever – sve NARANDŽASTO! Sveže ceđena narandža, crveni grejp, rumeno zlato itd. Ove boje su nosile, iz među ostalih, i devojke na modnoj pisti revije iz Prade za proleće i leto ove godine. Kaže, letnji must have. Kako vam se dopada?

b0c7274fa870eeb4_Untitled-3

Make-Up-For-Ever-Oranges-Spring-2010-2

Make-Up-For-Ever-Oranges-Spring-2010-Orange-Swatches-11

Make-Up-For-Ever-Oranges-Spring-2010-Orange-Swatches-21

Make-Up-For-Ever-Oranges-Spring-2010-Orange-Swatches-31

Make-Up-For-Ever-Oranges-Spring-2010-Orange-Swatches-41

Dosije X nikako ne može da bude to što jeste, da nema poznatih ličnosti. Skandalozno! Kate Moss unajmila dvojnicu za šake u reklami za Rimmelov tečni puder Rimmel Renew & Lift Foundation. Izgleda da su njene baš grozne. Baš je briga, ona zaustavlja saobraćaj.

Nove monohromatske senke za oči iz modne i kozmetičke kuće Givenchy – Le Prisme Givenchy. Svaka od 4 boje je pakovana posebno. Jedna boja, a različite jačine za senčenje i teksture. Izgleda fino.

a906640fdc3c50e5_3

givenchy1

givenchy2

A sada, vesti iz sveta.

Tekst je bio dugačak i dosadan za čitati, a suština je prikazana na grafiku ispod. U pitanju je rast prodaje prirodnih kozmetičkih proizvoda. Godišnja stopa rasta na svetskom nivou prevazilazi čak 15%. Istraživanje je obuhvatilo sva ključna tržišta – Ameriku, Evropu, Aziju i Brazil. Jeste li znali da je Brazil drugi po redu potrošač prirodnih preparata za ličnu higijenu i dekoraciju?

npc_products-2-6f17b

Ono što je velika vest poslednjih par dana je da je Avon kompanija kupila privatnu firmu Liz Earle. Liz Earle je britanski brend prirodne kozmetike za negu kože. Ovim potezom Avon se nada da će unaprediti svoju poziciju na tržištu sa kremama za zrelu kožu. Kako kaže Andrea Jung, CEO Avon-a, ovo je idealno partnerstvo za obe kompanije koje su međusobno visoko komplementarne. Liz Earle kozmetika je dobila naziv po teti koja je koosnivač ove firme, možete je videti na slici ispod.

liz-Earle-460_781907c

Loreal početkom svake godine organizuje online igru za studente širom sveta. Ove godine je u pitanju igra Reveal koju možete videti na linku www.reveal-thegame.com . Učesnici se bore za putovanje u Pariz gde će pobediti najbolji i dobiti priliku da se zaposli u Lorealu. Igra se zasniva na znanju iz nauke, marketinga, finansija, menadžmenta i drugih sličnih veština koje su potrebne ovoj kompaniji kod svojih zaposlenih. Tako je za ovogodišnju igru Loreal pripremio i opširnu dokumentaciju i video klipove u sklopu igre. Ovog puta ću ovde ostaviti samo video klip koji prikazuje kožu kroz mikroskop, zanimljivo je. Još dva zanimljiva video klipa pogledajte na sledećem kanalu.