parfem smileyAko ste se ikada zapitali da li postoji da se legalno kupi nešto od čega ćete biti srećniji, a da ne šteti zdravlju, odgovor je – postoji, i to odavno! Mislim, mene bi na kratko usrećila kupovina bilo kakvog kozmetičkog proizvoda, ali ovo je ipak nešto drugo. Kreator parfema Jean Pierre Bethouart je stvorio interesantnu unisex aromu pod prigodnim nazivom Smiley, a reklamiran kao prirodni podizač raspoloženja ili svojevrsna ‘terapija sreće’ (‘happy-therapy’). Pakovanje za ovaj parfem izradio je tim staklara prestižnog Saint-Gobain-a, po nacrtima čuvenog dizajnera Ora Ito. Uprkos ovome, postoji i plastično pakovanje koje izgleda više kao neki farmaceutski prizvod.

Može se kupiti u obliku toaletne vode, parfema i ekstrakta parfema (Eau de Toilette, Eau de Parfum i Parfum), a dostupan je i paket proizvoda sa ovim mirisom, „Emergency Kit“, u kojem je bočica sa parfemom, gel za tuširanje i terapeutska kupka. Postoje još i Smiley proizvodi kao što su stimulator za potamnjivanje, dezodorans i All-In-One Washing Solution.

U čemu je tajna Smiley parfema? Svi ovi proizvodi sadrže mikro-nutriente koji aktiviraju hormone sreće. Formula je zasnovana na prirodnim bio-hemijskim supstancama koje kombinuju teobromin, koji umanjuje stres, sa feniletilaminom koji se dobija iz čistog ekstrakta kakaa i doprinosi dobrom raspoloženju. Ovaj psiho-stimulativni koktel je dostupan u širokom opsegu preparata koje koristi farmakološka galenika.

Sam parfem ima neku voćnu crtu. Sastoji od visokih začinskih nota bergamota i narandže pri početku, u osnovi je kakao, prženi badem i Kurasao (curaçao). Osnovni akordi se sastoje od pačulija, Izmirne i mošusa.

Mnogi kritičari parfema sa blogova imaju utisak da se parfem Smiley, robne marke Arthes, zaista ponaša kao antidepresiv. Kakav god učinak imao na raspoloženje, ovaj parfem bih zaista volela da imam u svojoj toaletnoj kolekciji. Na žalost, kao i svaka drugi proizvod i vest koja nema veze sa politikom i prirodnim katastrofama, i ovaj za ovaj parfem se u Srbiji čuje dve godine sa zakašnjenjem. Da se Kremašica pita, sve bi to bilo drugačije… Ako ništa drugo, barem sa osmehom :-) .

Ako vas interesuje trenutni izgled i cena Smiley proizvoda, možete baciti pogled na sajtu beautyexclusive.com.