Essie Weingarten

Odavno sam htela da pišem o nazivima lakova za nokte i odakle je to sve poteklo, ali uvek mi je ova tema nekako promakla. Verovatno ste primetile da lakovi za nokte iz poznatih kolekcija ne nose nazive po brojevima nego svaki lak ima neko interesantno ime. Ranije, iz vremena naših baka, lakovi nisu imali imena. Boje su bile označene brojevima i nije postojao tako veliki izbor nijansi. Kako se broj nijansi i broj proizvođača lakova dostupnih na tržištu povećavao, brojevi kao oznake lakova su postajali komplikovani i neintuitivni za pamćenje. Tako se Essie Weingarten dosetila da svakom laku da poseban naziv.

Essie Weingarten je osnivač poznatih Essie lakova za nokte. Ona je prva smislila da njenim lakovima da imena. Kako sama kaže, lično je dala imena za svaku nijansu iz Essie kolekcije. Pored toga, kaže da ima tim kreativnih ljudi iza sebe koji su joj pomogli svojim sugestijama i predlozima. Imena lakova potiču od trenutne inspiracije, raspoloženja i asocijacije na boju laka.

Danas, gotovo svi poznati proizvođači lakova za nokte prate upravo ovaj trend i njihovim lakovima daju imena poput Essie. Ima puno plagijata imena, ali ima onih potpuno originalnih. U svakom slučaju, meni je uvek zanimljivo da čitam nazive lakova, jer se na svašta tu može naići. :D

Na slici ispod možete videti najavljenu Essie jesenju kolekciju lakova za nokte. Essie je ovog puta inspiraciju za jesen 2011. pronašla u ručnim torbama iz 1940-tih i 1950-tih godina. Jesenja paleta boja je obavijena klasičnim, sofisticiranim ženskim glamurom. Tako imamo nijanse Carry On koja se meni najviše dopada – boja vina, zatim Glamour Purse kao badem rumenilo, Case Study je bogata bež boja, Power Clutch je nijasna tamnije zelene, Very Structured je zagasito narandžasta i Lady Like izuzetno nežna roza nijansa.

Ako pitate Essie, ovo su boje koje ove jeseni morate imati.

Essie jesenja kolekcija lakova za nokteessie jesenja kolekcija lakova 2011