spring-hairstyles-2013Iako je proleće već uveliko stiglo, temperature su još uvek veoma promenljive. Već smo iskusili nagoveštaj leta i počeli da razmišljamo o predstojećoj sezoni vrućina, sunčanja i bikinija. Pripremamo se za letnju gardarobu depilacijama, solarijumom, vežbanjem, anticelulit tretmanima, pedikirima i sličnim stvarima, ali Kremašica je tu da vas podseti i na izgled i vitalnost vaše kose. I njoj će biti potrebno jedno dobro osveženje boje i oblika, taman da se spremno dočeka predstojeća sezona letnjih odmora i brčkanja. Dakle, pravo je vreme da posetite frizera ili samostalno unesete novinu u vašoj frizuri.

Šta možete isprobati i kakve novine uneti?

Ukoliko ste verni pratilac poslednjih kozmetičkih trendova, nikako ne propustite da bacite pogled ispod na neke od predloga za stilizovanje frizura koje su najavljene za leto 2013. od strane vrhunskih i svetski poznatih frizera.

1. Razdeljak na sredini

Podeljena kosa po sredini glave, bez obzira na dužinu i formu, vraća se u modu ovog leta. Već duži niz godina su za mnoge žene u trendu bile frizure sa razdeljkom u stranu, ali se ovoga puta na modnim pistama za ovogodišnju sezonu proleće/leto pojavljuju centrirani razdeljci, pa je pravo vreme da isprobate sa ovakvom promenom. Posebno su bile primećene frizure sa razdeljkom na sredini i blagim talasima na krajevima kose ili nisko nošenim konjskim repićem u stilu sportskih jahačica.

Hairstyles-Spring-And-Summer-2013-for-ladies

Center-Parting-Hairstyles-2013

razdeljak na sredini

Buns-Hairstyle-Trend-Spring-Summer-2013

givenchy model hair trend

Center-parted-hair

2. Šiške duboko u stranu

Ukoliko vam ipak razdeljak na sredini ne stoji dobro, možete isprobati i drugu krajnost. Među popularnim trendovima ove godine se našao i potpuno asimetrično odeljena kosa sa dubokim razdeljkom sa dugim šiškama sklonjenim u stranu. Razdeljak bi trebalo da polazi negde od slepoočnice, a šiške začešljane preko čela bi trebalo da doprinesu svečanijem i dramtičnijem izgledu ove frizure.

MARION COTILLARD 19th Annual Screen Actors Guild Awards

side part Spring 2013

Office-Women-Hairstyle-with-side Bangs-2013

srednja dužina kose sa šiškama u stranu

spring-summer-2013 hair

Hairstyles-for-2013 summer

3. Razbarušena kosa

Možda vam se čini da ovo i nije neki trend, ali izgleda da će ove letnje sezone frizura zvana „tek sam ustala iz kreveta“ (ili na engleskom bed-head) biti potpuni hit. Ipak, napraviti frizuru koja izgleda razbarušeno, ali ipak pristojno, veoma je zahtevan posao. Koristite proizvode za ispravljanje kose da biste postigli taj neuredan i zapetljan, ali ne previše napadan izgled. Preparatima za volumen kose će te dobiti više onaj seksi nemaran izgled frizure.

Best-Medium-Length-Summer-Hairstyles 2013

Short-hair-cuts-spring-summer-2013

Most-Popular-Short-Hairstyles-Spring-And-Summer-2013

Messy-Hairstyle-2013

razbarušena kosa duga

Wavy-Hairstyles-2013-Long

4. Niske punđe

Visoko podignuta punđa, poput one koje nose balerine, je bila izuzetno eksploatisan trend u 2012. godini, ali ove godine se za modernu frizuru smatra nisko nošena i nemarno pokupljena punđa. Dodajte ovom trendu i razdeljak na sredini i imaćete 2 u 1, apsolutno modernu frizuru po savetima svetskih stručnjaka i trendsetera.

2013-formal-hairstyle

side swept hairstyle 2013

Niska punđa 2013

Bun-Hairstyle-for-Prom

lassic-low-bun-wedding-hairstyle

Posebno su moderne takozvane „čvor punđe“ koje se veoma jednostavno prave tako što se kosa bukvalno vezuje u čvor ispod potiljka, sa zadnje strane vrata. Ovakva frizura daje veoma interesantan i buntovan izgled, a ne zahteva puno vremena ni veštine. Poenta je da izgleda što više minimalistički. Odlične su kao rešenje za matursku frizuru.

Hairstyles-for-summer-2013

Knotted-bun-2013

neuredna niska punđa

triple-knot-buns

Messy-buns-hairstyles

5. Natapirana i pokupljena kosa (beehive hairstyle ili košnica na glavi)

Ova frizura u stilu šezdesetih, koju je svojevremeno popularizovala pevačica Amy Winehouse, biće veoma moderna ovog leta. Ona se jednostavno može napraviti tapiranjem kose na potiljku i korišćenjem laka za kosu.

košnica frizura

Beehive hairstyle

hair-styles beehive-updo

Beehive-frizura

natapirana kosa na potiljku

hair-styles

Odlična je za nošenje na poslu ili u izlasku, a za specijalne prilike je možete dodatno ukrasiti sitnim talasima koristeći sitne pletenice ili specijalnu presu za kosu (kao na slici ispod).

moderna frizura košnica

košnica i sitni talasi

retro-hairstyle rihanna

6. Zabačena kosa i wet look

Među prošlogodišnjim trendovima smo imali zalizanu ili zabačenu kosu i „mokar izgled“ kose ili wet-look, ali ovoga leta će biti naročito popularna kombinacija ova dva. Da biste postigli ovaj izgled, nanesite na prednji deo kose manju količinu nekog preparata koji se ne ispira, najbolje kremu, ulje ili silikon, pa začešljajte kosu unazad ka potiljku. Krajeve kose ostavite malo razbarušene i uvijene, sa blago talasastom strukturom, da slobodno padaju na ramena.

slicked-back-hairstyle

frizura wet look Spring+2013

Chanel-Inspired-Wet-Look-Hair-Trend

hairstyles-for-spring-summer

2013-Hairstyles

half-up-long-hairstyle slick back

wet-look-french-twist

Nadam se da vam je ovo sasvim dovoljno da i sami dobijete neke ideje i krenete u ovo leto sa svežim i zanimljivim izgledom vaše kose. Ja bih definitivno da izmenim boju kose za par nijansi i da isprobam tu seksi razbarušenu kosu sa šiškama u stranu. A vi?