Brandon Truake, biznismen iz Kanade sa obukom iz računarskih nauka i inženjeringa, razvio je brend The Ordinary. Truake je takođe osnovao matičnu firmu, Deciem, koja je predstavila brend kao njegov deo. Deciem, kozmetička firma koja obuhvata brojne druge brendove za negu kože i lepotu pored The Ordinary, poznata je po svom fokusu na razvoj proizvoda „nenormalne lepote“.

Kompanija se izdvaja po tome što klijenta stavlja na prvo mesto i što je otvorena i iskrena sa svojim informacijama.

Pokretanje kozmetičke kompanije od nule nikada nije jednostavno. Iako su mnogi mislili da koncept kompanije nikada neće uspeti, osnivač DECIEM-a, Brandon Truake, bio je više nego spreman da ide protiv konsenzusa i opovrgne ga.
Ordinary je odmah postao poznat po svom jedinstvenom i nekomplikovanom pristupu nezi kože i od tada se pojavio kao glavni igrač u sektoru. Uzdrmao je bjuti industriju demonstrirajući da se kvalitet više ne može definisati po ceni.

On je olakšao ljudima da utvrde da li troše previše na sastojke. To je instant (doslovno) recept za uspeh sa serumom hijaluronske kiseline od 7 dolara (Dhs25) i serumom retinoida od 6 dolara (Dhs22) koji oboje zaista deluju. Brendovi su predugo predstavljali takve sastojke kao genijalnost. Ordinary je kreiran sa sposobnošću da govori istinito. Cenovne i komunikacione taktike brenda su zaista inovativne i uspešne.

U oktobru 2018, nakon parnice sa Estee Lauder, koja ima mali udeo u DECIEM-u, stvari su dostigle tačku preloma kada je Kilner uklonila Truakea sa mesta generalnog direktora. Tragično, Truake je iznenada preminuo u januaru 2019. – samo nekoliko kratkih meseci kasnije. Kilner se, s druge strane, pobrinula da se zaostavština njenog prijatelja sačuva i održava njegovu viziju kompanije.
Principi koje je Brandon Truake uspostavio u nama, kaže ona, „su stvari koje apsolutno nikada ne smeju da se menjaju“. Skroman i zabavan karakter našeg osoblja će uvek biti u srži DECIEM-a. Kroz sve poteškoće, DECIEM je samo jačao, održavajući Truake-ovu viziju u svojoj srži, pod Kilnerovim vođstvom, i sa porodičnim duhom koji prožima ceo posao.

Zašto vam pišem o brendu? Jedan od glavnih razloga je to što je od sada dostupan na policama Lilija i želim pre nego što ga pazarite čisto da imate uvid o tome kakav je to brend i šta je najpopularnije iz njihove ogromne kolekcije.

Ordinary je brend za negu kože koji je poznat po svojim visokokvalitetnim i pristupačnim proizvodima. Brend je fokusiran na korišćenje jednostavnih, efikasnih i naučno podržanih sastojaka za kreiranje proizvoda koji daju vidljive rezultate. Linija proizvoda Ordinary uključuje širok spektar proizvoda za negu kože, uključujući serume, tonike, hidratantne kreme i tretmane za različite probleme kože, kao što su crvenilo, fine linije, starenje i dehidratacija. Brend je popularan među entuzijastima za negu kože zbog svog direktnog pristupa nezi kože i posvećenosti transparentnosti sastojaka i tehnologija koje se koriste u njegovim proizvodima.

1. The Ordinary Niacinamide

Novitet u Liliju: THE ORDINARY brend i naše preporuke 1

Najprodavaniji serum koji sadrži 10% niacinamida plus 1% cinkove soli pirolidon karboksilne kiseline (PCA) za pomoć u kontroli aktivnosti sebuma (ulja).

Benefiti seruma su

-Balansira proizvodnju sebuma i nudi antiinflamatorne prednosti za kožu sklonu aknama
-Smanjuje izgled proširenih pora
-Bledi hiperpigmentaciju i tamne mrlje, poboljšava neujednačen ton kože prekidajući proizvodnju melanina (pigmenta) i može da leči melazmu
-Poboljšava proizvodnju kolagena i proteina filagrina, involukrina i keratina, koji podržavaju elastičnost i čvrstinu kože i smanjenje bora i finih linija
-Povećava proizvodnju ceramida za jačanje kožne barijere i pomaže u poboljšanju rozacee
-Povećava promet ćelija i opušta mrtve ćelije kako bi promovisao piling i otkrio zdravije ćelije ispod za svetliji, blistaviji ten
-Pokazuje antioksidativne prednosti za zaštitu kože od UV oštećenja i oksidativnog stresa

Niacinamid se koristi u proizvodu u visokoj koncentraciji od 10% kako bi se smanjio izgled začepljenja kože i fleka.

