Prošle godine sam kupila Philips Lumea IPL aparat i prezadovoljna sam. Evo sada će godinu dana ali ga nisam koristila cele godine, a na nogama imam manje dlaka nego ranije. Prošle godine sam ga kupila negde u aprilu i uspela sam da odradim 4 tretmana nogu i prepona do mora na svake dve nedelje. Tako da sam na moru gde sam bila 15 dana samo jednom popravila noge i dva puta  prepone brijačem, što mi je zaista neverovatno. Nakon mora sam koristila Lumea aparat još 2-3 puta u septembru i oktobru i onda sam napravila pauzu  do marta. Sada opet radim tretmane na 2 nedelje 4 puta i onda ću posle toga na svake 4 nedelje ponoviti tretman. Tretman se radi na koži bez dlaka, tako da je potrebno uraditi depilaciju ili brijanje 24 sata pre tretmana. Kada kupite ovaj aparat imate detaljno objašnjenje zašto se rade tretmani prvo na dve a posle na 4 ili 6 nedelja. Ukratko, pošto svaka dlaka ima više faza rasta, a nisu sve dlake u istoj fazi rasta istovremeno, potrebno je spočetka raditi tretmane na 2 nedleje kako bi uhvatili sve dlake u nekoj određenoj fazi rasta.

Meni su se na nogama proredile dlake, u pečatima na nekim mestima ih nema. Što se pazuha tiče tu iskreno nisam primetila pomak prošle godine, a ove godine primećujem manji broj dlaka. A što se prepona tiče uspeh je bio slabiji nego na nogama prošle godine ali sada ove sezone planiram da se više posvetim preponama. Ono što mene oduševljava je što ceo tretman nogu i prepona uradim za 15 minuta. Naravno ovo zavisi i od spretnosti i od vaše površine tela koju prelazite aparatom. Lumea ima mod koji omogućava da samo pomerate uređaj po koži i kada senzor detektuje potpuno naleganje pločice na koži onda okine. Tako da je sa te strane aparat odličan jer neće IPL okinuti sve dok naleganje ne bude adekvatno, pa nema slučajnog blicanja. Ja imam dva nastavka, jedan za telo i drugi sa foto zaštitom za lice. Aparat ne sme da se koristi na obrvama, to možete i pročitati u uputstvu. Ja koristim na brkovima, i to uradim u 4 poteza. Treba izbegavati delove gde imate velike mladeže, ja te delove preskočim. Aparat ima mogućnost podešavanja jačine u zavisnosti od vaše osetljivosti kože. Uzmite još u obzir da ja nemam nešto previše dlaka ali ih imam dovoljno da moram da se depiliram. Ukoliko ste baš nešto posebno maljavi, možda treba razmisliti o laserskoj epilaciji u salonu koja je efikasnija od IPL uređaja. IPL kućni tretmani se ne preporučuju baš leti jer ne bi trebalo da se izlažete suncu 24 sata nakon tretmana. IPL je efikasniji na svetloj koži i tamnim dlakama. Tako da ja leti pravim pauzu. IPL nije preporučljiv tinejdžerkama.

Philips Lumea IPL aparat

Philips Lumea IPL aparat

Neophodno je da ispratite uputstvo za upotrebu i da radite tretmane baš kako su objasnili. Ja sam praktikovala da u Google kalendaru stavim sebi podsetnik kada treba da radim Lumea tretman koji me obavesti 1 dan ranije kako bih uradila depilaciju jedan dan ranije. Postoji i aplikacija za ovaj uređaj koji isto služi kao podsetnik i dnevnik vaše epilacije. Dobićete u pakovanju QR kod koji treba da skenirate da instalirate aplikaciju.

Ja sam kupila model PHILIPS Epilator Lumea Advanced IPL koji je bio na sniženju nekih 30%. Razlika između skupljih i jeftinijh je u broju nastavka koje dobijate za određeni deo tela i u aplikaciji koju možete koristiti. Meni ovaj jeftiniji radi posao. Vidim da sada koštaju između 40.000 i 65.000 dinara. Definitivno ako želite da se otarasite dlaka, da ih proredite i smanjite brigu oko uklanjanja dlaka, preporučujem ovaj ovaj Philips Lumea uređaj. Ja sam prezadovoljna. I da, ovo nije  plaćena i sponzorisana reklama, ovo je iskreno mišljenje na osnovu testiranja kao i uvek kada su u pitanju recenzije proizvoda.

Ono što bih još dodatno iskomentarisala, IPL (Intense Pulsed Light) nije isto što i laser. Laserska epilacija je efikasnija u uklanjanju dlaka i radi se u kozmetičkim salonima. IPL aparat je manje efikasan jer je tehnologija koja stoji iza drugačija. Postoje prednosti i manje. Iz mog isksutva IPL kućni tretmani rade posao. Ako vas zanima da napišem tekst o tome i objasnim razlike, javite.

Ovako su izgledale moje dlake na nogama u martu kada sam krenula sa drugom serijom IPL tretmana. Dakle nakon samo 4 tretmana pre leta i dva tretmana jesenac. U pečatima dlaka nema.

Recenzija Philips Lumea IPL uređaja za epilaciju kod kuće 1 Recenzija Philips Lumea IPL uređaja za epilaciju kod kuće 2