letnji manikir 2014

Mazanje noktiju – jedna od mojih omiljenih letnjih razbibriga. Kada tražim inspiraciju za svoj novi manikir, obično odem na Pinterest i vrtim skrol točkić na mišu do besvesti. Ima vrlo interesantnih ideja za ovu sezonu, a ja sam ih za vas grubo klasifikovala u sedam sledećih kategorija letnjih manikir trendova.

Kombinovanje svetlih i upadljivih boja različito za svaki nokat

Ovaj trend je popularan još od početka godine, ali je još uvek vidljivo prisutan, u svakodnevnici, na poznatim ličnostima i modnim fotografijama. Izaberite neku od svetlijih nijansi osnovnih boja sa mat teksturom i kombinujte je sa svetlucavim lakom u komlementarnoj boji po sistemu toplo-hladno (npr. žuta i plavičasta, plava i roze, crvena ili narandžasta i zelena). Bela i crna se odlično slažu sa svim bojama. Obavezno namažite barem jedan nokat potpuno drugačije od ostalih.  Prugice i tufnice su izuzetno IN. Šljaka i za nokte na nogama.

kombo manikir 1

kombo manikir 6

manikir kombo nova

kombo manikir 7

kombo manikir 2

kombo manikir 3

kombo manikir pedikir 4

kombo manikir pedikir

 

Pastelne boje kremaste teksture

Bebi roza ili bledo plava su uvek odličan izbor za leto i isticanje preplanulog tena, a ove godine je posebno u trendu.

manikir pastelne 1

manikir pastelne

manikir pastelne 3

manikir pastelne 4

manikir pastelne 5

manikir pastelne2

pastelne frenč

pastelna i crna

 

Teget, indigo i ljubičaste boje za kraće nokte u svim prilikama

Teget plavi lak na noktima je letnja varijanta crnog laka. Nosi se uglavnom sa svečanim i smelijim odevnim kombinacijama  i prvenstveno je stvar stava.

Veoma je moderan i jednobojni ljubičasti lak bilo kakve teksture na kraćim ili noktima srednje dužine. Ovaj manikir odlično ide uz odevne kombinacije sa naglašenom plavom bojom.

teget manikir

teget nokti

manikir teget 1

manikir teget 2

manikir teget 4

manikir teget 3

manikir teget 5

manikir teget

ljubicasti manikir trend

ljubičasti manikir

ljubičasto zlatni manikir

 

Crveno ili narandžasto sa neprozirnom kremastom teksturom

Baršunasta crvena, boja krvi i paradajza su izuzetno moderne na dugim zašiljenim noktima, bez dodataka i drugih boja, naročito ako su u pitanju neke svečane prilike.  Međutim, ukoliko vam je crvena dosadila, potpuni hit ove sezone je narandžasta. Isto toliko upadljiva i privlačna kao crvena, ali svežija i manje klasična. Lepo se kombinuje sa drugim bojama na noktima. Odlično ide uz svetlije i neutralne boje odeće i može služiti kao modni detalj.

crveni lak 3

crveni lak

crveni lak 5

crveni lak 4

crveni lak 2

crveni lak 6

 

Metalik nokti srednje dužine u kontrastu sa bojom odeće za elegantan izgled

Još jedan sjajan način da istaknete svoj preplanuli ten u večernjem izlasku uz elegantnu haljinu. Odlično ide uz sedefaste senke, rumenilo na licu i neki svetlucavi losion za telo. Posebno su u modi svetle sedefaste boje, a kombinacija zlatne boje i crnog laka je pun pogodak.

Uz zelenu svetlucavu haljinu možete recimo upariti svetao lila metalik lak za nokte sa sedefastom teksturom kao Lupita Nyong’o na slici ispod.

metalik nokti 2

metalik nokti 3

metalik essie

metalik kombo manikir

metalik manikir 4

metalik manikir 1

metalik manikir 2

metalik manikir 3

metalik manikir zlatno crno

metalik nokti

metalik manikir set slika

 

Sveže boje voća i sličice kao detalj

Boje voćnih kremova i sladoleda, mint, žuta, narandžasta, roze – sve ih možete kombinovati sa belom, a na belu podlogu možete dodati sličice voća u odgovarajućoj boji. Voće možete nalepiti ili sami nacrtati ukoliko imate taj talenat. Meni je lubenica manikir jedan od favorita za ovo leto.

 kiwi manikir

jagoda manikir 2

jagoda manikir

banana manikir

lubenica manikir

visnja manikir

vocni manikir 2

vocni manikir 3

vocni manikir 4

vocni manikir 5

vocni manikir 6

vocni manikir

vocni manikir 9

 

Prozirne krem i roza boje za prirodan izgled

Ovo je najmanje upadljiva varijanta i ide uz sve odevne kombinacije. Odličan je za neki manje diskretno ukrašavanje perlicama, šljokicama i trakicama. Najbolji je izbor ukoliko na rukama nosite nakit koji je već poprilično dekorativan i interesantan. Ovim manikirom ćete ga dodatno naglasiti.

nude manikir 4

nude manikir 1

nude manikir 6

nude manikir 5

nude manikir 3

nude manikir 2

nude manikir 8