parfem smileyAko ste se ikada zapitali da li postoji da se legalno kupi nešto od čega ćete biti srećniji, a da ne šteti zdravlju, odgovor je – postoji, i to odavno! Mislim, mene bi na kratko usrećila kupovina bilo kakvog kozmetičkog proizvoda, ali ovo je ipak nešto drugo. Kreator parfema Jean Pierre Bethouart je stvorio interesantnu unisex aromu pod prigodnim nazivom Smiley, a reklamiran kao prirodni podizač raspoloženja ili svojevrsna ‘terapija sreće’ (‘happy-therapy’). Pakovanje za ovaj parfem izradio je tim staklara prestižnog Saint-Gobain-a, po nacrtima čuvenog dizajnera Ora Ito. Uprkos ovome, postoji i plastično pakovanje koje izgleda više kao neki farmaceutski prizvod.

Može se kupiti u obliku toaletne vode, parfema i ekstrakta parfema (Eau de Toilette, Eau de Parfum i Parfum), a dostupan je i paket proizvoda sa ovim mirisom, “Emergency Kit”, u kojem je bočica sa parfemom, gel za tuširanje i terapeutska kupka. Postoje još i Smiley proizvodi kao što su stimulator za potamnjivanje, dezodorans i All-In-One Washing Solution.

U čemu je tajna Smiley parfema? Svi ovi proizvodi sadrže mikro-nutriente koji aktiviraju hormone sreće. Formula je zasnovana na prirodnim bio-hemijskim supstancama koje kombinuju teobromin, koji umanjuje stres, sa feniletilaminom koji se dobija iz čistog ekstrakta kakaa i doprinosi dobrom raspoloženju. Ovaj psiho-stimulativni koktel je dostupan u širokom opsegu preparata koje koristi farmakološka galenika.

Sam parfem ima neku voćnu crtu. Sastoji od visokih začinskih nota bergamota i narandže pri početku, u osnovi je kakao, prženi badem i Kurasao (curaçao). Osnovni akordi se sastoje od pačulija, Izmirne i mošusa.

Mnogi kritičari parfema sa blogova imaju utisak da se parfem Smiley, robne marke Arthes, zaista ponaša kao antidepresiv. Kakav god učinak imao na raspoloženje, ovaj parfem bih zaista volela da imam u svojoj toaletnoj kolekciji. Na žalost, kao i svaka drugi proizvod i vest koja nema veze sa politikom i prirodnim katastrofama, i ovaj za ovaj parfem se u Srbiji čuje dve godine sa zakašnjenjem. Da se Kremašica pita, sve bi to bilo drugačije… Ako ništa drugo, barem sa osmehom :-) .

Ako vas interesuje trenutni izgled i cena Smiley proizvoda, možete baciti pogled na sajtu beautyexclusive.com.

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

2 komentara na “Parfem sa osmehom”

  1. Princess:* - ;-) konačno i parfem od kog ćemo se i slatko nasmejati! :-* :D super je članak! dopada mi se i rečenica "mene bi na kratko usrećila kupovina bilo kakvog kozmetičkog preparata, ali"... axa, pa i mene! a kod nas kad dođe, neka dođe! i s osmehom ćemo ga dočekati! :-)
  2. Princess:* - tek sam sada otišla na preporučeni sajt i odlučila sam, da čim stigne kod nas, a iskreno se nadam da će to biti brzo, kupiti neki smajlić! :-)

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.