U Milice duge trepaviceDa li biste se odrekli maskare? Allergan, kreator Botox-a, se nada da hoćete. Ova kompanija trenutno radi na preparatu koji će učiniti da vaše trepavice rastu brže. U čemu je fora? Stvar je u tome da je taj preparat već uveliko dostupan na tržištu, ali se do sada koristio isključivo u neke druge svrhe.

Lumigan, jedan od oblika bimatoprosta, je lek za glaukom koji se može koristiti (ali naravno, nezvanično, tj. bez etikete) za bolji rast trepavica. Kozmetičke kuće kao što je RevitaLash uz originalnu formulu Jan Marini Age Intervention Eyelash su koristili ovaj lek u svojim preparatima, ali je Allergan prvi koji je zatražio dozvolu od FDA (Food and Drugs Administration – Administracija za hranu i lekove) za korišćenje leka u kozmetičke svrhe.

Kao i svaki drugi lek, bimatoprost ima svoje sporedne efekte. Po FDA, on može izazvati zatamnjenje kože oko očiju, ili čak uticati na to da se sasvim promeni boja oka. Ovo baš i nije neko čudo kozmetike koje bih ja volela da iskusim, držaću se svoje dobre stare maskare za izduživanje trepavica. Nemojte se začuditi ukoliko uskoro naletite na ljude koji odlaze do svojih doktora da bi produžili svoje trepavice. Hoćete li i vi biti jedan od njih?