ekstenzije koseUkoliko prirodno nemate kvalitetnu kosu ili ste je oštetili čestim farbanjem i peglanjem, njeno puštanje da izraste i bude zaista duga može biti mrkotrpno. Ako želite instant dugu kosu ili recimo samo gušću kosu, rešenje su ekstenzije. Ekstenzije za kosu su danas veoma popularne i dostupne. Nadogradnja kose više i nije takav luksuz kakav je nekad bio. Postoje razni načini da nadogradite kosu, može nadogradnju da vam uradi profesionalni frizer, a postoje tehnike koje možete sami na sebi primeniti ili uz pomoć prijatelja.

Ekstenzije koje možemo naći na našem tržištu mogu biti prirodne, sintetičke i kombinovane. Ekstenzije od prirodne kose su pogodne za održavanje, uvijanje, peglanje i farbanje. Prirodna kosa se bolje stapa sa vašom pravom kosom i, naravno, mnogo je skuplja. Sintetičke ekstenzije se mogu naći na tržištu po vrlo niskim cenama i pramenovi kose se prodaju ili kao ravna kosa, ili uvijena, odnosno sa talasima ili kovrdžama. Sintetička kosa nije pogodna za dodatno uvijanje i tretiranje. Dostupne su i različite boje kose, pa i one vibrantne boje, kao i ekstenzije sa paternom leoparda, zebre itd.

Same tehnike nadogradnje su zaista raznovrsne. Kosa se može nadograđivati pramen po pramen, tako što se lepi keratinom, silikonom, specijalnim lepkom i drugim vrstama lepila. U zavisnosti od korišćenog lepka, tehnike variraju. Ekstenzije kose se mogu postaviti i u većim i debljim slojevima, ne samo pramen po pramen. Tada se može isto koristiti specijalni lepak, klipse ili neka drugi način „spajanja“ kose.

Evo kako poznate ličnosti sjajno nose ekstenzije za kosu u raznim bojama.

 

 

ekstenzije u bojama
Lady Gaga, Katy Perry, Nicki Minaj, Avril Lavigne, Marina Diamandis, Lady Gaga

 

 

Na video klipu ispod su ukratko prikazane 3 tehnike nadogradnje kose. Prva tehnika se zasniva na Neoextensions ekstenzijama za kosu koje imaju kao neku vrstu konca sa mikro prstenom kroz koji se kosa provuče. Druga tehnika je nadogradnja kose sa keratinom, a treća tehnika je sa toliko poznatim klipsama.

 

 

Zapravo ekstenzije sa klipsama su toliko pogodne za korišćenje da svako sam sebi može da ih zakači u roku od 5 minuta. Ukoliko kupite prirodnu kosu, onda je možete i peglati i kovrđati i praviti razne frizure. Na klipu ispod pogledajte kako devojka sada sebi stavlja ekstenzije sa klipsama.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Gkz6veEjfqI

 

Ako kupite ekstenzije od prirodne kose, potrebno je i da ih pravilno održavate. Kosu je potrebno da s vremena na vreme operete šamponom, a radi lakšeg češljanja koristite kondicioner. Prilikom pranja je nemojte mnogo lomiti i mrsiti i ostavite je da se prirodno osuši.

Evo ga i jedan interesantan video sa specifičnom tehnikom devojke koja „ušiva“ kosu. Prava kosa se ovom tehnikom ni malo ne ošteti.

 

 

Kosa može da se lepi raznim tehnikama, u sitnijim pramenovima ili pak manjim redovima ili većim ekstenzijama. Isto tako za svaku vrstu lepka postoji tečnost koja ga rastvara i na taj način se ekstenzije skidaju sa kose. Pogledajte klip gde kosu nadograđuju posebnim ekstenzijama sa lepljivom trakom.