Nagrada za pakovanje
8
Kvalitet
9
Cena
10
Pakovanje
8.73
Ocena
Alverde Naturkosmetik Wasch-emulsion Calendula Emulzija za umivanje sa nevenom
Osnovni podaci
Kompanija: dm - drogerie markt
Linija: Alverde Naturkosmetik
Naziv: Emulzija za umivanje sa nevenom
Ostali podaci
Cena: oko 250 din (2,5 evra)
Zapremina: 100 ml
dm-drogeriemarkt.de

Ovo je jedna biljna emulzija za blago čišćenje svih tipova kože. Na tubici od 100 ml je odštampana gomila nekih sertifikata koji bi trebalo da svedoče o tome kako je ovaj Alverde proizvod potpuno prirodan, od organski uzgajanih biljaka i ne sadrži veštačke materijale, ni one koji su na bazi mineralnih ulja. Takođe, proizvod ne sadrži sastojke životinjskog porekla osim pčelinjeg voska. Ako odete na sajt dm-drogeriemarkt.de, možete videti šta sve ovi sertifikati znače. Sadrži prirodne biljne lipide (masnoće), ulje jojobe, ulje sojinog semena, alkohol, biljni glicerin i ekstrakte nevena i vidove trave. Ova emulzija zaista tako i miriše – na biljke i nevenovu mast, bez veštačkih parfema.

Odabrala sam ovu varijantu za umivanje ovaj put, jer je nešto manje koštala od ostalih. Ipak, nije baš mnogo jeftinija, pošto je pakovanje od samo 100 ml.

Što se samog korišćenja tiče, nije mi se dopalo to što je emulzija izuzetno tečna. Lako i brzo curi iz otvorene tube čim je okrenete na dole, pa se i proizvod, osim što ga ima manje u pakovanju, vrlo brzo troši. Potrebno je naneti malo emulzije na vlažne dlanove (dakle, pomešati preparat sa malo vode), istrljati lice, vrat i dekolte, pa dobro isprati.

Čišćenje je zaista nežno. Osećaj je veoma prijatan i nema isušivanja. Neće otkloniti svu šminku detaljno, ali će lepo osvežiti lice bez bojazni da će naškoditi koži. (Osim, naravno, ako niste alergični na neke od ovih biljaka koje ulaze u sastav.)

Sve u svemu, nisam bila sasvim razočarana i proizvod mi nije škodio, ali mislim da ću ubuduće odabirati nešto „veštačkije“ ali efikasnije.

Proizvod preporučjem ljubiteljima biljne i blage kozmetike koji već koriste proizvod za temeljno čišćenje lica pre samog umivanja, mada mislim da postoji i mnogo boljih proizvoda za tu namenu i da nećete propustiti ništa specijalno.

 

Nisam bila sasvim razočarana i proizvod mi nije škodio, ali mislim da ću ubuduće odabirati nešto „veštačkije“ ali efikasnije.
Preporučujemo
Sastojci:
Aqua, Glycerin, Coco-Glucoside, Alcohol *, GlycerylStearateCitrate, GlycineSoja Oil, CetearylAlcohol, myristate, Parfum ***, Alcohol, CeraAlba, Calendula OfficinalisFlowerExtract **, EuphrasiaOfficinalisExtract * * SimmondsiaChinensisSeedOil, VitisViniferaSeedOil, xanthan gum, CitricAcid, glyceryl, tocopherol, SodiumCitrate, Helian-thusAnnuusSeedOil, Limonene ***, Linalool *** * Sastojci sertifikovane organske agrikulture ** Od prirodnih esencijalnih ulja
Pozitivno
  • Prirodni sastojci,
  • nežno čišćenje,
  • ne košta puno da ga isprobate,
  • lepo pakovanje sa puno informacija,
  • ima ga u svakom dm-u.
Negativno
  • previše je žitak, pa se brzo troši,
  • neće detaljno očistiti svu šminku i nečistoću,
  • oštriji miris koji može zasmetati.

Ocenite proizvod

1 zvezda2 zvezde3 zvezde4 zvezde5 zvezda6 zvezda7 zvezda8 zvezda9 zvezda10 zvezda
Broj glasova: 3
Prosečna ocena: 9,33 od ukupno 10
Loading...

cherry

Višnja
Dimić
je objavila na Kremašici

Kremašica iz sveta primenjene nauke koja preferira kreativno pisanje. Po prirodi i opredeljenju nastavnik, prosvetitelj u pokušaju, tip osobe u fazonu – sedi da ti lepo objasnim. Kreator Kremašicinog sistema ocenjivanja proizvoda sa koeficijentima. Glavni autor dugih i iscrpnih tekstova o trendovima u kozmetici, savetima i spoju nauke i lepote. Uživa u dugotrajnom odabiru pravih nijansi karmina i sjajeva, pa su joj najomiljeniji kozmetički proizvodi svi oni koji se mažu na usne i oni koji imaju miris voća i poslastica.

Ako vam se svideo ovaj tekst, možda će vam se svideti i ovi:

2 komentara na “Alverde Naturkosmetik Wasch-emulsion Calendula Emulzija za umivanje sa nevenom”

  1. Sandra Zmua - uvek glas za alverde! :)
  2. Oblacic - Posle gomile probanih preparata, Alverde me spasio. :)

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.