reklama KaladontJuče sam na sajtu personalmag.rs naišla na ovaj sjajan Youtube klip. Reklama za Kaladont iz 1926. godine iz perioda Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Reklama dugačka čak 7 minuta, napravljena tehnikom crno belih pokretnih slika i snimljena u Beogradu. I sve to u produkciji Pobeda filma. Reklama itekako ima priču, koja je u današnje vreme veoma predvidiva i danas bi stala u reklamu od 5 sekundi. U klipu mi je upečatljiv kadar Apoteke Kod Cara Dušana.

Neko je lepo primetio i napisao u komentarima ispod klipa, da se nije mnogo promenila ideja reklamiranja kozmetičkih i hemijskih proizvoda. Ova reklama podseća na onu otrcanu reklamu: “Zašto su svi muškarci u tvom redu?”, “To nisam ja, to je moja Šauma”. Viđala sam po netu mnogo zanimljivije reklame za kozmetičke proizvode ali nekako one nikada nisu dolazile kod nas i pisala sam o tome Zanimljive reklame.

Interesantno je to da je Kaladont imao takav uticaj na svest ljudi kod nas i toliko je vladao tržištem, da je kaladont bio sinonim za pastu za zube. Pa se i danas među starijom populacijom koristi umesto izraza “pasta za zube” izraz “kaladont”.

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.