Toner za piling ima pH vrednost od 3,6, koja je posebno prilagođena da obezbedi stabilnost formulacije i efikasno pilinguje. Sastoji se od 5,9% AHA i PHA kiselina, ekstrakta jabuke i hranljivih, hidratantnih sastojaka poput hijaluronske kiseline, betaina, glicerina i pantenola. Laktobionska kiselina, glukonolakton i bademova kiselina — koje se nalaze u toniku — nežno pilinguju sve tipove kože, čak i stariju kožu. Uz kontinuiranu upotrebu, ten postaje konzistentniji, svetliji, glatkiji i prefinjeniji jer nadoknađuje vlagu i nežno eliminiše mrtve ćelije kože.

Posebnost ovog tonika je u pažljivo odabranim sastojcima i njihovoj koncentraciji, što omogućava ugodniji režim nege i nežnije održavanje zdrave, lepe kože. Može se češće koristiti na većini tipova kože.

Tonik se može koristiti svakodnevno (za masnu kožu koja je izuzetno otporna i „naviknuta“ na kiseline i retinoide, ili nekoliko puta nedeljno do svakog drugog dana (za uravnoteženu, zrelu, suvu kožu). Dva do tri puta nedeljno je dovoljno za većinu tipova kože. Nanositi ga oprezno i postepeno, povećavajući učestalost nanošenja samo ako je koža pogodna za to i nije dehidrirana, osetljiva na iritacije ili nema zaštitnih slojeva.
Alfa hidroksi kiseline, ili AHA, su klasa prirodnih kiselina koje se nalaze u voću, mleku i šećernoj trsci. U zavisnosti od vrste i koncentracije, AHA kiseline pilinguju kožu u različitom stepenu. Pomaže u borbi protiv začepljenih ili proširenih pora, masne kože i akni.

Polihidroksi kiseline, ili PHA, su klasa kiselina koje postepeno deluju na kožu, što ih čini idealnim za osetljive tipove kože sklone upali i crvenilu. Kao lagani piling, eliminiše mrtve ćelije kože i ima fotoprotektivni efekat, koji smanjuje fotosenzitivne efekte sunca i odlaže starenje kože izazvano slobodnim radikalima.
GLICERIN hidrira i štiti kožu od spoljašnjih faktora.
PANTENOL, koji se ponekad naziva provitamin B5 ili dekspantenol, pomaže u hidrataciji kože. Pomaže u vraćanju gipkosti, glatkoće i zaštitnog sloja kože.
Koža je hidrirana i HIJALURONOM.

Ja ga koristim i u jutarnjoj i u večenjoj rutini. Ujutru nakon tonika obavezno nanesem SPF kremu, a uveče gledam da ga ne mešam sa retinolom i drugim kiselinama, sa hijaluronskom može.
Dolazi u plastičnoj ambalaži od 150ml. I od skoro je dostupan na policama dm drogerija, a što se tiče cene spada u povoljnije.

Voden je i ja ga sipam u ruku pa onda utapkavam po licu. Nema parfema pa miriše na sastojke koje sadrži u sebi. Brzo upija i ne masti kožu. Nisam imala nikakvih iritacija, crvenila, niti me je koža svrbela ni pekla. Pod prstima osećam kako se koža guli i zato znam da piling radi odličan posao. Nakon njega koža je dubinski očišćena, izjednačenog tena i teksture, hidrirana i sjajna. Pošto je brend prirodan onda je najpametnije da proizvod potrošite 6 meseci nakon otvaranja.

Olival piling tonik AHA i PHA