Fendi prolećna šminkaProleće je već uveliko tu i kako je koleginica Cherry postavila pre nedelju dana galeriju slika prolećnog makeup-a, tako sam rešila da napišem kratak tekst opisa prolećnih trendova. Mogu da izdvojim 3 najbitnija trenda koje preporučuju .

Prvi trend i onako najupečatljiviji za ovo proleće su jarko obojene usne. U trendu su crvene i narandžaste nijanse. Upravo se očekuje da koralne nijanse ruževa budu najprodavanije ovog proleća. Pored crvenih nijansi, moderne su i vrele pink nijanse.

Kada želite da namažete baš ovakav karmin, onda obratite pažnju na nijansu pudera. Potrebno je da se on uklapa uz karmin. Nemojte previše šminkati oči. Ipak želite da usne ostanu najnaglašeniji deo lica kod ove vrste makeup-a. Ovakve crvene usne su idelne za svečani makeup i za večernje izlazke.

Gucci prolećna šminka
Gucci prolećna šminka

 

Osim vibrantnih boja na usnama, u trendu su i mat jarke boje na očima, razmrljane ivice, raznobojni ajlajneri.

Trendovi u šminkanju za proleće 2011 1

Kada je reć o dnevnoj šminci, drugi veliki trend ovog proleća je prirodni makeup. Znači, šminkajte se tako da izgledate što prirodnije. Ovo podrazumeva dobru podlogu i vrlo malo karmina i senke. Koristite prirodne i blage nijanse. Trend prirodnog izgleda se zapravo nastavlja već treću godinu za redom, tako da ovo možda nije nešto novo, ali eto samo vas podsećam.

Dolce&Gabbana šminka
Dolce&Gabbana šminka

Uz ovako neutralnu šminku i ujednačen ten, u trendu su i naglašenije obrve pravilnih ivica.

Trendovi u šminkanju za proleće 2011 2

Treći trend ovog proleća je definitivno malo interesantniji i provokativniji. Jarke i intenzivne boje na kapcima i na usnama u kombinaciji sa ravno sečenim gustim šiškama je potpuni hit. Kada nanosite ovako jako pigmentovane senke na kapke nanosite ih podjednako na ceo kapak uz jasnu liniju između boje i kože. Uz ovakav intenzivan stil oka možete kombinovati i jake karmine. Kod ovog makeup-a budite potpuno precizni, koristite mat boje karmina i senki. Puder mora biti savršeno podjednako nanešen da bi efekat bio potpun. Koristite svetlije nijanse pudera da biste postigli pravi efekat.

Christian Dior
Christian Dior šminka
Christian Dior šminka
Christian Dior šminka

Možda po prethodnim fotografijama deluje kao da je stil šminkanja dima u očima ove sezone izostao, ali zapravo nije. Dim u očima ili smoky eye je i dalje u trendu. Izuzetno su u trendu teget i ljubičaste nijanse senki na očima. U ovoj kombinaciji sa tamnijim bojama na očima, usne treba da budu vrlo svetle, često se nazivaju nude. :) Smoky eye je zapravo vrlo zahvalna tehnika šminkanja, jer se greške u šminkanju manje primećuju nego kod stila šminkanja sa fotki iznad.

Etro prolećna šminka
Etro prolećna šminka

 

Pastelne boje su posebno interesantne kod ovakvog šminkanja.

Trendovi u šminkanju za proleće 2011 3

 

U trendu će biti i zemljane boje, bronza i boje drveta, kao i jako osenčene konture lica. Ovo će najbolje izgledati ako našminkate celo lice različitim nijansama i teksturama iste boje (tzv. monochromatic).

Trendovi u šminkanju za proleće 2011 4

 

Evo i postavljene galerije slika modela našminkanih dekorativnom kozmetikom koja je u trendu za proleće 2011.

[nggallery id=19]