loreal-kioskNova tehnologija u službi lepote – fantastičan spoj kremašicinih interesovanja! Grafički softver i šminkanje, pa koga to može da ne interesuje?!  8-)

Po mnogim robnim kućama i parfimerijama u Njujorku, potrošači će moći da uživaju u jedinstvenom iskustvu koje pruža novi EZface Virtual Mirror Kiosk. To je mesto na kojem pored kozmetičkih proizvoda postoji elektronska platforma sa grafičkim interfejsom, koja se pomoću kamere, monitora i barkod pištolja ponaša kao pravo virtuelno ogledalo i može da potencijalnom kupcu pomogne kod odabira odgovarajuće šminke, a pri tome se i zabavi.

To šljaka otprilike ovako:

Priđeš kiosku, uslikaš se kamerom koja je na kiosku, uzmeš neki od proizvoda sa police, prineseš njegov barkod skeneru i vidiš na monitoru kako ti dotični proizvod stoji na licu.

Štaviše, imaš mogućnost da uporediš svoje našminkano lice sa prethodnim izgledom bez šminke – po sistemu „pre i posle“, pa da te fotke pošalješ prijateljima ne bi li čuo i njihov nepristrasni sud. Aplikacija je dostupna za PC i mobilni telefon, pa na svaki mogući način možeš proslediti svoje makeup utiske internetom. Dakle, nema mackanja, brljanja, potrošenih i nehigijenskih testera, a količina šminke koja se može isprobati, ograničena je isključivo količinom slobodnog vremena kupca.

Za sada je Ezface u saradnji sa kozmetičkim kućama L’Oreal Paris, Maybelline New York, CoverGirl, Revlon i Garnier, pa se na kioscima može naći samo ova kozmetika za lice i kosu.

KioskOvi kiosci su tek jedna kremaška novotarija, a sam softver The EZface Virtual Mirror Application (VMA), fotorealistična simulacija šminkanja, prisutna je odavno. Mnoga kozmetička prodajna mesta su već opremljena ovom aplikacijom, a koristi je preko 30 kozmetičkih website-ova.

EZface je inkorporiran u SAD, saradnik je sa IBM-om za poznati Retail Store Solutions (RSS), a centar za istraživanja i razvoj mu se nalazi u Izraelu. Osnovan je 2000. godine od strane Ruth Gal i Rami Orpaz kao jedno od mogućih rešenja za problem pred kojim se našla Gđa. Gal dok je kupovala šminku preko interneta. Tom prilikom, suočila se sa gomilom beskorisnih uzoraka boja, bez mogućnosti da ih isproba na svom licu i svojoj boji tena. U tom trenutku, shvatila je da bi bilo mnogo korisnije i za potrošače i za proizvođače kozmetike da postoji novi virtuelni način da se prezentuje i marketinški pokrije ovaj deo kozmetičkih proizvoda. Uskoro, nastaje EZface grafički softver koji je kombinacija patentiranih algoritama i svestranog i fleksibilnog grafičkog korisničkog interfejsa (Graphic User Interface – GUI). Ovaj programčić proizvodi jedinstveni kvalitet slike koristeći tzv. true-to-life tehnologiju za „skidanje“ nijanse kože, karakteristika lica, i boja i fizičkih osobina proizvoda za šminkanje i bojenje kose i noktiju.

Da biste se uverili koliko je sve ovo uzelo maha, virtuelno ogledalo možete isprobati ukoliko imate pristojnu konekciju, jednu veću fotografiju svog portreta bez šminke i malo slobodnog vremena. Dovoljno je da kliknete na ovaj link.

Kremašica ga je momentalno isprobala, jer je to bila jedinstvena prilika da na sebe stavi sve one L’oreal-ove i Maybelline proizvode koje neće kupiti.  :-D