sapun od hmelja

Nezavisna severno jorkširska pivara T&R Theakston, počela je da uz svoju standardnu i tradicionalnu proizvodnju piva radi na razvoju kozmetičkih proizvoda za muškarce. Prvenstveno sapuna na bazi hmelja. Valjda im preteklo…

Ova pivara, osnovana 1827. godine, proizvodi 5 stalnih vrsta piva pod brandom Theakston: ale Old Peculier i flaširana piva Black Bull Bitter, Paradise Ale i Grouse Beater. Za one koji ne znaju – Ale je vrsta piva gornje fermentacije, napravljeno od mešavine tamnog karamela i svetlog slada, gorkog do slatkasto-voćnog ukusa.

Theakston Olive Oil hidratantni sapun za pomenutog pivara, proizveden je od strane britanske kompanije Soap of the Earth , a sadrži ekstrakte jedne vrste hmelja, maslinovo ulje, ulje kokosa i jojobe. Za ovaj sapun se tvrdi da je pospešuje regeneraciju ćelija kože i ostavlja je mekom uz prijatnu aromu slatke narandže i žalfije.

Ono što je interesantno je da je ovaj sapun je lansiran uz originalnu kreaciju kompanije koja ga proizvodi – ceremonije dodele „Soap Awards“ nagrada, odnosno „Sapunica nagrada“, na kojoj će popularne televizijske zvezde kao što su Shadrach i Zac Dingle iz britanske sapunice Emmerdale, biti nominovane za najomiljeniji i najprljaviji britanski TV lik.

Theakston sapunSapun je samo početak. Predstoji još čitav niz pivarskih proizvoda za ličnu higijenu muškarca koji čekaju svoj red za plasman na tržište. U proizvodnji je i šampon na bazi pomenutog Old Peculier ale piva, koji se očekuje u prodaji pre Božića, a u planu su i balzam za posle brijanja i hidratantni losion.

Iako ovaj sapun nije namenjen isključivo muškarcima, proizvodi će u buduće imati za ciljnu grupu sve obimniju populaciju muškaraca koji vode računa o svom izgledu i zdravlju. Ovi inventivni pivari se nadaju da će njihovi proizvodi naići na razumevanje od strane muškaraca tradicionalnih interesa za pivo i ekološki način života ili, kako to oni vole da kažu, organic living.

Izvršni direktor pivare Theakston, Simon Theakston, kaže da kompanija želi da svoje stare prirodne sastojke i jak, prepoznatljiv brend piva veže za „karakteristične i visokokvalitetne“ proizvode za negu kože.

S obzirom da ovakav proizvod neće biti dostupan našoj domaćoj populaciji u skorije vreme, zamislite samo kako bi to izgledalo da se neki od naših pivara late jednog ovakvog poduhvata. Da imate bujnu grivu – šampon na bazi Lav piva! Ili jesi, ili nisi… Da vaše obrijano lice bude poput jelenske kožice – Jelenski after šejv apatinske pivare! Ili varijanta da Mihajlović i kolega izlaze iz svlačionice posle tekme, sveže istuširani novim sapunom Pils light uz opasku: „Stvarno najbolje!“