The Ordinary napominje da su benzoil peroksid i/ili retinoična kiselina komponente koje možete koristiti za lečenje akni i da ovaj niacinamidni serum nije namenjen za terapiju akni.

Salicilna kiselina je takođe korisna za lečenje akni. Međutim, korisnici ovog seruma se zaklinju u njega zbog smanjenja veličine pora, teksture kože i izbijanja. U stvari, studije su pokazale da je 4% niacinamid gel jednako efikasan u lečenju akni kao i 1% klindamicin gel.
Odlično radi na održavanju sebuma pod kontrolom tokom celog dana i postepeno poboljšava teksturu kože. Serum je na bazi vode i mogu ga koristiti svi tipovi kože.

2. The ordinary Multi-Peptide + HA Serum („Buffet“)

The ordinary Multi-Peptide + HA Serum ("Buffet")

I još jedan najprodavaniji proizvod za negu kože Serum „Buffet“ bori se protiv finih bora i drugih simptoma starenja. Integriše nekoliko aktivnih tehnologija u jedan serum i to po veoma razumnoj ceni. The Ordinary je preimenovao „Buffet” u The Ordinary Multi-Peptide + HA Serum kako bi bolje odražavao sastojke i moćne peptidne tehnologije koje se bave višestrukim znakovima starenja odjednom, uključujući:

-Smanjen izgled borica oko očiju
-Koža glađeg izgleda
-Poboljšana elastičnost kože
-Koža koja je čvršća

Palmitoil tripeptid-1 i palmitoil tetrapeptid-7 su dva peptida koja čine Matriksil 3000 peptidni kompleks. Proizvođač tvrdi da ovi peptidi poboljšavaju gipkost kože, sintezu kolagena i tonus kože pored smanjenja dubokih bora.

Prema proizvođaču, Matrikil Sinthe’6 Peptide Compleks na bazi palmitoil tripeptida-38 podstiče sintezu šest različitih proteina matriksa kože, uključujući kolagen I, kolagen III, kolagen IV, fibronektin, hijaluronsku kiselinu i laminin 5. Namenjen je da se minimiziraju bore na čelu i oko očiju.

Ovaj peptidni kompleks, poznat i kao dipeptid diaminobutiroil benzilamid diacetat, sadrži peptid od tri aminokiseline koji, prema proizvođaču, značajno smanjuje pojavu bora i okoloočne takozvane bore smejalice.

ARGIRELOKS Peptid Compleks ima za cilj smanjenje ekspresionih bora i sadrži acetil heksapeptid-8 i pentapeptid-18. Kada se kombinuje sa botoksom (botulinum toksin tipa A), treba da ima sličan uticaj na kožu kao i botoks i da poveća efikasnost.

Probiotički kompleks: Probiotički fermentni lizat laktokoka, dobijen od bakterije Lactococcus lactis, je komponenta ovog kompleksa. Namenjen je poboljšanju funkcije barijere kože za zdrav ten.

Ukupno 11 aminokiselina pogodnih za kožu, uključujući glicin, alanin, serin, valin, izoleucin, prolin, treonin, histidin, fenilalanin, arginin i asparaginsku kiselinu, uključeno je u ovaj serum. Proteini se sastoje od aminokiselina. Oni hidriraju kožu. Neki bi čak mogli pomoći u sprečavanju bora kako ljudi stare.

Višestruki kompleksi hijaluronske kiseline: Umreženi oblik hijaluronske kiseline nazvan unakrsni polimer natrijum hijaluronata stvara kontinuirano hidratantnu mrežu na koži za veću hidrataciju i dugotrajnu vlagu. Slana verzija hijaluronske kiseline, koja vlaži kožu i pomaže u zadržavanju vode, naziva se natrijum hijaluronat.

multipeptid + HA serum („Buffet“) serum sadrži ove aktivne tehnologije u ukupnoj težinskoj koncentraciji od 25,1%.

Brojne aktivne tehnologije su napravljene da hidriraju kožu i ojačaju kožnu barijeru, a istovremeno se bave simptomima starenja kao što su bore, fine linije i gubitak čvrstoće kože.

