tortaDanas je roremašici rođendan i veoma smo srećne što smo opstale četiri godine. Inicijalna ideja za Kremašicu je rođena leta 2007. godine, kada smo na jednoj od brojnih kafa sedele Višnja i ja. Nas dve se znamo od srednje škole i uvek smo imale dobru međusobnu komunikaciju. Kao i većina žena, obožavamo kozmetiku i poželele smo sajt o kozmetici na srpskom jeziku namenjen potrošačima. Tako nešto u tom momentu nije postojalo na srpskom vebu, pa smo rešile da mi to napravimo. Obe smo do tada bile aktivne na internetu, ali se nismo bavile kreiranjem sadržaja. Ovo je bio izazov za nas. Ja sam programer, pa je meni u tom momentu bilo interesantno i da napravim sajt :). Kasnije mi je bilo zanimljivo da ga optimizujem za Google pretraživač, potom smo ga redizajnirale tri puta od njegovog inicijalnog izgleda dok nismo krajem 2010. došle do ovog trenutnog. Sad je opet vreme da se redizajnira, ali otom potom. :) Višnja je profesor  matematike ali se oduvek bavila lepim pisanjem, tako da je njoj Kremašica bila kanal za izražavanje kreative.

Render urađen za trenutni dizajn sajta:

render

Sajt ima i svog kuma, Vasilja, koji nam je predložio da se sajt zove Kremašica, i tako smo 19. aprila 2008. godine zakupile domen kremasica.com. Mnogi su nas za protekle četiri godine pitali zašto Kremašica? Zapravo, ovo pitanje su nam postavljali ljudi koji nisu iz Novog Sada ili jesu, ali su poprilično mladi. Višnja i ja smo završile istu gimnaziju u Novom Sadu i negde, kada smo bile druga godina srednje škole, poslednji put se u novosadskom slengu koristio izraz Kremašica. Kremašice su bile ufurane Novosađanke koje vole da se doteruju. U tom periodu su izgledale poprilično slično, imale su plave pramenove koji su bili u trendu, tamniji ten, bebi roza odeću, često neki Beneton duksić sa kragnicom i uvek našminkane. Kremašica je jednostavno, devojka koja se doteruje. Već negde 2002. godine je krenuo da se u novosadskom slengu koristi izraz fensi riba umesto kremašica. :) Inače se kremašica kao izraz upotrebljavao u Novom Sadu nekih 30-ak godina pre toga i pretpostavlja se da je nastao kao izraz hejta od strane novosadskih pankera prema devojkama iz „krem“ društva. Danas takođe postoje Kremašice, nije se mnogo toga promenilo, samo se ne nazivaju tako.

[youtube muN2L5cEAfM]

Mi smo ustvari pomislile da te 2008. godine, sajt ipak nazovemo Kremašica kako bi sačuvale već do tada zaboravljeni izraz. I evo je – Kremašica danas predstavlja sajt, a ne samo zastareo izraz tipičan za Novi Sad. Ne trudimo se da podstičemo fizičku lepotu kao najbitniju stvar u životu, nego smo tu da vam uštedimo pare i pomognemo.

Višnja i ja i dalje kafenišemo, pričamo između ostalog i o kremama koje smo testirale. Ponosimo se time da smo vama uvek direktno prenosile svoja iskustva i objavljivale iskustva žena koje su nam slale recenzije proizvoda i njihove ocene. I posle 4. godine postojanja, Kremašica je ostala objektivna. Ponosne smo na to što smo našoj zemlji donele sadržaj o kozmetici na srpskom jeziku i na to što smo, i pre nego što su menadžeri i PR-ovi u Srbiji saznali šta je sajt sa nišom, mi to već imale više od godinu dana. Ujedno, Kremašica je prvi sajt (blog) u Srbiji sa recenzijama i ocenama proizvoda, takozvani review sajt.

Najsrećnije smo što imamo vas i što ostavljate u komentarima recenzija vaša iskustva o proizvodima. Hvala vam!

Na taj način pomažete svim posetiocima ovog sajta, nekome štedite novac, nekome rešavate probleme sa kožom i kosom. Nesebično deljenje iskustva o raznim proizvodima nikome ne šteti, samo pomaže. Zapravo, najsrećnija sam kada vidim komentar od zadovoljne korisnice koja je savet pročitala upravo na Kremašici. :) Hvala vam što ste tu, a mi ćemo se truditi da i dalje budemo tu za vas, koliko god uspemo pored naših redovnih svakodnevnih poslova. Ipak je Kremašica naše čedo i hobi.

Ljubim vas sve!