Trendovi frizura sa aksesoarima 1

Aksesoari – pozajmljenica koja se sve više koristi u našem jeziku u nedostatku boljeg izraza, a trebalo bi da označava stvarčicu koja se dodaje na neku drugu kako bi je učinila korisnijom, svestranijom i privlačnijom. Aksesoari za kosu su svi oni modni dodaci frizurama koji doprinose da nam ona bude lepša i/ili praktičnija, dakle: trake, gumice, šnale, rajfovi, češljevi, i sl.

Primetila sam u poslednje vreme tri trenda frizura sa aksesoarima koja se posebno izdvajaju po popularnosti, pa ću ih navesti u nastvaku teksta zajedno sa nekim predlozima koje možete i sami lako isprobati.

Trendovi frizura sa aksesoarima 2

Šnale

Ne znam da li je ovaj trend ikada i izlazio iz mode. Po meni, upotrebiti neku modernu i fino izdizajniranu šnalu za kosu može potpuno da promeni izgled i da od obične frizure napravi jedan totalno glamurozan i seksi izgled. Posebno su moderne šnale sa biserima i cirkonima, sa motivima cvetića i listova, a od skoro i sa nekim tekstualnim porukama.

Trendovi frizura sa aksesoarima 3

Trendovi frizura sa aksesoarima 4

Trendovi frizura sa aksesoarima 5

Trendovi frizura sa aksesoarima 6

Trendovi frizura sa aksesoarima 7

Trendovi frizura sa aksesoarima 8

S druge strane, moderne su još uvek i one velike štipaljka šnale koje su izuzetno praktične i mogu vam za par sekundi srediti kosu i jednu neobaveznu i trendi punđu sa kojom vam kosa neće smetati u svakodnemvnim aktivnostima.

Trendovi frizura sa aksesoarima 9

Trendovi frizura sa aksesoarima 10

Trendovi frizura sa aksesoarima 11

Trendovi frizura sa aksesoarima 12

Trendovi frizura sa aksesoarima 13

Trake za kosu

Vrlo popularne za skalnjanje šiški i kose koja pada na lice dok se šminkate ili nanosite kozmetičke proizvode za negu lica. U poslednje vreme se sve češće mogu videti na devojkama na plaži ili u toku ležernih aktivnosti.

Trendovi frizura sa aksesoarima 14

Trendovi frizura sa aksesoarima 15

 

Trendovi frizura sa aksesoarima 16

Trendovi frizura sa aksesoarima 17

Posebno popularne trake na kosi koje su se mogle videti među ovogodišnjim trendovima su i one sa cvetićima, biserima i sjajnim metalik detaljima. Poput nekih metalnih i svetlucavih venčića u kosi.

Trendovi frizura sa aksesoarima 18

Trendovi frizura sa aksesoarima 19

Trendovi frizura sa aksesoarima 20

Neke od ovih modernih traka, kao i rajfovi za kosu poznatih dizajnera mogu koštati od 80$, pa i preko 100$. Mi predlažemo da pogledate kakvih traka ima na našem tržištu u recimo DM-u ili u Lindex prodavnici.

Trendovi frizura sa aksesoarima 21

 

Ukoliko se odlučite za neku od ovih traka, možete ih poručiti online u Lindex online šopu.

Meke gumice obložene tekstilom iliti SCRUNCHIES

Ne mogu da verujem da su se vratile! Bile su moderne kada sam bila klinka, tamo negde 90-ih, vrlo omražene početkom 2000-tih, a sada su opet IN. Ko bi rekao… Vrlo popularne, lako se prave u kućnoj radinosti, a ima ih i u prodaji u svakoj trendi prodavnici aksesoara.

Trendovi frizura sa aksesoarima 22

cipka scrunchie i pletenica

scrunchies vise frizura

lindex-prodavnica

lindex-prodavnica

*Tekst je napisan u saradnji za brendom Lindex