Ko kaže da visokokvalitetna kozmetika mora da košta bogatstvo? Svake godine se sve većem izboru kozmetičkih proizvoda u drogerijama dodaju dodatne nijanse, stilovi i moćne formulacije. Najveći pristup eksperimentisanju sa različitim izgledom i trendovima je upotreba drogerijske kozmetike zbog pristupačne cene.

Proizvodi za šminku u drogerijama uspostavili su posebno tržište pružajući alternative koje su po razumnoj ceni i superiornije od onih koje se nalaze u luksuznim prodavnicama. Pošto je šminka u drogerijama tako razumnih cena, ljubitelji šminke mogu eksperimentisati bez prekoračenja budžeta. Tokom vremena, brendovi su podigli lestvicu kvaliteta, puštajući formule koje su u rangu sa skupim proizvodima, kao što su pigmentirana senila i dugotrajni puderi i ruževi, tečni hajlajteri i rumenila.

Kako se 2023. završila, vreme je da istražite najbolje drogerijske proizvode koji su osvojili srca ljubitelja šminkanja. 2023. godina je donela brdo novih proizvoda i ono što nas je iznenadilo jeste da su svi manje ili više dobri tako da je biranje favorita baš težak posao.

1. Physician’s Formula Butter Bronzer

Ultra-luksuzni bronzer sa blistavim sjajem brazilske boginje zahvaljujući dodatku Murumuru putera. Bogat provitaminima i vitalnim masnim kiselinama koje hidriraju, omekšavaju i kondicioniraju kožu, ostavljajući je svilenkasto glatkom. Najveći kvaliteti kreme i bronzera u prahu kombinovani su u neverovatno kremastoj i svilenkastoj teksturi kako bi stvorili tropski sjaj koji je neuporediv. Neverovatno bogata formula bronzera se odmah upija u kožu, zadržavajući vlagu kako bi obezbedila trenutnu i dugotrajnu hidrataciju. Sadrži pigmente sa mekim fokusom i ultra-rafinirani biser koji osvetljava ton kože, glatku teksturu kože i stvara zadivljujući bronzani finiš.

Physician's Formula Butter Bronzer

2. Catrice Melted Sun Cream Bronzer

Bronzer koji vam omogućava da osetite privlačnost osunčanog tena u bilo koje godišnje doba. Njegova pokrivenost koja se može izgraditi, kremasta tekstura i lakoća nanošenja čine ga vašim omiljenim proizvodom tokom cele godine. Kremasta, svilenkasta tekstura ovog dugotrajnog, mat bronzera se rastvara u koži, čineći nanošenje lakim. Zbog podesive pokrivenosti, svoj sjaj možete prilagoditi svojim željama. Za prirodan, osunčani sjaj, nanesite malu količinu na vrhove prstiju, četku ili sunđer i pređite preko obraza i drugih odgovarajućih mesta koja želite da konturišete. Bez okrutnosti i veganski. Kreiran bez upotrebe alkohola, ftalata, mirisa, parabena ili mikroplastičnih čestica.

Catrice Melted Sun Cream Bronzer

3. Revolution Superdewy Liquid Blusher

Tajna za dobijanje prirodne, vlažne boje u bilo koje doba godine je ovo jeftino tečno rumenilo . Retka tečnost se sa lakoćom topi u kožu, dajući joj blistav, rumen izgled. Hranljivi elementi u veganskoj kompoziciji hidriraju kožu, čineći je glatkom i obnovljenom. Možete jednostavno kreirati suptilni ili intenzivniji izgled rumenila koji odgovara vašim željama zahvaljujući njegovoj pigmentaciji. Savetujemo vam da stavite malu količinu na luk obrva i izblendate ako želite da isprobate novu tehniku šminkanja. To će dati izgled kao da vam je sunce poljubilo kožu.

Revolution Superdewy Liquid Blusher

4. Maybelline SuperStay 24H Skin Tint + Vitamin C

Ove godine je bilo nekoliko izdanja pudera i seruma za kožu, ali mislim da nijedno nije bilo bolje od Maybelline. Sa svojom infuzijom vitamina C* daje vam blistav izgled koji je prirodan i koji traje ceo dan. Za besprekoran, vlažan finiš, veganski proizvod osvetljava i pruža divnu pokrivenost poput kože. Lagan na licu a, otporan je na bledenje, znojenje i vlagu. Odgovara svim tipovima kože, uključujući i one sa osetljivom kožom. Dostupno je 18 boja.

Maybelline SuperStay 24H Skin Tint + Vitamin C

5. Maskare

-Too Faced Better Than Sex Volumizing & Lengthening Mascara

Kada su maskare u pitanju najveću popularnost u svetu i dalje ima čuvena better tnan sex i teško ju je skinuti sa trona. Nije greškom postala ikona. Izdužuje, uvija i razdvaja trepavice, istovremeno obećavajući dubok crni volumen. Četkica u obliku peščanog sata pomaže u postizanju podeljenih trepavica, ne gomila se na trepavicama te daje tanak sloj i jako ju je lako skinuti. I dalje dosta devojaka misli da je možda dosta vlažna, pa ako imate problema da uredno nanesete maskaru zbog vlažnih formula, savetujemo vam da obrišete višak proizvoda sa četkice pre nanošenja. Smatram da je to odlična opcija za svakodnevno nošenje ako više volite dramatičan izgled trepavica.

Ako vam je previše skupa, za vaš novčanik smo pronašli čak tri dobre zamene za nju.

