Na moru sam ovog leta za lice koristila i Farm Stay kremu za sunčanje. U pitanju je oil-free formula u narandžastom pakovanju. Koristila sam je na moru naizmenično sa Eucerin Hydro Protect kremom za lice. U pitanju je Korejski brend manje poznat kod nas. Ne sadrži ulja, sadrži dobar broj lekovitih biljaka. Kada se nanese na lice, koži je potrebno nekih minut da je upije i koža ostaje nemasna. Nakon 5 minuta možete osetiti intenzivnu hidrataciju, koža bude jako mekana. Kada je uporedim sa Eucerin Hydro Protect kremom sa istom namenom, ova bolje hidrira i kožu čini mekom, dok Hydro Protect slabije hidrira, ali je koža brže upije. Farm Stay oil-free krema se malo sporije upije, ali nije lepljiva. Zaista dobra krema i odlična preporuka za zaštitu lica. Inače se kod nas može kupiti na ladyfatal.rs sajtu po ceni od 1050 dinara, a sada je i na popustu, pa košta oko 900 dinara, što je značajno povoljnije od nekih drugih krema za lice. Pored toga, ova krema je u pakovanju od 70ml dok su obično kreme za lice sa zaštitnim faktorima u pakovanjima od 50ml. Što je čini značajno povoljnijom opcijom.

Ako pričamo o sastavu ove kreme, sadrži matične ćelije grožđa koji su dobar antioksidant, ekstrakt grejpfruta tonira, osvežava i razbuđuje kožu, reguliše sebum, sužava pore i matira. Ektrakt aloe stimuliše regeneraciju kože, vlaži i smiruje. Ektrakt paradajza vlaži i leči kožu, ublažava upale i iritacije.

farm stay oil-free defence krema za lice

Oslanja se na hemijske i fizičke filtere koji su sasvim ok po incidecoder-u, a to su:

Ethylhexyl Salicylate je hemijski filter protiv UVB zraka i spada u slabije filtere koji se uvek kombinuju sa drugim filterima,

Titanium Dioxide je fizički filter koji je super heroj filter u kozmetici

Isoamyl p-Methoxycinnamate je hemisjki filter koji je novije generacije protiv UVB i jednog spektra UVA zraka i za sada je odobren u Evropi, a nije u Americi.

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate isto hemijski filter novije generacije sa UVA zaštitom.

I tu je još jedan fizički filter Zinc Oxide.

Generalno gledano i sastav ove kreme je zaista dobar.