[SLIKE] Med boja kose – ideje 1

Platinasta boja kose je jedan od vodećih trendova u farbanju plavuša u ovom momentu, naročito ako se kombinuje sa sivim i pepljastim prelivima, ali za 2017. godinu možete računati pored platinaste i na med plavu nijansu. Med boja kose je uvek bila popularna, najčešće su je želele žene smeđe boje kose. Med boja kose dobro stoji većem broju žena jer  nije suviše tamna, a ni svetla. Ona ima toplinu, daje karakter, a pritom ne zahteva konstantnu šminku na licu. Med boja kose dobro stoji i na svetlijem i na tamnijem tenu kože lica. Starijim ženama svetlija kosa poput boje meda mnogo bolje stoji nego tamnija. Tamnija boja zatvara i često čini ljude na izgled starijim.

Dolaskom ombre stila farbanja mogli smo videti svakakve frizure gde je koren značajno tamniji od vrhova kose. Pre nekih 10 godina ovo je bilo nezamislivo jer se smatralo da kada se žena farba u plavu boju i ima izrastak, da je neuredna. Zbog te obaveze, da redovno farba izrastak, mnoge žene se nisu usuđivale da prelaze u značajno svetlije boje kose. Nisu jednostavno želele da prihvate i tu obavezu. Danas sa ombreom smo navikli na sve to, pa mnogo veći broj žena prihvata izazov farbanja kose.

Kada je kosa boje meda u pitanju, ja ih mogu podeliti u 3 verzije. Med plava nijansa koja je najsvetliija:

Kao što se vidi na slikama iznad, kosa deluje izuzetno prirodno, pri korenu je kosa tamnija a sve deluje kao da je osunčano. Kosa treba da sija kako bi se istakle sve nijanse med plave boje kao i tamnija boja koja izbija iz dubine. Jako svetlo plave med nijanse se preporučuju za devojke sa svetlijom puti, a prave med nijanse se preporučuju devojkama sa tamnijim tenom (primeri u prve dve slike u tekstu).

Druga verzija med boje kose je nešto tamnija i vuče na med smeđe nijanse.

Ovo bi bila preporućljiva nijanse za žene koje imaju prirodno tamniju smeđu kosu i crvenkasti pigment zbog kojeg im je teže da posvetle kosu na jako svetle platinaste plave nijanse.

Treća verzija med boje je crvena med boja ili Amber (boja ćilibara). Ja sam je ranije zvala med bakarnom bojom, a zovu je i jagoda zlatnom bojom. Ova nijansa boje se najteže postiže i najteže održava, ali je zato najzavodljivija. Crvene farbe se uvek najbrže ispiraju pa je potrebno češće se farbati da bi se održala željena boja. Stoji dobro osobama koje imaju svetao ten.