gift-wrapping3--green-box.s600x600Šta pokloniti jednoj Kremašici? Ovo je članak o ženama, a namenjen muškarcu koji pokušava da odgovori na ovo pitanje. Ideja je potekla od par muških prijatelja koji su rekli da bi bili zainteresovani da pročitaju neki vodič za muškarce o tome šta bi bio dobar i prikladan poklon za jednu ženu. Valjda zato što im mi predstavljamo enigmu još od samog početka vremena. Naravno, ovaj članak može pomoći i ženama pri kupovini poklona za svoju prijateljicu ili svoj alter ego.

Pošto ste na sajtu koji ima za tematiku kozmetičke proizvode, mi ćemo vam dati nekoliko predloga za kozmetički poklon. Pretpostavljam da znate da se ženama, osim kozmetike, uglavnom poklanjaju cveće, čokolada, nakit ili spravica sa USB priključkom (važno da je sa cvetnim dezenom ili neobičnih boja).

Prvo pitanje koje se nameće, a i koje bi vam postavio svaki prodavac u parfimeriji je – koliko ste spremni da potrošite na vašeg daroprimaoca? Predlog za poklon će, naravno biti i u skladu sa cenom, pa ćemo i mi tako sortirati naše predloge.

 

ed-hardy-love-and-luck-perfume-gift-set-for-women-by-ed-hardy-fragrancesAko je vaš odgovor na prvo postavljeno pitanje galantno – Cena nije problem! – najčešće se treba opredeliti za neki fini parfem.

Ono što je najvažnije kod kupovine parfema je da odaberete nešto što se vama po mirisu najviše dopada. Tako nikada nećete pogrešiti. Zašto? Zašto se devojci koja vam je draga ne bi dopalo ono što se dopada i vama? Njoj će se svideti da miriše tako da vama (muškom nosu) bude privlačna, a na taj način će ona i mirisati po vašem ukusu.

Zapamtite da prilikom njuškanja raznih parfema u parfimerijama, vaše čulo mirisa neće moći realno da registruje više od 5 različitih proizvoda u cugu. Isprobajte par, pa ako odmah ne naiđete na neku mirisnu notu koja će u vama izazvati uzbuđenje, napravite pauzu. Prošetajte do neke druge prodavnice, pa onda “svežim” nosom nastavite potragu. Da biste suzili izbor, pokušajte da se prisetite kako miriše osoba kojoj kupujete parfem. Cvetno, orijantalno, sladunjavo, lubeničasto, diskretno, sveže,… Pokušajte da opišete prodavcu taj miris u dve reči i dobićete samo nekoliko predloga koji će vam biti od pomoći. Cene parfema zavise od koncentracije i mililitraže – od 40 evra pa naviše.

bulgari_petits_et_mamansPosebna prilika:

Jedna sjajna toaletna voda koja je idealan poklon za mlade mame i sve one koje se spremaju da to postanu – Bvlgari Petits Et Mamans Eau De Toilette (u prevodu Klinci i mame, na slici). Izuzetno lagana puderasta nota sa sicilijanskim bergamotom, kamilicom i narandžom. Ima da se kupi i kod nas i nije strašno skup. Meni miriše na vreme za spavanje.

Od ovih skupljih varijanti, jednu kremašicu ćete izuzetno obradovati kompletom šminke. Za nepoznavaoce – to su šarene kutijice koje u sebi sadrže ogledalce i raznorazne mazalice za sve delove lica. Nije ih lako naći u parfimerijama kod nas, ali, ako spazite nešto sa ovih slika ispod i imate sredstava, obavezno obradujte neku devojku takvim kompletom. Pitajte samo za Pupa kozmetičke komplete.

pupa_blue_angel8011607035915

Po paprenim cenama, kao poklon ostaju još i pretplaćeni tretmani u kozmetičkom salonu. Svu pomoć oko ovakvog poklona možete dobiti od osoblja salona.

Dalje, za nešto jeftinije varijante poklona, ali ne i manje bitne, treba da znate da je najbolje devojkama poklanjati nešto egzotičnije.  Znači, nešto što ona želi, a nikako ne nalazi za neophodnost u svojoj kozmetičkoj kolekciji, pa samim tim i retko sebi kupuje.

1510Evo šta bi tu moglo da se nađe:

  • interesantne veštačke trepavice
  • uvijač za trepavice (liči na metalnu spravicu za mučenje sa hvataljkama)
  • ulje za masažu (+masaža)
  • ogledalce sa postoljem
  • interesantan neseser za šminku (recimo pleteni ili sa interesantnim natpisom ili sličicom)
  • neobičan komad šminke koji sadrži šljokice u sebi (nešto što jako svetluca)
  • parfemčić u čvrstom stanju (parfemska mazalica, mirišljava mast)
  • luksuznija krema ili buter za telo
  • set za pedikir (ne pitajte šta sve sadrži i kako izgleda, suviše je komplikovano)
  • lufa rukavica i mirišljava so za kupanje (to je ona gruba rukavica sa kojom se masirate i stružete pod tušem)
  • bilo šta od Lush kozmetike
  • manikir set (komplet koji sadrži makazice, turpiju, grickalicu, pincetu,…)
  • kutijica sa mirišljavim acetonom i sunđerom za skidanje laka sa noktiju (ovo je pohod za avanturiste)

I dalje niste sigurni šta bi ona volela od ovoga da dobije? Ako ste dovoljno prisni i nemate razloga da joj vaš poklon nešto posebno poručuje osim pažnje, možete joj pokloniti i vaučer od 1000, 2000, 3000 dinara u Lilly drogerijama, pa da sama odabere nešto po svojim preferencijama i potrebama. Njega možete kupiti u pometujoj radnji i diskretno ga predati u lepoj koverti.

IMG_2570_Ne bi bilo pametno poklanjati devojci sledeće: puder, dezodorans, farbu za kosu, one komplete gela za tuširanje i losiona za telo sa rasprodaje, gel za tuširanje, jeftinu toaletnu vodu, kremu za negu kože ili antirid kremu (to je ona protiv bora), preparate za oblikovanje kose, bilo šta za depilaciju, već pripremljene pakete kozmetike sa neseserom,…

To je otprilike sve čega sam se u ovom trenutku mogla setiti. Toliko od mene, i iskreno se nadam da će biti još nekih korisnih ženskih komentara ispod. Samo hrabro!