Too Faced Better Than Sex Volumizing & Lengthening Mascara

– L’Oreal Voluminous Lash Paradise Mascara

Zapanjujući dramatični rezultati govore sami za sebe, tako da zanemarite neverovatnu sličnost pakovanja sa Too Faced. Lash Paradise maskara daje vašim trepavicama brzu dužinu i volumen bez stvaranja grudvica. Kako biste sprečili da vaše trepavice budu tvrde, cvetno ulje ih omekšava. Dugo će stajati na vašim trepavicama.

Četkica sadrži meke čekinje koje obezbeđuju da svaka trepavica bude ravnomerno premazana maskarom. Pošto nema toliko oblik peščanog sata kao Too Faced, može biti malo teža za nanošenje, ali kada se nanese, otporna je na razmazivanje i lako se uklanja.

L’Oreal Voluminous Lash Paradise Mascara

– Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Ova maskara, iako je dugo na našem tržištu najveći hajp je upravo ove godine dobila, te je i cena nje sa nekih 300 dinara skočila na 500 dinara.

Maskara omogućava da koristite sopstvene trepavice da kreirate onaj lažni izgled trepavica koji svi volimo. Konusnog oblika, četkica od vlakana je dizajnirana da podigne i produži trepavice. Trepavice izgledaju obimnije, gušće i punije.Vaše trepavice će izgledati neverovatno tokom dana i uveče zahvaljujući formuli maskare, koja je dizajnirana da spreči bledenje i ljuštenje.

Ovo je jedna od Essence-ovih najpopularnijih maskara i lako je shvatiti zašto.
Rezultati su prelepi i dramatični, bez preteranog i nezgrapnog izgleda.
Možda ne baš kao prave lažne trepavice, ali da veoma primetno glam.

Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

– Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Kao i maskara Better Than Sex, Maybelline Lash Sensational Ski High maskara radi na volumenu i dužini. Maybelline-ova Flek Tower četkica se savija da prekrije svaku trepavicu, za razliku od Too Faced-ove četkice, ali rezultat je i dalje isti: duge, guste trepavice koje stoje ceo dan bez mrljanja ili ljuštenja. Da biste garantovali da su vaše trepavice guste i pune, sastav uključuje vlakna i ekstrakt bambusa.

Za dramatičniji efekat treba naneti nekoliko slojeva od korena do vrha.

Maskara je testirana na alergije i oftalmologe, što je čini idealnom za ljude koji nose kontaktna sočiva i imaju osetljive oči.

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

6. L’Oréal Paris Colour Riche

Ovaj klasični ruž za usne je osnovni proizvod u torbi za šminkanje sa kojim jednostavno ne možete pogrešiti. Satenski finiš se lepo slaže sa bilo kojim izgledom šminke, a hidratantna formula je udobna i lako se ponovo nanosi tokom dana.

Mislim da je ovaj veoma popularan drogerijski mat ruž za usne zaslužan za pohvale koje dobija. Formulisan sa mešavinom hranljivih materija kao što su vitamin E, arganovo ulje i omega 3, nanosi se na usne poput putera i ostavlja za sobom izuzetno glatku, hidratantnu teksturu.

Nema sumnje da ćete pronaći nijansu (ili nekoliko) koju obožavate zahvaljujući bojama koje se mogu izgraditi, koje vam omogućavaju da personalizujete svoju aplikaciju kako biste postigli svoj idealan nivo pigmentacije.

L’Oréal Paris Colour Riche

7. Maybelline SuperStay Liquid Lipstick

U nedostatku bolje fraze, potpuno sam oduševljena ovim tečnim ružem i njegovom izuzetnom postojanošću. Održava se kroz masne hamburgere, beskrajne šoljice kafe, pa čak i strastvene trenutke provedene zajedno sa pertnerom. Četkica sa šapama čini precizno nanošenje lakšim nego ikad, a širok spektar nijansi stalno raste. Profesionalni savet: Sačekajte da se svaki sloj potpuno osuši pre nego što nanesete drugi sloj ako želite.

Ako je dugotrajno nošenje (do 16 sati) ono za čim žudite od svog karmina, ovo je pravi izbor za vas. Oseća se da malo isušuje usne, tako da nije idealan za one sa super suvim ili osetljivim usnama, ali intenzivna pigmentacija i kvalitet otporan na lako skidanje čine ga odličnim za duge dane ili posebne prilike.

Maybelline SuperStay Liquid Lipstick

8. Maybelline Superstay Vinyl Ink Liquid Lipstick

Ukoliko niste ljubitelj mat varijante onda vam Maybeline pruža još jedan odličan karmin koji morate imati u svom neseseru. Sjajne usne su tu, ali se mora priznati da u poređenju sa gore spomenutim nema tu dugotrajnost i lakše se skida. Dugačak i tanji aplikator, koji olakšava dobijanje preciznih ivica linije usana dok prevlačite boju preko usne. Formula je veoma kremasta i lagana, ali sadrži tonu pigmenta. Dobijate potpuno neprozirnu boju bez potrebe za nanošenjem slojeva. Aloja u mešavini umiruje i hidrira usne, a ruž nikada nije zategnut ili suv. Ima isti miris kao i SuperStay Liquid Lipstick i ja bih rekla na neku vanilu, kokos ili čokoladu u prevodu jestivo i slatko. Kada bih morala da biram između ova dva ja bih pre izabrala ovaj jer više volim sjaj i kremastije formule.

Maybelline Superstay Vinyl Ink Liquid Lipstick