 

3. The Ordinary’s Glycolic Acid Toning Solution

The Ordinary's Glycolic Acid Toning Solution

Kiselina za piling pod nazivom The Ordinary Glicolic Acid 7% Toning Solution može se koristiti za lečenje raznih problema sa kožom, uključujući akne, hrapavost, oštećenja od sunca i bore.

Alfa hidroksi kiselina (AHA), koja je prirodno prisutna u šećernoj trsci i drugom voću i povrću, prisutna je sa 7% u 7% rastvoru za toniranje obične glikolne kiseline.

Za blistavije lice, ovaj tonik bez okrutnosti tretira spoljašnje indikacije starosti, začepljenja, urasle dlake, abnormalnosti teksture i promene boje.

Pored glikolne kiseline, ovaj toner sadrži sledeće ključne aktivne sastojke:

Cvetna voda Rosa Damascena: Voda od cvetova ruže iz sorte Damask ima inherentne antibakterijske i antioksidativne kvalitete.

Cvetna voda Centaurea Cianus: Voda od cvetova kukuruza je prirodni adstringent sa antiinflamatornim svojstvima.

Voda od listova Aloe Barbadensis: Aloja je prirodni antiinflamatorni i hidratantni agens.

Glicerin: Glicerin je uobičajeni hidratantni sastojak u proizvodima za negu kože i humektant je, što znači da pomaže u vezivanju vode sa kožom i sprečava gubitak vlage.

Ekstrakt korena ginsenga Panak: Ekstrakt korena ginsenga je prirodni antioksidans sa antiinflamatornim i regenerišućim svojstvima kože.

Ekstrakt voća/lista Tasmannia Lanceolata: Ovaj derivat tasmanske paprike pomaže u smirivanju upale povezane sa upotrebom kiseline za piling.

Višestruke aminokiseline: hidrirajući i podržavajući ponovnu izgradnju barijere kože, aminokiseline neguju kožu. Asparaginska kiselina, alanin, glicin, serin, valin, izoleucin, prolin, treonin, histidin, fenilalanin, glutaminska kiselina i arginin su među amino kiselinama prisutnim u formuli.

Urea: Prirodni hidratantni faktor (NMF) koji podržava zdravu kožnu barijeru i ima keratolitička svojstva. Pomaže u opuštanju i pilingu mrtvih ćelija kože na površini kože.

Nakon dosledne upotrebe ovog tonika, primetićete da je koža glatkija i da ima ujednačeniji ton. Takođe deluje na smanjenje izgleda pora. Takođe možete očekivati i nestanak dosadnih mitisera kao i oziljaka od akni.

Proizvod je jeftiniji od mnogih pilinga u apotekama i drogerijama a pruža jednako dobre ako ne i bolje rezultate.

Ao vam je jači i ako previše iritira nakon prve upotrebe, možete ga tretirati kao druge moćne aktivne supstance (tj. retinol) i koristiti ga samo jednom nedeljno za početak, a zatim povećati na dva puta nedeljno tokom dve nedelje , i tako dalje, kako se vaša koža bude navikavala na njega.

4. The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Ako tražite ekonomičan i efikasan proizvod hijaluronske kiseline to je definitivno ovaj. Višestruki oblici HA se koriste u The Ordinari Hialuronic Acid 2% + B5 serumu za vlaženje kože.

-Hijaluronska kiselina visoke molekularne težine (HMVHA) obezbeđuje površinsku hidrataciju i pomaže u zadržavanju vlage formirajući zaštitnu barijeru na koži.

-Krospoilmer natrijum hijaluronata: Ovaj umreženi oblik hijaluronske kiseline stvara mrežasti film na koži i kaže se da vezuje pet puta više vode od obične hijaluronske kiseline za produženu hidrataciju kože.

-Pantenol: Takođe poznat kao provitamin B-5, ovaj sastojak je humektant koji privlači vodu na kožu i pomaže joj da zadrži vlagu. Takođe ima antiinflamatorna svojstva koja pomažu u smirivanju kože.

-Ekstrakt Ahnfeltia Concinna: Ovaj ekstrakt crvene morske alge pomaže u stimulaciji cirkulacije, omogućavajući hijaluronskoj kiselini da bolje prodre u kožu. Takođe zgušnjava proizvode kako bi poboljšao teksturu proizvoda.

-Glicerin: Glicerin je šećerni alkohol koji se prirodno dobija iz masti i ulja. To je humektant, što znači da privlači vodu na kožu i pomaže joj da zadrži vlagu dok podržava zdravu kožnu barijeru.

