lookinggoodforjesusbagSledeći tekst se ne bi mogao svrstati u rubriku “vesti” jer je priča i više nego bajata. Svejedno. Google-ovala sam nešto bezveze o kozmetici (a o čemu drugom, kad pišem za Kremašicu?!) i naleteh na ovu vest iz februara tekuće godine. Istog trenutka pomislih – Kome bi drugom ovo palo na pamet nego blesavim Amerikancima! Zainteresovala sam se, pronašla sliku famoznog pakovanja sa likom Isusa i uverila se sama u ovu suludu ideju za pakovanje šminke. Možda i vi ovo nađete za intrigantno. Kaže ovako: Američki proizvodjač kozmetike Blue Q izazvao je bes singapurske katoličke crkve i vernika nakon što je pustio u prodaju liniju čiji je zaštitni lik Isus.

Pod sloganom “Izgledajte dobro za Isusa”, ta firma je svoje proizvode prodavala u radnjama Topšopa. Lik Isusa Hrista bio je na kremama za lice, tekućim puderima, gelovima za tuširanje i ostalim proizvodima. Crkva smatra da su Isusovom liku date skandalozne seksualne konotacije i da je izvršena potpuna trivijalizacija hrišćanstva.

Na pakovanjima proizvoda Isus je okružen s dve lepotice, što je povredilo osećanja vernika.

“Zašto bi iko želeo da stavlja Isusa na takvu vrstu proizvoda koji podstiču taštinu. To je zaista neukusno i netolerantno prema vernicima”, stoji u saopštenju Crkve.

Izvor: www.tv-avala.com

cosmeticJesus

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dobitnici nagrada - Kremašica

    […] Garnier Pure Pads vlažne vatice za čišćenje lica dobila je Mina Lozančić iz Surčina. Crtanje po licu čisto […]

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.