June narukvicaSvakog januara se održava jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike u Las Vegasu pod nazivom CES na kojem mnoge kompanije predstave svoja poslednja tehnička dostignuća. Ja sam fan gedžeta i svake godine pratim ovaj sajam. Danas je predstavljena jedna interesantna narukvica pod nazivom Netatmo June. Ova narukvica, pored lepog izgleda, ima i funkciju da obaveštava svoju vlasnicu o trenutnoj jačini UV zračenja i da preporuči zaštitni SP faktor u zavisnosti od tipa kože i vremenskih uslova. Narukvica se povezuje sa iOS aplikacijom koju možete koristiti na iPhone-u ili iPad-u. Narukvica će se prodavati za 99 dolara, a biće dostupna u zlatnoj i platinum verziji.

Proizvođač narukvice je Netatmo koji tvrdi da ne mora da se nosi samo kao narukvica nego i kao broš. Za dizajn narukvice/broša je zadužena je modna kuća Louis Vuitton i Camille Toupet. Oni su postigli da jedan gedžet izgleda vrlo elegantno i da uopšte ne asocira na tehniku. Ipak, cena od 99 dolara je malo previsoka za jedan senzor UV zraka koji ne može da funkcioniše nezavisno od aplikacije na mobilnom telefonu, ali je ideja vrlo interesanta i nagoveštava nam buduće trendove – spoj funkcije ulepšavanja i upotrebne vrednosti gedžeta, odnosno nakita i tehničkog uređaja.

Evo pogledajte video klip koji prikazuje ovu korisnu narukvicu i kako ona zapravo radi. :)

[youtube 5U-5rgbnNuE nolink]

goldie

Zlata
Milošević
je objavila na Kremašici

Kremašica iz IT sveta, programer i konstantna tehnička podrška. Redovno prati vesti iz sveta i informiše nas o najnovijim trendovima u svetu kozmetike. Ako Kremašicu zapratite na tviteru, našli ste Goldie. Ne šminka se svaki dan, ali zato smatra da je zdrava, negovana i čista kosa ogledalo prave kremašice.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Narukvica Neatamo June daje savete za upotrebu kreme za sunčanje | Srbodroid

    […] Interesantno je da modna i kozmetička industrija povremeno kombinuje poslednju tehnologiju sa modom i takozvanim lifestyle-om uopšte. Zapravo Lifestyle i jeste način života koji se često povezuje sa načinom oblačenja, ishranom, ritmom života, muzikom… Danas u svetu brzog razvoja mobilnih telefona i gedžeta, nemoguće je ne obratiti pažnju da je tehnologija zašla u sve pore društva. Tako vrlo često primetim neku novu lifestyle aplikaciju za telefon, a nešto ređe gedžet koji nije uopšte usmeren gikovima, kao što je ovaj koji je danas predstavljen na CES-u. Prenosim vam tekst sa kremasica.com […]

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.