U cilju hidratacije kože na različitim nivoima, The Ordinari Hialuronic Acid 2% + B5 je veganski serum hijaluronske kiseline koji kombinuje hijaluronsku kiselinu niske, srednje i visoke molekularne težine sa ukrštenim polimerom hijaluronske kiseline u koncentraciji od 2%.Pored toga, pantenol, često poznat kao vitamin B5, uključen je u ovaj serum kako bi pomogao vlaženju i smirivanju lica.Serum na bazi vode je bez mirisa, bez alkohola, bez silikona, bez ulja, bez orašastih plodova, bez glutena, veganski i bez okrutnosti. Njegov pH se kreće od 6,5 do 7,5.Postoje dve veličine boca za ovaj The Ordinari proizvod: boca od 30 ml i boca veličine 60 ml. Staklena kapaljka je uključena u svaku bočicu veličine za doziranje seruma.

Serum hijaluronske kiseline je providan, prozračan gel sa malo lepljive teksture. Prodire u kožu ne ostavljajući nikakav trag i nema miris. Za potpuno sušenje potrebno je nekoliko minuta.

5. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Famozni serum boje krvi. Nova „grozota“ pojavila se u dubinama TikToka: pojedinci prskaju grimiznu tečnost iz staklene bočice preko lica. Najnovija strast u industriji nege kože je The Ordinary Peeling Solution.

Iako podseća na zastrašujući „vampirski tretman lica“ koji su popularisale Gvinet Paltrou i Kim Kardašijan, na sreću nije stvoren od vaše krvi. Uz obećanja da vam daje najsjajniju, najčišću i najsjajniju kožu u vašem životu, takođe postaje sve popularniji proizvod.

Vaša koža će blistati ako na odgovarajući način nanesete The Ordinari AHA 30% + BHA 2% Piling rastvor. Vaša koža će biti crvena i potencijalno čak oštećena ako je koristite nepravilno.

Hemijski piling može zvučati kao tehnika mučenja iz doba prosvetiteljstva, ali to je ljubazniji, efikasniji način da se uklone mrtve ćelije kože i razotkrije mlađa i čistija koža. Budući da je to maska za ispiranje, za razliku od, recimo, rastvora za toniranje glikolne kiseline 7% ili rastvora salicilne kiseline 2%, , The Ordinary Peeling Solution se izdvaja od ostalih pilinga brenda. Sadrži salicilnu kiselinu, izuzetno koncentrovani oblik beta hidroksi kiseline, kao i alfa hidroksi kiseline (glikolnu, mlečnu, vinsku i limunsku). Ovo ukazuje na to da će maska efikasno eliminisati prljavštinu i mrtve ćelije kože koje stvaraju začepljene pore, dovodeći vas tri koraka bliže lepoj koži.

Propisno očistite kožu u skladu sa uputstvima proizvoda i pustite da se skroz osuši. Onda nanesete serum uz blagu masažu lica. Topla voda i sredstvo za čišćenje će pomoći da se lako skine nakon 10 minuta, sprečavajući da kiselina ostane na koži. Nakon toga namažete bogatu hidratantnu kremu.

Rezultat je trenutno osvetljenje. Koža je obnovljena i blistavija, a blistav, zdrav izgled se zadržava tokom cele noći i narednih nekoliko dana. Flekice od akni će nakon više korišćenja izbledeti. The Ordinary preporučuje korišćenje rastvora za piling „ne više od dva puta nedeljno“. Čak i to može biti prečesto ako imate prilično osetljivu kožu.

NOVO u The Ordinary svetu jeste Soothing & Barrier Support Serum.

Soothing & Barrier Support Serum

Multiaktivni proizvod pod nazivom Serum za umirivanje i zaštitu barijere radi na smanjenju iritacije kože. Odmah povećava hidrataciju kože za 86% i pomaže u oporavku barijere kože za 2 sata. Ovo smanjuje pojavu crvenila i smiruje neprijatna osećanja. Serum za umirivanje i zaštitu barijere poboljšava izgled neujednačene teksture za glatkiji izgled, istovremeno jačajući barijeru kože. Ovaj sveobuhvatni serum, koji sadrži razne vitamine, lipide i fitotehnologije, pogodan je za sve tipove kože, čak i za osetljivu.

Zbog njegove roze boje već je postao viralan na TikToku i devojke ga hvale. Kod nas treba stići nadamo se na zimu.