588Primetila sam da vas posebno interesuju katalozi boja farbi za kosu, pa sam odlučla da za to napravim novu sekciju u svom kutku. Dobro će vam doći da prelistate boje za kosu koje se nude u našim parfimerijama sve na jednom mestu, a meni će biti baš interesantno da istražim ponuđene palete.

Započinjem sa paletom boja u Lorealovoj ponudi za Casting Creme farbe za kosu, za koju možete videti i recenziju na sledećem linku.

Postoji dve različite palete svetlijih (da ne kažem plavih farbi za kosu) i dve palete tamnijih, smeđih i crnih boja. Skoro sve boje u nazivu imaju neku jestivu komponentu, što bi trebalo da asocira na bezbednost i neškodljivost farbe, ali i da privuče sve žene koje imaju potrebu za slatkim. Mmmmm…

U prvoj skupini boja, pronaćićete fine boje meda koje su nas sve onomad baš privlačile sa ekrana malih TV prijemnika. Interesantno je i to da i nema onih popularnih platinasto plavih i pepeljastih boja. Izuzetak bi eventualno bio ova Biserno svetlo plava, mada ni ona nije sasvim bez žućkastih primesa, samo ima i nešto ledenih, sivkastih tonova. Mislim da je za postizanje ovakvih boja na kosi potrebno izuzetno jako izbeliti kosu čime se ona poprilično šteti i isušuje ili da ste već prirodno skoro plavi. Loreal nikako ne želi da se njegovim farbama dobija Barbikina platinasta slama, pa im je jednostvano lakše da furaju te tamnije žućkaste i narandžaste boje, sa manje izbeljivača i bez amonijaka. Pametnije su postupili tako što su oni sami nametnuli trendove boja prirodnijeg izgleda.

plave-casting1

 

Druga skupina boja pored nijansi meda, ima i nijanse karamele. Tu je nekoliko finih svetlije smeđih boja koje izgledaju ovako, kao na slici, ali tek posle nekoliko pranja. Odmah nakon farbanja umeju da budu dosta tamnije. Ove boje obavezno imaju zlatast i/ili crvenkast sjaj.

plave-casting2

Treća paleta boja se sastoji od tamno braon farbi od kojih baš svaka ima neki crvenkasti preliv. Ako imate ovako neku boju kose, možete eksperimentisati sa svakom, dok ne nađete koja će vam odgovarati uz vašu boju kože i očiju, a razlika neće biti toliko primetna. Izuzetak je možda ova ledena čokolada kod koje i sam naziv nagoveštava da ova smeđa boja ima u sebi malo sivkastih tonova. Ništa bitno drugačije, ali eto, tu je i takva opcija.

Kako se boja praline razlikuje od boje čokolada – ne znam, ali sam je isprobala i odlično izgleda!

Ovde ima i one čuvene mahagoni boje, popularnije kod starijih gospođa.

tamne1-casting

Poslednja, četvrta skupina boja je namenjena uglavnom crnkama koje žele da osveže svoju boju nekim prelivom ljubičaste, crvenkaste ili smeđe boje. U ovoj paleti su i tri izuzetno tamne nijanse iz kolekcije koja je izašla nešto kasnije – Glossy Blacks. To su crna čokolada, crna višnja i crna ebonovina. Ovo su prave zagasite boje za sve darkerke i emo ribe koje ipak preferiraju kvalitetniju farbu za kosu. Po mom mišljenju, one najbolje izgledaju na Penelopi Cruz koja uspešno reklamira više paleta (sve osim plavih) Casting boja.

tamne-casting

crna