sminkanjeKada se priča o trendovima u šminkanju za zimski period godine, uvek jarke i tople letnje boje pređu u tamne i hladne tonove. U zimskom periodu, ove boje zaista bolje izgledaju na licima jer smo manje osunčani a i hladniji periodi nam omogućavaju bolju postojanost jače šminke jer se manje znojimo. Ali nije sve u tamnijim i hladnim tonovima ove sezone. Ove sezone akcenat je na zdravoj koži, lepom tenu i istinskoj nezi. Različiti periodi u našim životima traže različitu negu, pa je koža zimi izloženija vetrovima i više se suši, manje je zaštićena. Zbog toga moramo i promeniti set kozmetičkih proizvoda za negu kože koje koristimo zimi.

„Bez šminke“

Lepo negovano lice i zdrava koža nam nameće jedan od zimskih trendova u šminkanju koji možemo nazvati „Bez šminke“. Prirodan izgled je u trendu već nekoliko godina unazad, više se odnosio na prirodan izgled kose i obrva.

Sada je akcenat na savršenoj koži. Šminka „Bez šminke“ uopšte ne podrazumeva da niste našminkani, naprotiv. Izuzetno puno pažnje se posvećuje podlozi i senčenjima. Cilj je dostići izgled savršene kože tako da izgledate toliko lepo i „prirodno“ da vam jaka šminka na očima nije potrebna. Za podlogu je potrebno koristiti boje što sličnije vašem tonu lica, i treba koristiti prozračnije podloge. Nakon savršeno nanete podloge, dovoljno je staviti sjaj za usne i maskaru i bićete potpuno u trendu. :)

 

no-makeup-look

Evo i jednog tutorijala kako postići ovakav izgled.

[youtube oGpLLWnO3XY nolink]

 

Pune obrve

Već par godina unazad su u modi lepo oblikovane pune i prirodne obrve. Ako prirodno imate deblje obrve, nemojte ih uporno tanjiti, samo ih oblikujte (uokvirite), možete ih popuniti senkom za obrve ukoliko su retke, ali ih nikako nemojte potpuno čupati.

 

pune prirodne obrve

Šminka na očima

Ipak za večernje sate iz stila „Bez šminke“ možete preći u potpuno zimsku varijantu šminke na očima. Glam je potpuno u modi. Ove sezove potražite inspiraciju u ljubičastoj, zelenoj i plavoj senci na očima. Sezona proslava se bliži.

 

makeup glam

praznici sminka

 

Potpuni trend su i zlatne senke na očima. Kombinujte zlatnu sa bojom čokolade, ova kombinacija je izuzetno nosiva i po danu. Sa braon kombinacijom trebalo bi da koristite i karamel braon ajlajner koji bi bio odlična sredina između čokolade i zlatne.

 

zlatna sminka

zlatna sminka

Usne

Kada imate jaku senku na očima, usne treba da budu umerenije boje, ali ako preferirate ajlajner na očima bez jake senke, onda su usne te koje dolaze do izražaja. Ove sezone su u trendu vampirske usne, crveni karmin, karmin boje šljive, duboka ljubičasta, boja vina ali su i dalje u trendu izražajno roze usne. Ako želite da nosite crveni karmin, obratite pažnju da je za njega potreban savršen ten, što se uklapa u prvi trend „Bez šminke“ koji sam opisala. Tamniji tonovi će bolje stojati devojkama sa zelenkastim tonom lica, dok jarki crveni karmini bolje stoje devojkama sa rozikastim tonom lica. Tamnije boje usana bolje stoje na svetloj koži (sem ako niste crnkinja :), onda su pravila drugačija).

 

usne boje sljive

bright-pink-peach-lips

Ajlajner i trepavice

 

I dalje potpuni trend duge trepavice i savršeni ajlajner, kao i mačije okice. Evo par inspiracija.

ajlajner i crvene usne

ajlajner

Dior Velvet